Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Bărbat diagnosticat cu coronavirus: Rezultatul l-am aflat din presă. Am citit - „Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra”

Spitalul Victor Babeș

Foto: Imaginea de la Victor Babeș care însoțește postarea lui Bogdan Aron

Bogdan Aron, românul diagnosticat cu coronavirus după ce a călătorit în Marea Britanie, a povestit pe Facebook că a aflat că are noul coronavirus din presă, după ce a făcut un test la Spitalul Matei Balș, și s-a autoizolat la domiciliu în așteptarea rezultatelor. Ulterior, a așteptat vreme de 12 ore salvarea care l-a dus la Spitalul Victor Babeș. 

Tânărul în vârstă de 34 de ani a călătorit în Marea Britanie între 25 și 27 februarie, într-o perioadă în care această țară nu era considerată una de risc în ceea ce privește COVID-19.

„Luni seara am facut febra 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au facut si testul de coronavirus. Fusesem in Londra intre 25-27 februarie, dar pana zilele trecute Marea Britanie nu era considerata o zona cu risc. Prin urmare toata lumea a crezut ca sansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu in asteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presa. In jurul orei 17:30 am citit ca: “Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”

Era o șansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu ma anunțase nimeni nimic. Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit și am vorbit cu toate persoanele despre care știam ca ar putea avea chiar și o minimă informație. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziție, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informația din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv si am fost informat că urmează să vină o salvare (acea “izoletă”) să mă preia.

Am asteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătura cu DSP, să sune la numarul 0800 800 358 sau la 112 în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă”, a scris Bogdan Aron.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce nu înțeleg de unde siguranța aceasta precum că s-a infectat la Londra ? După sosirea de la Londra a venit în contact cu foarte multe persoane care putea să fie purtătoare și ar fi putut să-l infecteze.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Unde sunt ,organele abilitate ale statului,? Că au vrut și au primit salarii și sporuri babane .
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult