Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Bucureștiul, considerat de Germania drept „zonă de risc”. Ministrul german al muncii a anunțat că își amână vizita în România

Germania - test covid - (Foto Cover Images / Zuma Press / Profimedia)

Foto: Cover Images / Zuma Press / Profimedia

Bucureștiul, alături de 10 județe din România, a fost adăugat miercuri seara de către autoritățile germane pe lista zonelor de risc, în contextul epidemiei de Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Numărul de județe din România aflate pe lista zonelor de risc întocmită de autoritățile germane a ajuns în prezent la 17: Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș. 

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 euro. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Ministrul german al muncii și-a amânat vizita

Guvernul a anunţat miercuri seară că vizita în România a ministrului federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, care ar fi urmat să aibă loc joi, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunţat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la Bucureşti, că doreşte să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil”, a transmis Executivul, scrie News.ro.

Premierul Ludovic Orban urma să aibă o întrevedere cu ministrul Federal al Muncii şi Problemelor Sociale, Hubertus Heil, întrevedere la care trebuiau să participe şi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior, anunță un comunicat de la Ministerul Muncii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Amenda pentru nerespectarea izolării sau carantinarii este de 25000 euro sau pana la 5 ani de închisoare, dacă nerespectarea izolării a dus la îmbolnăvirea altora. Mai întreb cum in Germania, fata de Romania, nu este neconstituțional sa dai amenzi sau sa ții oamenii in izolare. Și atunci cum sa nu ne privească germanii ca pe niște șobolani care poarta boli în lume?
    • Like 1


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult