Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Bomba umană din Europa explodează în serie

Al treilea Război Mondial, pe care îl identificam după atentatele de la Paris, continuă. Era doar o chestiune de timp producerea de noi atacuri împotriva cetățenilor europeni. Locurile alese, Centrul European al Bruxellesului și aeroportul Zaventem, transmit un mesaj clar: putem să lovim în inima Europei, oricâte măsuri de securitate ați lua. Așteptați-vă la ce e mai rău, îngroziți-vă cu toții, putem ucide pe oricine, oricând. 

Astfel de asasinate în masă, probabil sinucigașe, nu vor putea fi prevenite.

După năvala imigranților din Orient, în Europa există o bombă umană, mii de teroriști activi și potențiali – ea va fi detonată repetat, cu consecințe incalculabile.

Iar asta s-ar putea întâmpla oriunde, într-o zi și pe aeroportul „Henri Coandă” – e o tristă iluzie să ne spunem că asta e doar „la ei, acolo”.

În acest război global suntem angajați cu toții, militari și civili, nu există neutralitate. Și nu va înceta câtă vreme marile puteri nu vor acționa împreună pentru a distruge matca ucigașă din Orientul Mijlociu.

Află mai mult:

Dacă e marți, e Belgia. Dacă e miercuri, e România?

Corespondență din Belgia. Prima imagine cu teroriștii: câți au murit, câți au rămas liberi. Au folosit atentatorii o bombă cu cuie la aeroport?

Corespondență din Bruxelles. „Erau doi bărbați. Unul se comporta ciudat, de aceea m-am dat jos din tren. La scurt timp am auzit o explozie”

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Expert în securitate aeronautică: Se pot imagina soluții astfel încât pasagerii să fie controlați ÎNAINTE de intrarea în aeroport

Atentate în inima Europei. Bilanțul actualizat al morților și răniților

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult