Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Asociația Pro Infrastructură: Un sobor de oficialități a „inaugurat” o linie feroviară în stare profundă de degradare

CFR

Un sobor de oficialități, inclusiv ministrul Transporturilor și șeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a „inaugurat" o linie feroviară în stare profundă de degradare, pe care 21 de kilometri se parcurg ca acum o sută de ani, în 49 de minute, anunță Asociația Pro Infrastructură (API), organizație care monitorizează obiectivele majore de infrastructură de transport din România.

Este vorba de linia cale ferată Ilva Mică - Rodna Veche din județul Bistrița-Năsăud, despre care asociația scrie că este „nereparată substanțial din epoca locomotivelor cu aburi” și „pe care se circulă cu 30-35 km/h”.

„Poate îi spune domnului ministru cineva, spre edificare, că nu este acceptabil ca terasamentul unei căi ferate să fie năpădit de buruieni, că în secolul 21 semafoarele cu palete își au locul la muzeu și, eventual, că în 1939 trenurile făceau pe linia aceasta (pe care dumnealui tocmai a „inaugurat-o") 37 de minute. Și poate îi mai spune cineva domnului ministru că operatorul anterior, Via Terra, a abandonat linia din lipsă de profitabilitate, probabil tocmai din cauza stării infernale a liniei”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Pro Infrastructura. 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se mândrește cu redeschiderea tronsonului.

„Acum două luni, când am fost la Bistrița, am promis redeschiderea tronsonului de cale ferată Ilva Mică - Rodna Veche. Astăzi, 1 august 2017, am avut onoarea de a călători cu Săgeata Albastră, alături de Radu Moldovan - președintele CJ Bistrita, Ștefan Ioniță - șeful CNAIR și mai mulți parlamentari pentru a redeschide traficul feroviar în această zonă extraordinar de frumoasă. 

De asemenea, și legătura feroviară Cluj-Napoca - Ilva Mică – Rodna Veche și retur a fost, de astăzi, repornită.

Oamenii de aici aveau nevoie de această cale ferată funcționala și mă bucur ca i-am putut ajuta. Proiectele în infrastructura de transport în Bistrita Năsăud nu se vor opri aici!”, scrie ministrul Cuc pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  S-a deschis sau redeschis, asta pricep!
  Dar cine a luat banii pentru reparația executată nu pricep: nu credeți că a fost reparată, reabilitată?
  Sunt dispus să fac pariu că pe undeva există niște acte care atestă că s-au efectuat lucrări: și nu pe vremea lui Carol!
  • Like 0
 • probabil ca la antena și Ghiță tv au zis aia ca Bulibașa Cuc a inaugurat un hyperloop .
  • Like 1
 • Anon check icon
  Hai ma ca sunteti rai. Pai se circula incet ca sa se bucure calatorii de peisaj! Da' niste gropi nu inauguram si noi? Sau niste drumuri neasfaltate, eventual dupa ploaie sa fie noroiu' proassspat. Ce ziceti? Sau un santier pe care nu se mai lucreaza de luni bune. Pai avem metri intregi de panglica si foarfeci bune, nu-i pacat?
  • Like 3


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult