Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Antrenorul Simona Halep!

Simona Halep.

 După despărțirea de Darren Cahill, spuneam că Simona e capabilă, cu tot ce a acumulat până la 30 de ani, să fie propriul ei antrenor. Am avut acum, în sferturi la Dubai, împotriva lui Ons Jabeur, un exemplu excelent. Superîndemânatica tunisiancă a produs destule mingi de mare spectacol, cu scurte, taiuri de rever și de dreapta sau forehand-uri „măturătoare”. Însă grosul punctelor care i-au adus victoria, Simona le-a făcut jucând-o pe Jabeur cu mingi adânci și înălțate în preajma zonei centrale a liniei de fund, cu precădere spre rever, ca să nu deschidă unghiuri pentru dreapta explozivă a nr-lui 10 mondial. Jabeur n-a avut nici răbdarea, nici „umilința” să nu mai lovească atât de des tare, decisiv, și greșelile, forțate și neforțate, s-au adunat. Meci tactic de manual, Simona Halep!

Totuși, nu pot să nu observ unele momente de derută la serviciu ale Simonei, care erau s-o coste scump în primul set. Și faptul că nu a atacat suficient de agresiv serviciul 2 moale al lui Ons. Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de adversara din semifinală, Jelena Ostapenko, aflată în forma ei „nebună”, pe care Simona o știe bine!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult