Sari la continut
Republica
By Republica

Costin Popescu, antreprenor, la podcastul „Business Sănătos”: Am încercat să nu facem compromisuri „merge și așa”, „hai să o lăsăm așa pe asta”

În era agitată a tehnologiei și a vieții în ritm alert, o cafenea devine un loc magic care aduce împreună oameni din diverse medii și culturi, oferindu-le un refugiu plin de aromă și savoare.

Cu o experiență de peste 15 ani în publicitate, Costin Popescu, care la vârsta de 21 de ani administrase un mic bar al unui unchi, a decis împreună cu Bogdan Cutuș să deschidă, acum șapte ani, o cafenea, la scurt timp alăturându-li-se încă doi parteneri, Paul Ungureanu şi Alexandru Niculae.

BOB Coffee Lab cuprinde acum o parte de producție și trei cafenele, între care cea mai cunoscută este cea din Piața Charles de Gaulle din București.

„Am avut norocul că aveam specializări diferite, veneam din lumi diferte – banking, publicitate, producție de cafea, roster și preparare de cafea. Ne-am delimitat teritoriile și ni ne-am respectat. (...) Business-ul nostru se susține, este unul sănătos”, spune Costin Popescu, fondator BOB Coffee Lab, invitatul jurnalistului Claudiu Pândaru la podcastul „Business Sănătos” susținut de Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

O rețetă a unui business de succes? „Încrederea în partener, și la bine și la greu. (...) Poți să ai cel mai bun produs, dar dacă nu ești în locul potrivit și nu ai imaginea potrivită pentru momentul acela, (business-ul) nu funcționează. Și cred că e vorba și de experiență. Fiecare avea un anumit background și am încercat să nu facem compromisuri, „merge și asa”, „hai să o lăsăm așa pe asta” ”, a explicat Costin Popescu. El a anunțat că, pentru acest an, planurile lor prevăd deschiderea a încă două cafenele diferite și creșterea capacității pentru prăjirea cafelei.

„Odată ce ai gustat sau ai mers în locul de lângă casă sau te-a invitat cineva undeva, sau dacă îți permiți și dacă îl ai în drum, este de neocolit după prima experiență”, descrie antreprenorul Costin Popescu experiența pe care o vede la mulți dintre clienții afacerii sale.

Urmăriți discuția dintre jurnalistul Claudiu Pândaru și Costin Popescu, co-wner Bob Coffee Lab, în podcastul „Business Sănătos”, atașat acestui articol.

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria este o organizație preocupată să susțină sănătatea oamenilor, a organizațiilor și a societății.

Descoperă gama de abonamente Partener, creată special pentru companiile mici și mijlocii și ajută-ți angajații să economisească accesând servicii medicale premium #peabonament.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult