Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bodog, ministrul Sănătății, despre lipsa medicamentelor pentru copiii bolnavi de cancer: Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?

Florian Bodog

Întrebat joi de un reporter cine îşi asumă răspunderea în cazul în care copiii internați în spitalul de Pediatrie din Iași nu vor supraviețui din cauza lipsei, de mai bine de o lună, a medicamentelor pentru afecțiuni oncologice, ministrul Sănătății Florian Bodog a răspuns: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima dată, acum.”, potrivit Digi24.

În același interviu, ministrul admitea că „nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă”.

„Am pornit modificarea ordinului pentru nevoi speciale în aşa fel încât să pot aduce aceste produse”, a mai spus ministrul Sănătății.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că răspunsul dat de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la o întrebare pe această temă este „sinistru”. Jurnalistul a criticat la Digi24 politicienii care fac demersuri pentru grațierea persoanelor condamnate pentru corupție, în condițiile în care copiii bolnavi de leucemie sunt condamnați la suferință sau chiar la moarte, pentru că nu mai au tratamentul asigurat. 

„Este primul răspuns care rămâne memorabil pentru istorie al domnului acesta, Bodog”, a spus Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul îl compară pe ministru cu un IT-ist care nu reușește să rezolve un defect la un calculator și atunci provoacă unul mai mare, care să afecteze tot sistemul.

„ «Nu sunt în stare să rezolv problema de la Iași pentru că nu sunt în stare să o rezolv în toată țara» , spune distinsul. Iar al doilea răspuns este într-adevăr monumental. Tace vreme de 20 de secunde și după aceea spune: «Mie îmi adresați această întrebare?» Mie, adică de ce nu v-ați dus, nu știu, la un service auto, de ce puneți întrebarea asta ministrului Sănătății?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a amintit de inițiativa senatorulul Șerban Nicolae pentru grațierea persoanelor condamnate pentru corupție care „stau câte trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”, după cum a motivat parlamentarul amendamentele la proiectul legii grațierii.

„Dl. Șerban Nicolae tocmai se dă de ceasul morții să grațieze niște corupți aflați prin pușcării, condamnați la doi, trei, cinci, șapte, 10 ani de închisoare. La Iași și în toată țara există copii condamnați la moarte și ei sunt grațiați în fiecare zi cu ajutorul acestor tratamente. Trăim într-o țară în care, de luni de zile, vedem o grijă nesfârșită a celor aflați la putere pentru inși aflați prin pușcării, în cercetare penală. Ideea este să fie grațiați. Iar în ce privește condamnarea la moarte a acestor copii, dl ministru al Sănătății spune: «Mie îmi adresați această întrebare?» În această țară trăim,” a continuat jurnalistul.

„Când vezi așa ceva, te scuturi și te întrebi: suntem în NATO, suntem în UE, avem Guvern, avem Parlament, avem președinție, pretindem că suntem o țară civilizată? Suntem undeva pe la gaura peșterii cu astfel de răspuns, al acestui individ. Cum poate să fie numit acest individ ministrul Sănătății? E un răspuns sinistru și dacă era vorba de ministrul Transporturilor. E un om căruia nu-i pasă de ființele omenești și mai ales de niște copii bolnavi de cancer”, a adăugat jurnalistul la Digi24.

Cristian Tudor Popescu spune că ministrul Bodog ar fi trebuit să convoace pe toată lumea, astfel încât problema să fie rezolvată în 24 de ore, pentru că, fără tratament, copiii bolnavi de cancer riscă să moară. El a arătat că au fost medici care au sunat la alte clinici din țară și părinți care au reușit să cumpere tratamente din străinătate.

„Oamenii ăștia au încercat să facă ceva în fața condamnării la moarte pe care nu vrea să o grațieze domnul acesta, din partidul cu grijă pentru tot felul de infractori”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul nu crede că Florian Bodog va fi sancționat în urma acestei crize a medicamentelor.

„Să convoace dl Dragnea acum Comitetul Politic, ăla care supraveghează Guvernul și să analizeze răspunsul acestui domn care reprezintă PSD în Guvern. O să facă lucrul ăsta? Eu cred că nu, pentru că dânșii sunt preocupați de cei care dorm câte trei în pat, de corupții care dorm câte trei în pat în igrasie, nu de copiii care mor de cancer”, a adăugat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parafrazâdul pe Arghezi: "Țară frumoasă !, Cinste cui, te-a părăsit !"
  • Like 0
 • check icon
  Nu ție bă, lu' Dragnea i-o adresăm întrebarea...
  • Like 0
 • Cred ca am ramas toti fara cuvinte dupa citirea acestui articol....
  • Like 2


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult