Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Bucureștiul, considerat de Germania drept „zonă de risc”. Ministrul german al muncii a anunțat că își amână vizita în România

Germania - test covid - (Foto Cover Images / Zuma Press / Profimedia)

Foto: Cover Images / Zuma Press / Profimedia

Bucureștiul, alături de 10 județe din România, a fost adăugat miercuri seara de către autoritățile germane pe lista zonelor de risc, în contextul epidemiei de Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Numărul de județe din România aflate pe lista zonelor de risc întocmită de autoritățile germane a ajuns în prezent la 17: Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș. 

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 euro. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Ministrul german al muncii și-a amânat vizita

Guvernul a anunţat miercuri seară că vizita în România a ministrului federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, care ar fi urmat să aibă loc joi, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunţat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la Bucureşti, că doreşte să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil”, a transmis Executivul, scrie News.ro.

Premierul Ludovic Orban urma să aibă o întrevedere cu ministrul Federal al Muncii şi Problemelor Sociale, Hubertus Heil, întrevedere la care trebuiau să participe şi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior, anunță un comunicat de la Ministerul Muncii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Amenda pentru nerespectarea izolării sau carantinarii este de 25000 euro sau pana la 5 ani de închisoare, dacă nerespectarea izolării a dus la îmbolnăvirea altora. Mai întreb cum in Germania, fata de Romania, nu este neconstituțional sa dai amenzi sau sa ții oamenii in izolare. Și atunci cum sa nu ne privească germanii ca pe niște șobolani care poarta boli în lume?
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult