Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Bomba umană din Europa explodează în serie

Al treilea Război Mondial, pe care îl identificam după atentatele de la Paris, continuă. Era doar o chestiune de timp producerea de noi atacuri împotriva cetățenilor europeni. Locurile alese, Centrul European al Bruxellesului și aeroportul Zaventem, transmit un mesaj clar: putem să lovim în inima Europei, oricâte măsuri de securitate ați lua. Așteptați-vă la ce e mai rău, îngroziți-vă cu toții, putem ucide pe oricine, oricând. 

Astfel de asasinate în masă, probabil sinucigașe, nu vor putea fi prevenite.

După năvala imigranților din Orient, în Europa există o bombă umană, mii de teroriști activi și potențiali – ea va fi detonată repetat, cu consecințe incalculabile.

Iar asta s-ar putea întâmpla oriunde, într-o zi și pe aeroportul „Henri Coandă” – e o tristă iluzie să ne spunem că asta e doar „la ei, acolo”.

În acest război global suntem angajați cu toții, militari și civili, nu există neutralitate. Și nu va înceta câtă vreme marile puteri nu vor acționa împreună pentru a distruge matca ucigașă din Orientul Mijlociu.

Află mai mult:

Dacă e marți, e Belgia. Dacă e miercuri, e România?

Corespondență din Belgia. Prima imagine cu teroriștii: câți au murit, câți au rămas liberi. Au folosit atentatorii o bombă cu cuie la aeroport?

Corespondență din Bruxelles. „Erau doi bărbați. Unul se comporta ciudat, de aceea m-am dat jos din tren. La scurt timp am auzit o explozie”

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Expert în securitate aeronautică: Se pot imagina soluții astfel încât pasagerii să fie controlați ÎNAINTE de intrarea în aeroport

Atentate în inima Europei. Bilanțul actualizat al morților și răniților

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult