Sari la continut
Republica
By Republica

Costin Popescu, antreprenor, la podcastul „Business Sănătos”: Am încercat să nu facem compromisuri „merge și așa”, „hai să o lăsăm așa pe asta”

În era agitată a tehnologiei și a vieții în ritm alert, o cafenea devine un loc magic care aduce împreună oameni din diverse medii și culturi, oferindu-le un refugiu plin de aromă și savoare.

Cu o experiență de peste 15 ani în publicitate, Costin Popescu, care la vârsta de 21 de ani administrase un mic bar al unui unchi, a decis împreună cu Bogdan Cutuș să deschidă, acum șapte ani, o cafenea, la scurt timp alăturându-li-se încă doi parteneri, Paul Ungureanu şi Alexandru Niculae.

BOB Coffee Lab cuprinde acum o parte de producție și trei cafenele, între care cea mai cunoscută este cea din Piața Charles de Gaulle din București.

„Am avut norocul că aveam specializări diferite, veneam din lumi diferte – banking, publicitate, producție de cafea, roster și preparare de cafea. Ne-am delimitat teritoriile și ni ne-am respectat. (...) Business-ul nostru se susține, este unul sănătos”, spune Costin Popescu, fondator BOB Coffee Lab, invitatul jurnalistului Claudiu Pândaru la podcastul „Business Sănătos” susținut de Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

O rețetă a unui business de succes? „Încrederea în partener, și la bine și la greu. (...) Poți să ai cel mai bun produs, dar dacă nu ești în locul potrivit și nu ai imaginea potrivită pentru momentul acela, (business-ul) nu funcționează. Și cred că e vorba și de experiență. Fiecare avea un anumit background și am încercat să nu facem compromisuri, „merge și asa”, „hai să o lăsăm așa pe asta” ”, a explicat Costin Popescu. El a anunțat că, pentru acest an, planurile lor prevăd deschiderea a încă două cafenele diferite și creșterea capacității pentru prăjirea cafelei.

„Odată ce ai gustat sau ai mers în locul de lângă casă sau te-a invitat cineva undeva, sau dacă îți permiți și dacă îl ai în drum, este de neocolit după prima experiență”, descrie antreprenorul Costin Popescu experiența pe care o vede la mulți dintre clienții afacerii sale.

Urmăriți discuția dintre jurnalistul Claudiu Pândaru și Costin Popescu, co-wner Bob Coffee Lab, în podcastul „Business Sănătos”, atașat acestui articol.

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria este o organizație preocupată să susțină sănătatea oamenilor, a organizațiilor și a societății.

Descoperă gama de abonamente Partener, creată special pentru companiile mici și mijlocii și ajută-ți angajații să economisească accesând servicii medicale premium #peabonament.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Transformare digitală

Digitalizarea în România avansează cu viteze diferite în sectorul public și cel privat. Firmele private în special din industriile bancară, sănătate sau retail au fost forțate de împrejurări concurența acerbă să se transforme digital, dar instituțiile de stat sunt încă prinse în inerția birocrației și lipsa de viziune strategică. În mediul privat, digitalizarea nu mai este un moft, ci o necesitate pentru scalare și eficiență. În sistemul public lipsa bugetelor multianuale și absența ownership-ului fac implementarea proiectelor de IT un proces greoi sau chiar eșuează (foto: Shutterstock).

Citește mai mult

 expert contabil

Pentru fiecare 10.000 de lei distribuiți, impozitul crește de la 1.111 lei la 1.905 lei, iar firmele trebuie să verifice activul net și capitalul social înainte de a face orice distribuție. „Cota de 16% intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar se aplică pentru dividendele distribuite după 1 ianuarie. Or, ce dividende pot eu să distribui în ianuarie? Pe cele din trimestru IV, cele care se formează chiar acum”, explică expertul contabil.

Citește mai mult

Pălărie de damă

Copiii mamei soacre și-au confruntat notițele abia după înmormântare. Adevărul i-a eliberat, au urât-o pentru câteva ore, dar prevederile testamentare și o ladă de șampanie vintage, scumpă, cumpărată chiar de soacră-mea pentru ocazie, a mai atenuat șocul și a netezit o parte din drumul spre vindecare. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult