Sari la continut
Republica
By Republica

Costin Popescu, antreprenor, la podcastul „Business Sănătos”: Am încercat să nu facem compromisuri „merge și așa”, „hai să o lăsăm așa pe asta”

În era agitată a tehnologiei și a vieții în ritm alert, o cafenea devine un loc magic care aduce împreună oameni din diverse medii și culturi, oferindu-le un refugiu plin de aromă și savoare.

Cu o experiență de peste 15 ani în publicitate, Costin Popescu, care la vârsta de 21 de ani administrase un mic bar al unui unchi, a decis împreună cu Bogdan Cutuș să deschidă, acum șapte ani, o cafenea, la scurt timp alăturându-li-se încă doi parteneri, Paul Ungureanu şi Alexandru Niculae.

BOB Coffee Lab cuprinde acum o parte de producție și trei cafenele, între care cea mai cunoscută este cea din Piața Charles de Gaulle din București.

„Am avut norocul că aveam specializări diferite, veneam din lumi diferte – banking, publicitate, producție de cafea, roster și preparare de cafea. Ne-am delimitat teritoriile și ni ne-am respectat. (...) Business-ul nostru se susține, este unul sănătos”, spune Costin Popescu, fondator BOB Coffee Lab, invitatul jurnalistului Claudiu Pândaru la podcastul „Business Sănătos” susținut de Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

O rețetă a unui business de succes? „Încrederea în partener, și la bine și la greu. (...) Poți să ai cel mai bun produs, dar dacă nu ești în locul potrivit și nu ai imaginea potrivită pentru momentul acela, (business-ul) nu funcționează. Și cred că e vorba și de experiență. Fiecare avea un anumit background și am încercat să nu facem compromisuri, „merge și asa”, „hai să o lăsăm așa pe asta” ”, a explicat Costin Popescu. El a anunțat că, pentru acest an, planurile lor prevăd deschiderea a încă două cafenele diferite și creșterea capacității pentru prăjirea cafelei.

„Odată ce ai gustat sau ai mers în locul de lângă casă sau te-a invitat cineva undeva, sau dacă îți permiți și dacă îl ai în drum, este de neocolit după prima experiență”, descrie antreprenorul Costin Popescu experiența pe care o vede la mulți dintre clienții afacerii sale.

Urmăriți discuția dintre jurnalistul Claudiu Pândaru și Costin Popescu, co-wner Bob Coffee Lab, în podcastul „Business Sănătos”, atașat acestui articol.

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria este o organizație preocupată să susțină sănătatea oamenilor, a organizațiilor și a societății.

Descoperă gama de abonamente Partener, creată special pentru companiile mici și mijlocii și ajută-ți angajații să economisească accesând servicii medicale premium #peabonament.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult