Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatură la președinție depusă de Diana Șoșoacă. Surse

Diana Sosoaca, octombrie 2024

Foto: Inquam Photos/ George Călin

După ce Curtea Constituțională i-a invalidat candidatura la președinție, Diana Șoșoacă a depus, sâmbătă seară, la Biroul Electoral Central dosarul pentru una nouă. 

BEC a respins însă a doua candidatura a acesteia, anunță Digi24, citând surse oficiale. Urmează ca instituția să anunțe oficial această decizie.

Șoșoacă și-a depus cea de-a doua candidatură cu 10 minute înainte de expirarea termenului. „Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, citat de Agerpres.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • La 23.59 trebuia s-o depuna pe a treia. Se stie ca a treia oara e cu noroc.
    • Like 2
  • Evident ca toti contracandidatii sosoacai rad in sinea lor, in timp ce se declara deranjati de blocarea acesteia. Sa fim seriosi, cam toti au un jeg pe suflet mai gros decat marmelada de pe o felie de paine. Iar sosoaca degeaba se agita, niciun individ intreg la minte care a trecut de stadiul de "homo erectus" nu ar vota-o. Ia sa-i fi scos din cursa pe Ciolacu sau pe ostasul in slujba tarii (nu pentru declaratii, ci pentru actiune directa impotriva Romaniei), altfel stateau lucrurile.
    • Like 2
  • mg check icon
    ..da, politicieni unu-și-unu, păcat că nu-l mai avem pe Caragiale..
    Am remarcat, de pildă, citind istoria asta legată de Șoșoacă, faptul că la conducerea BEC se află ilustrul Toni Greblă..

    Pentru cine a uitat, poznașul Toni, fost Prefect de Gorj și judecător la CCR(a naibii coincidență..) a fost reținut în 2015 de DNA în vederea arestării pentru acte de corupție. Era vorba de obținerea unui BMW, ceva țoale pentru nevastă și(bomboana pe colivă..) vânzarea unei turme de capre care nu-i aparțineau..

    Demisia de la CCR părea să fie încheierea aventurilor sale politice, omul urmând să se ascundă în creierii munților de rușine (mai ales de cea cu caprele).
    Aș, de unde.. ? Devine Secretar General al Guvernului Viorica Dăncilă, mai apoi Prefect al Capitalei, aterizând lin la Autoritate Electorală Permanentă, direct în scaunul de Președinte.
    Să ne trăiți, că trebuiți..

    Revenind la oile(caprele..) noastre, e adevărat că Șoșoacă se joacă de-a șocatul opiniei publice. Mahalagismele dumisale n-au graniță, așa cum s-a văzut recent și la Bruxelles.

    Motivul însă, pentru care li s-a cerut obedienților de la CCR să-i respingă candidatura, este altul.
    E vorba de masa de manevră pe care, în mod tradițional, o cumpărai ieftin(cu kilul de ulei și găleata de plastic roșie..) și care este tot mai atrasă de balivernele unora ca Șoșoacă și Simion, cu diferența că acesta din urmă poate fi util(a mai făcut-o)..
    • Like 1
  • M0sh0o check icon
    Aici nu-i vorba de Sosoacă. Aici vorbim despre Constituție. Aia in care scrie că absolut ORICINE poate candida pentru absolut ORICE funcție in stat. Cu câteva condiții: dacă strânge un număr de semnături, dacă n-are dosar penal și alte alea-alea. De exemplu, dacă, să zicem, vecinu' Nea Caisă de la 3 se decide să candideze la președinție io unu' il semnez și-l și votez. La fel vor face și vecinii noștri de scara, bloc sau cartier. Am strânge destule semnături, dar stai așa. Că n-are partid. N-are judecători la CCR care nu știu să citească constituția Nasol. Am scos-o pe șoșoacă, voi mai aveți de ales doar intre niște ciuci, ciolaci, simioni și alți măscărici. Cică democrație sau ceva
    • Like 1
  • RazvanP check icon
    Mi se par mai îngrijorătoare REACȚIILE la decizia, ccr decât decizia în sine!
    Să deplângi de trei ani încoace de războiul pornit de rusia dar să iei apărarea unei marionete DECLARATE rusiei ceva dincolo de noaptea minții!
    E război, trădătorii nu trebuie lăsați nici măcar să aibă speranța de a ajunge în funcții de decizie.
    Simplul fapt că i s-a permis să candideze la PE după vizitele la ambasada rusiei și declarațiile de iubire pe care le-a făcut a arătat doar slăbiciunea și incapacitatea "democrației" de a se apăra!
    Când ești atacat, chiar și indirect, nu umbli cu mănuși și menajamente!
    Coreea de Sud este democrație și o putere economică la ani-lumină în fața României, vă imaginați un candidat care doarme cu poza lui "Lil'Kim" sub pernă să fie lăsat să candideze?
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult