Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea sa din funcția de procuror general: „Raportul de evaluare prezentat astăzi e răspunsul pe care Executivul înțelege să îl dea criticilor Comisiei de la Veneția”

Augustin Lazăr

„Raportul de evaluare prezentat astăzi e răspunsul pe care executivul înțelege să îl dea criticilor Comisiei de la Veneția”, a spus procurorul general al României, după ce ministrul Tudorel Toader a cerut miercuri revocarea sa. 

Acesta a spus că va răspunde, punct cu punct, acuzațiilor și „exagerărilor vizibile” ale ministrului Justiției și că respectarea principiilor și valorilor constituționale a stat la baza tuturor deciziilor pe care le-a luat. „Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO, pentru că în calitate de șef al MInisterului Public am nu doar dreptul, dar și obligația de a-mi exprima poziția în apărarea ordinii de drept”.

Acesta a spus că a fost evaluat de CSM, iar concluziile au fost pozitive, și că în ultimii 36 de ani a obținut întotdeauna calificativul foarte bine în ceea ce privește activitatea sa de procuror.

„Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor", a afirmat Lazăr, care le-a transmis românilor să aibă încredere în procurori.

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a explicat că decizia de ministrului Justiției nu poate fi atacată și remarcă faptul că prin „toate operațiunile acestea, CSM e dat deoparte”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E trist ce se intimpla , dar pe masura ce ma uit mai atent in jurul meu explicatia situatiei in care suntem devine evidenta.
    Intr-un climat de imbecilizare colectiva , Romania a devenit tara facutului din vorbe . Esti tare in gura si un nesimtit de succes , Romania este tara unde-ti vei gasi fericirea.
    Si aici este mai putin stralucirea combinatorului cit PROSTIA interlocutorului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult