Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Asociația „Dăruiește Viață” va cumpăra aparate de ventilație mecanică pentru pacienții infectați cu noul coronavirus

Oana Gheorghiu - Carmen Uscatu

Asociația „Dăruiește Viață” a anunțat că direcționează donațiile primite începând cu această săptămână către lupta cu noul coronavirus. În acest sens, va cumpăra aparate de ventilație mecanică, necesare pacienților care fac complicații pulmonare severe în urma COVID-19.

Asociația, care construiește la București primul spital de oncologie pediatrică, va cumpăra deocamdată 10  astfel de dispozitive medicale din Brazilia. 

„Mi-a venit ideea vorbind cu medicii din spitale, care ne-au spus: O să ne trebuiască foarte multe echipamente de protecție. La un pacient grav, va trebui să ne schimbăm chiar și de 9 ori pe zi, ca să nu infectăm pe alții, să nu se infecteze pe ei și să ducă la familiile lor.

Aparatele de ventilație mecanică - România are în jur de 900. Gândiți-vă că în Italia sau în Germania, dacă nu mă înșel, sunt undeva de ordinul zecilor de mii.

Din nefericire, aparate de ventilație mecanică în România disponibile în piață nu sunt foarte multe, noi am găsit trei deocamdată. Țările și-au blocat exporturile. Avem o speranță din Brazilia. Vom aduce 10 aparate din Brazilia, ne-au dat un termen de livrare de 10 zile, ceea ce este excepțional. Vedem cum sunt și dacă sunt bune, vom mai lua probabil și în măsura în care vor mai veni donații. Se vor duce în spitalele de boli infecțioase, pentru că ele sunt în prima linie, și în spitalele de urgență”, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Dăruiește Viață, pentru Digi24.

Donațiile se fac pe pagina de internet a Asociației Dăruiește Viață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ion check icon
    sincer bravo ! avem nevoie de oameni ca voi !
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult