Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Bomba umană din Europa explodează în serie

Al treilea Război Mondial, pe care îl identificam după atentatele de la Paris, continuă. Era doar o chestiune de timp producerea de noi atacuri împotriva cetățenilor europeni. Locurile alese, Centrul European al Bruxellesului și aeroportul Zaventem, transmit un mesaj clar: putem să lovim în inima Europei, oricâte măsuri de securitate ați lua. Așteptați-vă la ce e mai rău, îngroziți-vă cu toții, putem ucide pe oricine, oricând. 

Astfel de asasinate în masă, probabil sinucigașe, nu vor putea fi prevenite.

După năvala imigranților din Orient, în Europa există o bombă umană, mii de teroriști activi și potențiali – ea va fi detonată repetat, cu consecințe incalculabile.

Iar asta s-ar putea întâmpla oriunde, într-o zi și pe aeroportul „Henri Coandă” – e o tristă iluzie să ne spunem că asta e doar „la ei, acolo”.

În acest război global suntem angajați cu toții, militari și civili, nu există neutralitate. Și nu va înceta câtă vreme marile puteri nu vor acționa împreună pentru a distruge matca ucigașă din Orientul Mijlociu.

Află mai mult:

Dacă e marți, e Belgia. Dacă e miercuri, e România?

Corespondență din Belgia. Prima imagine cu teroriștii: câți au murit, câți au rămas liberi. Au folosit atentatorii o bombă cu cuie la aeroport?

Corespondență din Bruxelles. „Erau doi bărbați. Unul se comporta ciudat, de aceea m-am dat jos din tren. La scurt timp am auzit o explozie”

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Expert în securitate aeronautică: Se pot imagina soluții astfel încât pasagerii să fie controlați ÎNAINTE de intrarea în aeroport

Atentate în inima Europei. Bilanțul actualizat al morților și răniților

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult