Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Budapest, not Bucharest. Viktor Orban primește cu brațele deschise turneul de tenis al lui Ion Țiriac

Ion Tiriac

(Foto: Guliver/Getty Images)

Turneul ATP 250 de la Bucureşti, BRD Năstase-Ţiriac Trophy, care a fost mutat anul trecut la Budapesta, nu a avut vreun „scop ascuns” și „nu-și dorea nimeni să facă vreun profit”, ci de fiecare dată au fost susținute niște cauze speciale, a explicat Cosmin Hodor, directorul turneului de tenis Bucharest Open. 

„Era pur privat, niciun euro n-a venit de la stat. Un turneu de genul acesta costă până la un milion de euro. Numai premiile jucătorilor sunt de 500.000 de euro. Nu veneau de la Țiriac, ci de la partenerii turneului. Țiriac a susținut acest turneu din buzunar o bucată mare de timp, până când turneul a crescut și când a ajuns mare a reușit să se autofinanțeze”, a spus Cosmin Hodor la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Turneul în momentul de față e la Budapesta. În Ungaria situația sportului e foarte bună, acolo se construiește o bază foarte mare și modernă. Între timp ei au organizat la centrul național al federației ungare de tenis și undeva pe malul Dunarii una inedită unde cred că au cheltuit foarte mulți bani, tocmai ca să facă o locație temporară până vor să-l mute în noua bază”, a afirmat Cosmin Hodor.

Moderator: „Înainte să ajungă la Budapesta ați luat în calcul să mutați turneul în alt oraș din România?”

Cosmin Hodor: „Tu ai un caiet de sarcini pe care ți-l impune ATP. Nu ești de capul tău. Trebuie să se aprobe cu un an înainte într-un comitet al ATP care vine în vizită, trebuie să ai aeroport internațional, hotel de minmum 4 stele, anumite locuri de cazare pentru tot stafful. N-ai 6 terenuri de tenis toate la dimensiunile cerute de ATP. La Constanța unde ai un teren central, dimensiunile de acolo nu corespund cu cerințele ATP și nici nu ai ce să faci”.

Hodor a punctat că Ministerul Tineretului și Sportului nu are suficiente fonduri pentru a le aloca federațiilor, iar acestea sunt „în moarte clinică”, adăugând că fără finanțări „nu poți să faci performanță și nu te poți lupta cu cei din afară”. 

În 2017 turneul ATP 250 de la București a fost mutat de omul de afaceri Ion Ţiriac la Budapesta, din cauza lipsei avizului de siguranţă pe Terenul Central de la Arenele BNR.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu ne trebuie turneu de tenis ,noi face moluri pe terenurile fostelor baze sportive.
  • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   Dca se cerea terenul în telorman era aprobat!!!!....dne fereste...faceți la Cluj!! Avem si hoteluri de 5 stele și aeroport internațional!!
   • Like 0
  • @ Nastasescu Rodica
   Clujul nu e Bucureşti iar Budapesta nici atât ,e nevoie de un oraş relativ bogat pentru ca un asemenea turneu să obțină sursele de finanțare necesare iar Clujul e un oraş cu adevărat bogat doar in mintea unora care scriu aici. Turneele astea se organizează cu bani nu cu poveşti.
   • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   Si la Cluj nu sunt bani pentru ca lumea lucreaza pe nasturi si fac cumparaturi pe caiet.
   • Like 0
  • @ Ciprian Voicu
   Dacă comparăm cu Bucureştiul ,Clujul e o comună mai mare iar dacă comparăm cu Budapesta un biet cătun. Dar cei ce scriu aici ştiu mai bine ,Țiriac se înşală . Mai erau unii simpatici care-i spuneau lui Țiriac că ar dori un circuit de formula 1 in România dar omul ,,rău" ia privit ca pe lunatici ,un circuit costă şi mai mult .
   • Like 0
  • @ Adrian Adrian
   Poi, conform Wikipedia, Bucurestiul are o populatie mai mare decat Budapesta suprafata insa e intradevar aprox. de doua ori mai mare decat a Bucurestiului. Clujul, e mic, adevarat fata de ambele.

   Nu contest ca in Romania e cam greu sa faci un turneu de asa anvergura, cinste guvernantilor care ne-au condus din '89 incoace. In liga lui Tiriac turneele astea nu au scopul de a ridica Romania pe culmile gloriei sportive si deci ii inteleg foarte bine atitudinea. Faci ceva de calitate, vrei o infrastructura de calitate, servicii pe masura, etc., altfel nici bani nu se castiga. In Romania nu prea ai unde si cu cine, trebuie prima data schimbata mentalitatea si modelata societatea.

   Eu sunt clujean de 21 de ani incoace si pot sa spun ca in aceasta perioada Clujul a "explodat". Pretul la m2 in achizitia de imobiliare spune multe (inclusiv raportat la Bucuresti). Sunt convins ca se jongleaza multi bani si aici.

   Evenimente de genul Untold, TIFF, Electric Castle (si altele) nu se fac fara bani.

   Sincer, ma deranjeaza aroganta, aroganta bucuresteanului mai mult decat situatia financiara reala a Clujului in raport cu capitala. Stiu sigur ca nu toti bucurestenii sunt asa!

   Succes in viata!

   • Like 0


Îți recomandăm