Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Asociația „Dăruiește Viață” va cumpăra aparate de ventilație mecanică pentru pacienții infectați cu noul coronavirus

Oana Gheorghiu - Carmen Uscatu

Asociația „Dăruiește Viață” a anunțat că direcționează donațiile primite începând cu această săptămână către lupta cu noul coronavirus. În acest sens, va cumpăra aparate de ventilație mecanică, necesare pacienților care fac complicații pulmonare severe în urma COVID-19.

Asociația, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică, va cumpăra deocamdată 10  astfel de dispozitive medicale din Brazilia. 

„Mi-a venit ideea vorbind cu medicii din spitale, care ne-au spus: O să ne trebuiască foarte multe echipamente de protecție. La un pacient grav, va trebui să ne schimbăm chiar și de 9 ori pe zi, ca să nu infectăm pe alții, să nu se infecteze pe ei și să ducă la familiile lor.

Aparatele de ventilație mecanică - România are în jur de 900. Gândiți-vă că în Italia sau în Germania, dacă nu mă înșel, sunt undeva de ordinul zecilor de mii.

Din nefericire, aparate de ventilație mecanică în România disponibile în piață nu sunt foarte multe, noi am găsit trei deocamdată. Țările și-au blocat exporturile. Avem o speranță din Brazilia. Vom aduce 10 aparate din Brazilia, ne-au dat un termen de livrare de 10 zile, ceea ce este excepțional. Vedem cum sunt și dacă sunt bune, vom mai lua probabil și în măsura în care vor mai veni donații. Se vor duce în spitalele de boli infecțioase, pentru că ele sunt în prima linie, și în spitalele de urgență”, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Dăruiește Viață, pentru Digi24.

Donațiile se fac pe pagina de internet a Asociației Dăruiește Viață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ion check icon
    sincer bravo ! avem nevoie de oameni ca voi !
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult