Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!
Bomba umană din Europa explodează în serie
Al treilea Război Mondial, pe care îl identificam după atentatele de la Paris, continuă. Era doar o chestiune de timp producerea de noi atacuri împotriva cetățenilor europeni. Locurile alese, Centrul European al Bruxellesului și aeroportul Zaventem, transmit un mesaj clar: putem să lovim în inima Europei, oricâte măsuri de securitate ați lua. Așteptați-vă la ce e mai rău, îngroziți-vă cu toții, putem ucide pe oricine, oricând.
Astfel de asasinate în masă, probabil sinucigașe, nu vor putea fi prevenite.
După năvala imigranților din Orient, în Europa există o bombă umană, mii de teroriști activi și potențiali – ea va fi detonată repetat, cu consecințe incalculabile.
Iar asta s-ar putea întâmpla oriunde, într-o zi și pe aeroportul „Henri Coandă” – e o tristă iluzie să ne spunem că asta e doar „la ei, acolo”.
În acest război global suntem angajați cu toții, militari și civili, nu există neutralitate. Și nu va înceta câtă vreme marile puteri nu vor acționa împreună pentru a distruge matca ucigașă din Orientul Mijlociu.
Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:
Sursa: Guliver / Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Aeroportul Zaventem din Bruxelles a fost evacuat marți dimineața după ce la terminalul de plecări au avut loc marți dimineața două explozii puternice. Deflagrațiile au fost urmate de cel puțin încă două explozii în stația de metrou Maelbeek, în apropierea principalului sediu al Comisiei Europene și al Consiliului European din capitala Belgiei.
Sursa: Foto Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Guliver/ Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Pasagerii părăsesc aeroportul Zaventem din Bruxelles după cele două explozii care au avut loc marți dimineața.
Sursa: Foto Sylvain Lefevre/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Exploziile de la aeroportul și metroul din Bruxelles au avut loc la patru zile după ce creierul atentatelor de la Paris, teroristul Salah Abdeslam, a fost capturat în Bruxelles.
Sursa: Sursa Sylvain Lefevre/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Cel mai recent bilanț al atentatelor de marți dimineața de la Bruxelles indică 26 de morți și 136 de răniți.
Sursa: Foto: Sylvain Lefevre/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Autostrada care duce la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles a fost închisă după seria de atacuri teroriste de marți dimineața. Atacurile au venit la patru zile după ce creierul atentatelor din Paris, Salah Abdeslam, a fost capturat în Bruxelles.
Sursa: Foto: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Guliver/ Getty Images
Belgia, Bruxelles, 22 martie. Pasagerii părăsesc aeroportul din Bruxelles, după ce două explozii s-au produs marți dimineața în apropierea terminalului de plecări.
Sursa: Foto Sylvain Lefevre/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Pasagerii și echipajele aeronavelor sunt evacuate de pe aeroportul Zaventem, după exploziile de marți dimineața.
Sursa: Foto Ahmet Burak Ozkan/Anadolu Agency/Guliver/ Getty Images
Cel mai recent bilanț al atentatelor de la aeroport și de la metroul din Bruxelles a ajuns la 34 de morți și 150 de răniți.
Sursa: Foto Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Autoritățile evacuează pasagerii din aeroportul Zaventem din Bruxelles. Trei explozii au avut loc marți dimineața la Bruxelles, două la aeroportul Zaventem și una la metrou. Bilanțul cel mai recent indică 34 de morți și 150 de răniți.
Sursa: Foto Carl Court/Guliver/ Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Ofițeri de poliție patrulează în zona stației de metrou Maelbeek, unde marți dimineața a avut loc o explozie.
Sursa: Foto Carl Court/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Toate instituţiile UE din Bruxelles au ridicat la portocaliu nivelul de alertă teroristă.
Sursa: Foto Carl Court/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. O stație de metrou închisă în Bruxelles. Circulația metroului și a celorlalte mijloace de transport în comun a fost sistată marți dimineața în Bruxelles, după atentatele din capitala Belgiei. Cel puțin 34 de persoane și-au pierdut viața în urma exploziilor de la aeroport și metrou.
Sursa: Foto Sylvain Lefevre/Guliver/Getty Images
Bruxelles, Belgia, 22 martie. Dricuri așteaptă la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro
Primește cele mai bune articole din partea autorilor.
Există două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre prețuri și efectele inflației, a devenit tot mai important să înțelegem ce factori influențează sectorul energetic și de unde vin fluctuațiile în costurile energiei.
Cred că orice film cu Tom Hanks trebuie văzut, pe post de terapie. Iar ultimul lui film, după best-seller-ul scriitorului suedez Fredrik Backman, este unul dintre cele mai bune pretexte să începi anul frumos și de mână cu un fals morocănos.
În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.