Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

BAC 2020. Subiectele și baremele la proba de matematică

Bacalaureat 2020

Foto: Inquam Photos/ Alex Nicodim

Absolvenții de liceu au susținut miercuri proba obligatorie a profilului, la examenul de Bacalaureat: matematică, pentru cei de la profilele real, științele naturii, tehnologic, pedagogic, și istorie, pentru absolvenții de la profilul umanist. 

După amiază, Ministerul Educației a publicat baremele după care vor fi corectate lucrările elevilor. Mai jos, puteți găsi baremele la proba de matematică.

Pentru profilul mate-info:

Baremul la proba de matematică a examenul de Bacalaureat, profilul științele naturii:

Baremul la proba de matematică a examenul de Bacalaureat, profilul pedagogic:

Baremul la proba de matematică a examenul de Bacalaureat, profilul tehnologic:

Iată ce subiecte au avut de rezolvat la proba de matematică absolvenții profilului mate-info:

Sursa: Știri Edu


Subiectele pentru profilul pedagogic, specialitatea învățători-educatori:

Subiectele pentru profilul științele naturii:

Subiectele pentru absolvenții profilului tehnologic:

Sursa: Știrile PRO TV

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Usor. Un subiect decent si la mate. Pare insa ca s-a dat din toata materia. Cumva doar la evaluarea nationala trebuia sa se dea din materie redusa?
    • Like 2
    • @ Jonn Jonzz
      Da, au fost OK - si cred ca e materie redusa, pentru ca nu au intrat in corpuri algebrice, numai legi de compozitie.
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult