Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Antreprenorul Dragoș Anastasiu: „Suntem duşi cu pluta, sincer! Avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj”

Dragoș Anastasiu

Foto Facebook Dragoș Anastasiu

Antreprenorul Dragoș Anastasiu, reprezentantul Alianței pentru Turism, a ridiculizat mai multe practici birocratice care ţin de monitorizarea și securitatea în muncă.

„Zona asta juridică pe noi ne omoară - cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care încă mai există: deci suntem ţara în care, pe de o parte, avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj. Iar la telemuncă cred că ar trebui să mergem la faţa locului să vedem unde, care e camera ăluia - exagerez, dar aşa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR că la una dintre ele (dintre variantele de muncă la domiciliu sau telemuncă, n.r.) trebuie să aibă grijă inclusiv dacă (angajatul, n.r.) îşi rupe piciorul ducându-se la baie în timpul muncii. Adică suntem duşi cu pluta, sincer! În 2020! Şi avem pontaje, condică de prezenţă şi pontaje. Eu văd că am un angajat care jumătate de lună face pontaje. Şi acum, între noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt făcute la mişto. Avem evaluarea la risc, o chestie naţională, în care pentru fiecare sediu în parte trebuie făcută evaluarea la risc. Avem multe inepţii. Aţi văzut că medicina muncii s-a făcut online în pandemie? Când am auzit că ăla face medicina muncii online - i-a explicat cum să-şi ia tensiunea la televizor. Cât de nebun trebuie să fii? Deci cum putem să flexibilizăm?", a declarat joi Dragoş Anastasiu la Conferința Națională a Industriei Ospitalităţii, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a susţinut că o parte dintre funcţionarii statului introduc obligaţii „pentru a-şi justifica existenţa” și ca „să plimbe nişte hârtii”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ati uitat de amenzi,dl Dragos.
  • Like 0
 • Nicole check icon
  Foarte corecta observația despre funcționarii care introduc obligații „pentru a-şi justifica existenţa”. Vina este însă a noastră, a societății, că acceptăm ca niște nulități să decidă pentru noi.
  • Like 0
 • Daca domnul Anastasiu s-a exprimat "dusi cu pluta " eu asi mai adauga de-a dreptul cretini mazochisti prosti facuti gramada pseudo-rasisti si AGRESIVI cu mici exceptii din partea feminina care contra-balanseaza in partea PUDISMULUI excesiv. Daca are legatura cu "turismul" ?.poate....cu cel de pe CENTURILE romanesti. Sper sa-si fi dat seama si dansul ca putinii ramasi lucizi si ne-angrenati in stupizenia de "pacanele" digitalizate + a celor cu antene TV in loc de creiere nu au nici o sansa in a face bine Romania singura solutie fiind cea de a-si gasi un post caldut unde pot fi apreciati la adevarata lor valoare...."la mare distanta de Romania". ( m-am lehamisit efectiv )
  • Like 0
 • `In orice tara civilizata trebuie sa ai evaluarea riscului de accidentare la locul de munca. Securitatea la locul de munca nu este o birocratie, mai ales in Romania, unde inca este un subiect prea putin atins.
  • Like 0
 • Clar .. "Dusi cu pluta" .. chestia cu eficienta la noi se traduce hey-rupism; peste tot se lucreaza "sa dea bine", nu "sa ne fie bine".

  Week-end placut !
  • Like 0
 • Mare dreptate are! Speram ca alegerile sa se tina la inceputul lunii Decembie iar un guvern PNL-USR sa faca schimbariile atat de necesare pt ca cei care produc ceva (de aici vine bunastarea) sa nu mai fie decurajati sa produca eficient.
  • Like 1
 • Eu zic ca Trump a auzit de primarul de la Deveselu si s-a imbolnavit. Asta e si capabil sa invie dupa alegeri. Sa nu uitam, SUA este taramul tuturor posibilitatilor!
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult