Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Antreprenorul Dragoș Anastasiu: „Suntem duşi cu pluta, sincer! Avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj”

Dragoș Anastasiu

Foto Facebook Dragoș Anastasiu

Antreprenorul Dragoș Anastasiu, reprezentantul Alianței pentru Turism, a ridiculizat mai multe practici birocratice care ţin de monitorizarea și securitatea în muncă.

„Zona asta juridică pe noi ne omoară - cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care încă mai există: deci suntem ţara în care, pe de o parte, avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj. Iar la telemuncă cred că ar trebui să mergem la faţa locului să vedem unde, care e camera ăluia - exagerez, dar aşa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR că la una dintre ele (dintre variantele de muncă la domiciliu sau telemuncă, n.r.) trebuie să aibă grijă inclusiv dacă (angajatul, n.r.) îşi rupe piciorul ducându-se la baie în timpul muncii. Adică suntem duşi cu pluta, sincer! În 2020! Şi avem pontaje, condică de prezenţă şi pontaje. Eu văd că am un angajat care jumătate de lună face pontaje. Şi acum, între noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt făcute la mişto. Avem evaluarea la risc, o chestie naţională, în care pentru fiecare sediu în parte trebuie făcută evaluarea la risc. Avem multe inepţii. Aţi văzut că medicina muncii s-a făcut online în pandemie? Când am auzit că ăla face medicina muncii online - i-a explicat cum să-şi ia tensiunea la televizor. Cât de nebun trebuie să fii? Deci cum putem să flexibilizăm?", a declarat joi Dragoş Anastasiu la Conferința Națională a Industriei Ospitalităţii, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a susţinut că o parte dintre funcţionarii statului introduc obligaţii „pentru a-şi justifica existenţa” și ca „să plimbe nişte hârtii”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ati uitat de amenzi,dl Dragos.
  • Like 0
 • Nicole check icon
  Foarte corecta observația despre funcționarii care introduc obligații „pentru a-şi justifica existenţa”. Vina este însă a noastră, a societății, că acceptăm ca niște nulități să decidă pentru noi.
  • Like 0
 • Daca domnul Anastasiu s-a exprimat "dusi cu pluta " eu asi mai adauga de-a dreptul cretini mazochisti prosti facuti gramada pseudo-rasisti si AGRESIVI cu mici exceptii din partea feminina care contra-balanseaza in partea PUDISMULUI excesiv. Daca are legatura cu "turismul" ?.poate....cu cel de pe CENTURILE romanesti. Sper sa-si fi dat seama si dansul ca putinii ramasi lucizi si ne-angrenati in stupizenia de "pacanele" digitalizate + a celor cu antene TV in loc de creiere nu au nici o sansa in a face bine Romania singura solutie fiind cea de a-si gasi un post caldut unde pot fi apreciati la adevarata lor valoare...."la mare distanta de Romania". ( m-am lehamisit efectiv )
  • Like 0
 • `In orice tara civilizata trebuie sa ai evaluarea riscului de accidentare la locul de munca. Securitatea la locul de munca nu este o birocratie, mai ales in Romania, unde inca este un subiect prea putin atins.
  • Like 0
 • Zero-Log check icon
  Clar .. "Dusi cu pluta" .. chestia cu eficienta la noi se traduce hey-rupism; peste tot se lucreaza "sa dea bine", nu "sa ne fie bine".

  Week-end placut !
  • Like 0
 • Mare dreptate are! Speram ca alegerile sa se tina la inceputul lunii Decembie iar un guvern PNL-USR sa faca schimbariile atat de necesare pt ca cei care produc ceva (de aici vine bunastarea) sa nu mai fie decurajati sa produca eficient.
  • Like 1
 • Eu zic ca Trump a auzit de primarul de la Deveselu si s-a imbolnavit. Asta e si capabil sa invie dupa alegeri. Sa nu uitam, SUA este taramul tuturor posibilitatilor!
  • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult