Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Beinur și Adrian, cei doi polițiști care au oprit la timp circulația, înainte de aterizarea forțată a elicopterului de la Charles de Gaulle

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe pagina de Facebook fotografia polițiștilor care au reușit să oprească rapid traficul la Piața Charles de Gaulle și să permită elicopterului american care pierdea altitudine să aterizeze în siguranță.

Numele lor sunt Beinur și Adrian și se aflau la semafor, la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle, se arată în postare.

„Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică, iar mașina a părut că se ridică.

S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor lovește un stâlp de iluminat și se îndreaptă către ei.

Instinctul a intervenit imediat.

-Adriane, fugi repede și blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă!

Cu mâinile ridicate, au oprit imediat mașinile și astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reușit să aterizeze în mijlocul intersecției.

Totul s-a întâmplat foarte rapid.

După aterizare, Beinur și Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloții și au anunțat dispeceratul!

- Deviați traficul dinspre Piața Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției!

Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză.

- Elicopter?

- Vorbesc foarte serios! Un elicopter!

Cei doi colegi au rămas la fața locului, până la ridicarea elicopterului din intersecție.

Ei sunt Beinur și Adrian, cei doi polițiști care astăzi au dat dovadă de prezență de spirit și au reușit să prevină producerea unui dezastru!”, au scris reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult