Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Banca Transilvania. Primii 25 de ani

Banca Transilvania-logo

Acum 25 de ani, fără fast, dar cu mult curaj şi cu un capital de 2 milioane de dolari, 46 de antreprenori puneau bazele uneia dintre cele mai de succes poveşti de dezvoltare a capitalului românesc – Banca Transilvania, astăzi, cel mai mare grup financiar din România, cu peste 31.000 de acționari.

Cu antreprenoriatul în ADN, prin muncă, entuziasm şi investiții în oameni, tehnologie şi infrastructură, în acest timp BT a crescut, de la o echipă de 13 persoane la un grup financiar cu peste 10.000 de angajați în 500 de unități, în peste 180 de localități din trei țări. De la primul client la peste 3 milioane de clienți, dintre care 700.000 sunt creditați. De la prima operațiune la peste 2 milioane de operațiuni care au loc zilnic prin intermediul băncii. De la primul client antreprenor, la crearea celui mai mare ecosistem de susținere a IMM-urilor din România. Iar în momente de răscruce, banca s-a reinventat, s-a adaptat şi a mers mai departe.

Dezvoltare - acesta este cuvântul care descrie cel mai bine evoluția BT: am crescut de la an la an ca bancă, ca număr de clienți finanțați, ca număr de angajați, dar mai ales ca şi competențe unice în finanțarea economiei naționale, având astăzi capitaluri proprii de 1,5 miliarde euro. Ne-am dorit şi am reuşit să ajungem unul dintre stâlpii pe care se sprijină dezvoltarea României şi ştim că avem responsabilitate față de deponenți şi societate.

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Acesta e doar începutul. Povestea merge mai departe.

Mulțumim, români, mulțumim, România!

Mesajul este semnat de Horia Ciorcilă, președinte Banca Transilvania și Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Finantati-ma si pe mine, finantati-ma si pe mineeee...
    • Like 0
  • Alex Mag check icon
    Buna ziua,
    Teoretic nu as fi avut ce comenta dar deoarece d-ul. Horia Ciorcilă și d-ul. Ömer Tetik au afirmat ca este o banca româneasca sunt obligat ca unul dintre primii clienți din Oradea care a plecat de la Banca de Dezvoltare odată cu staful care a pus temeliile Băncii Transilvania din Oradea când intradevăr Banca Transilvania era banca antreprenorilor români – familiala, personal plăcut, deschisa pana la 8.00 seara, iar cu un telefon de pe caramida Bosh se rezolva totul. Acum este anosta, cel puțin acum 3 ani, de un birocratism excesiv comparativ cu inceputurile, pentru înființarea unui cont in valuta, deși ai contul de lei bătut in piroane, trebuie 2 ore cu o groaza de hârtii care sunt deja in posesia lor, pentru un card de pensie nesimțita, deși sunt client vechi, au trebuit 4 ghișee si 3 zile, daca aveai probleme cu verificarea pe internet a contului si sunai la numărul afișat pe site la ora 20.00 dupa 10 minute de ascultat la robot aflai ca serviciul este disponibil numai pana la ora 18.00, reclamația făcuta sa se treacă orarul pe site a rămas fara efect. In prezent deși folosesc in continuare serviciile Băncii Transilvania am evitat a mai avea un contact personal cu birourile băncii nu pentru ca personalul nu este plăcut ci pentru faptul ca-si cer tot timpul scuze pentru birocratismul excesiv uitând-se in sus – bănuiesc către Cluj-Napoca..
    Așa ca d-lor Horia Ciorcilă și Ömer Tetik trebuie sa știți ca pe noi clienții ne interesează serviciile si nu capitalul. Daca o sa continuați sa va înregimentați in rândul băncilor „serioase” cu serviciile lor excesive o sa va fie f. greu de recuperat. Bafta.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult