Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Budapest, not Bucharest. Viktor Orban primește cu brațele deschise turneul de tenis al lui Ion Țiriac

Ion Tiriac

(Foto: Guliver/Getty Images)

Turneul ATP 250 de la Bucureşti, BRD Năstase-Ţiriac Trophy, care a fost mutat anul trecut la Budapesta, nu a avut vreun „scop ascuns” și „nu-și dorea nimeni să facă vreun profit”, ci de fiecare dată au fost susținute niște cauze speciale, a explicat Cosmin Hodor, directorul turneului de tenis Bucharest Open. 

„Era pur privat, niciun euro n-a venit de la stat. Un turneu de genul acesta costă până la un milion de euro. Numai premiile jucătorilor sunt de 500.000 de euro. Nu veneau de la Țiriac, ci de la partenerii turneului. Țiriac a susținut acest turneu din buzunar o bucată mare de timp, până când turneul a crescut și când a ajuns mare a reușit să se autofinanțeze”, a spus Cosmin Hodor la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Turneul în momentul de față e la Budapesta. În Ungaria situația sportului e foarte bună, acolo se construiește o bază foarte mare și modernă. Între timp ei au organizat la centrul național al federației ungare de tenis și undeva pe malul Dunarii una inedită unde cred că au cheltuit foarte mulți bani, tocmai ca să facă o locație temporară până vor să-l mute în noua bază”, a afirmat Cosmin Hodor.

Moderator: „Înainte să ajungă la Budapesta ați luat în calcul să mutați turneul în alt oraș din România?”

Cosmin Hodor: „Tu ai un caiet de sarcini pe care ți-l impune ATP. Nu ești de capul tău. Trebuie să se aprobe cu un an înainte într-un comitet al ATP care vine în vizită, trebuie să ai aeroport internațional, hotel de minmum 4 stele, anumite locuri de cazare pentru tot stafful. N-ai 6 terenuri de tenis toate la dimensiunile cerute de ATP. La Constanța unde ai un teren central, dimensiunile de acolo nu corespund cu cerințele ATP și nici nu ai ce să faci”.

Hodor a punctat că Ministerul Tineretului și Sportului nu are suficiente fonduri pentru a le aloca federațiilor, iar acestea sunt „în moarte clinică”, adăugând că fără finanțări „nu poți să faci performanță și nu te poți lupta cu cei din afară”. 

În 2017 turneul ATP 250 de la București a fost mutat de omul de afaceri Ion Ţiriac la Budapesta, din cauza lipsei avizului de siguranţă pe Terenul Central de la Arenele BNR.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu ne trebuie turneu de tenis ,noi face moluri pe terenurile fostelor baze sportive.
    • Like 0
    • @ Adrian Adrian
      Dca se cerea terenul în telorman era aprobat!!!!....dne fereste...faceți la Cluj!! Avem si hoteluri de 5 stele și aeroport internațional!!
      • Like 0
    • @ Nastasescu Rodica
      Clujul nu e Bucureşti iar Budapesta nici atât ,e nevoie de un oraş relativ bogat pentru ca un asemenea turneu să obțină sursele de finanțare necesare iar Clujul e un oraş cu adevărat bogat doar in mintea unora care scriu aici. Turneele astea se organizează cu bani nu cu poveşti.
      • Like 0
    • @ Adrian Adrian
      Si la Cluj nu sunt bani pentru ca lumea lucreaza pe nasturi si fac cumparaturi pe caiet.
      • Like 0
    • @ Ciprian Voicu
      Dacă comparăm cu Bucureştiul ,Clujul e o comună mai mare iar dacă comparăm cu Budapesta un biet cătun. Dar cei ce scriu aici ştiu mai bine ,Țiriac se înşală . Mai erau unii simpatici care-i spuneau lui Țiriac că ar dori un circuit de formula 1 in România dar omul ,,rău" ia privit ca pe lunatici ,un circuit costă şi mai mult .
      • Like 0
    • @ Adrian Adrian
      Poi, conform Wikipedia, Bucurestiul are o populatie mai mare decat Budapesta suprafata insa e intradevar aprox. de doua ori mai mare decat a Bucurestiului. Clujul, e mic, adevarat fata de ambele.

      Nu contest ca in Romania e cam greu sa faci un turneu de asa anvergura, cinste guvernantilor care ne-au condus din '89 incoace. In liga lui Tiriac turneele astea nu au scopul de a ridica Romania pe culmile gloriei sportive si deci ii inteleg foarte bine atitudinea. Faci ceva de calitate, vrei o infrastructura de calitate, servicii pe masura, etc., altfel nici bani nu se castiga. In Romania nu prea ai unde si cu cine, trebuie prima data schimbata mentalitatea si modelata societatea.

      Eu sunt clujean de 21 de ani incoace si pot sa spun ca in aceasta perioada Clujul a "explodat". Pretul la m2 in achizitia de imobiliare spune multe (inclusiv raportat la Bucuresti). Sunt convins ca se jongleaza multi bani si aici.

      Evenimente de genul Untold, TIFF, Electric Castle (si altele) nu se fac fara bani.

      Sincer, ma deranjeaza aroganta, aroganta bucuresteanului mai mult decat situatia financiara reala a Clujului in raport cu capitala. Stiu sigur ca nu toti bucurestenii sunt asa!

      Succes in viata!

      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult