Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Augustin Lazăr, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea sa din funcția de procuror general: „Raportul de evaluare prezentat astăzi e răspunsul pe care Executivul înțelege să îl dea criticilor Comisiei de la Veneția”

Augustin Lazăr

„Raportul de evaluare prezentat astăzi e răspunsul pe care executivul înțelege să îl dea criticilor Comisiei de la Veneția”, a spus procurorul general al României, după ce ministrul Tudorel Toader a cerut miercuri revocarea sa. 

Acesta a spus că va răspunde, punct cu punct, acuzațiilor și „exagerărilor vizibile” ale ministrului Justiției și că respectarea principiilor și valorilor constituționale a stat la baza tuturor deciziilor pe care le-a luat. „Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO, pentru că în calitate de șef al MInisterului Public am nu doar dreptul, dar și obligația de a-mi exprima poziția în apărarea ordinii de drept”.

Acesta a spus că a fost evaluat de CSM, iar concluziile au fost pozitive, și că în ultimii 36 de ani a obținut întotdeauna calificativul foarte bine în ceea ce privește activitatea sa de procuror.

„Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor", a afirmat Lazăr, care le-a transmis românilor să aibă încredere în procurori.

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a explicat că decizia de ministrului Justiției nu poate fi atacată și remarcă faptul că prin „toate operațiunile acestea, CSM e dat deoparte”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E trist ce se intimpla , dar pe masura ce ma uit mai atent in jurul meu explicatia situatiei in care suntem devine evidenta.
    Intr-un climat de imbecilizare colectiva , Romania a devenit tara facutului din vorbe . Esti tare in gura si un nesimtit de succes , Romania este tara unde-ti vei gasi fericirea.
    Si aici este mai putin stralucirea combinatorului cit PROSTIA interlocutorului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult