Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus la postul Digi24 că nu își face iluzii că pandemie ar putea să provoace o reformă în învățământ: „Ca să faci o reformă adevărată în învățământ trebuie o reformă în om, printre adulți. Adulții trebuie să aibă altă atitudine față de învățământ”, a spus el.
„Doamna Anisie a spus că vor fi ajutați copiii săraci care nu au suport tehnologic pentru învățarea online, tablete, laptopuri, să fie livrate acestor copii. Vine o întrebare simplă: A fost nevoie de pandemie ca să se dea copiilor tablete și laptopuri de către stat? Dacă în pandemie găsim bani, când se dau bani în toate părțile, când bugetul pârâie din toate încheieturile, în astfel de condiții găsim bani pentru a da tablete copiilor, înainte de pandemie de ce nu s-a făcut asta? Banii existau. De ce nu s-au dat atunci. Era rău să se dea atunci?”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul este de părere că toate cursurile care ar fi trebuit predate până la sfârșitul anului pot fi difuzate de TVR, care difuzează în prezent doar cursuri pentru clasele a VIII-a și a XII-a. „Nu înțeleg de ce, în afara mijloacelor de tip computer personal - laptop, tabletă, nu se folosește, pentru cursurile care urmează a fi recuperate la toamnă, Televiziunea Română? De ce nu se fac la televiziunea publică? Sunt copii care nu au laptop și telefoane inteligente, dar cred că aproape în fiecare casă din țară asta există un televizor pe care se poate vedea TVR. De ce să nu fie cursuri intensive la televizor, cu profesori care să țină cursuri după programă?”, a spus el.
Cristian Tudor Popescu a afirmat că nu își face iluzii în legătură cu reforma în învățământ. „Nu sunt un ins care să-mi fac iluzii nici în legătură cu viitorul, nici cu trecutul. Ca să faci o reformă adevărată în învățământ trebuie o reformă în om, printre adulți. Adulții trebuie să aibă altă atitudine față de învățământ. Această atitudine nu se va schimba în urma acestor luni, chiar ani, de pandemie. Se va reveni, așa cum își va reveni economia, mult mai rapid decât economia o să-și revină năravurile de dinainte de pandemie, unele nici măcar nu au dispărut. Eu nu pot să-mi fac iluzii că pandemia o să procoace o revelație și o reformă în învățământul românesc după ce ea va înceta”, a subliniat jurnalistul.
În legătură cu data de 15 mai, de la care nu va mai fi necesară declarația pe propria răspundere pentru a ieși din casă, jurnalistul a întrebat: „Ce se va întâmpla pe 15 mai? Nu este o dată stabilită epidemiologic, medical, sociologic sau științific. Este o dată politică, pentru că guvernul își dă seama că nu mai poate din punct de vedere politic să mai ducă aceste măsuri de restricție, pentru că pierde puncte electorale”.
El a atras atenția și că în cazul măsurilor de protecție „va fi foarte greu să mai fie impuse în condițiile în care se vor scoate aceste declarații, cu consecințe pe care le vom vedea”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Legat de TVR, da, probabil asta ar fi in prezent o solutie mai realista, desi nu una foarte buna. Pe tableta/laptop vorbesti in timp real cu proful, poti sa ii pui intrebari. Daca predarea se face la televizor pierzi interactiunea asta.
E vorba de supravieţuire acum, nu de spanacul elitist cu care ne-am obişnuit.
Sa fie asa un sistem in care munca cinstita sa fie incurajata si rasplatita dupa merite incat fiecare sa-si permita lejer sa le asigure odraslelor ce e necesar pentru dezvoltarea lor normala, fara sa aiba nevoie de pomeni.
Personal m-am saturat rau de ' cine ce ne da'. Tocmai ce-am vazut niste politicieni pe ecrane de m-au umplut de greata. Erau in show ce fac ei pentru unii cetateni, ce le ' da'
Intr-o tara normala asa ceva ar fi penal, parerea mea.
Politicienii ar trebui sa asigure CADRU LEGAL, UN SISTEM CURAT, pentru ca TOTI sa ajunga la resurse nu numai aia nimeriti intamplator in raza de laudarosenie si sentimentul importantei de sine al unor politruci , care, culmea, prind bine la public.
NU pomenilor ! DA sistemului corect si normal !!
Asa ca sigur, NU pomenilor, dar pana ajungem acolo trebuie intai sa construim un sistem cat de cat functional. Adica statul trebuie sa faca lucrurile pentru care a fost platit. Pana se intampla asta, copiii aia au nevoie de ajutor.
Așadar, copilul trebuia să fie ”ajutat” de către adultul care îl supraveghează pentru a folosi în mod util lui resursele electronice.
Copiii mei folosesc gadget-urile doar pentru perioade de timp convenite, și în majoritatea timpului pentru lecții și informații adiacente.
Accesul la internet nu mai înseamnă de multă vreme cablul sau fibra optică, iar cartelele SIM sunt foarte viabile.
În ceea ce privește lipsa de interes a politrucilor pentru mediul rural (în special), pentru învățământ, sănătate și tineret, în particular, au fost de fapt doar pârghiile prin care și-au asigurat perpetuarea spre robinetul cu bani publici; și doar în complicitate cu cei cărora le-a fost aruncată câte o firimitură: țigani, pensionari, ”sociali” ... ”nouă ce ne dă?!”, dar și profitorii agramați și semi-analfabeți angajați în instituțiile statului.
În cazul copiilor, și în mod particular pentru învățământ, asigurarea mijloacelor (gadget-urilor) necesare studiului de la distanță este în folosul României, pe termen lung, dar nu este în interesul mafiei roșii (politice) pe termen scurt. Politrucii ne vor proști, supuși și dependenți, ori tineretul este cel care asigură plata pensiilor viitoare, asigură volumul bugetului național, asigura perenitatea poporului deznădăjduit acum. Așadar, chiar și în acest mod, mijloacele necesare accesului nediscriminatoriu la învățământ, pe lângă dreptul elementar legal, constituie și o obligație constituțională, refuzată de către mafia politică, până în prezent. Minciuna și corupția din conducerile școlilor și inspectoratelor (toate numite politic) a dus la multiplicarea numărului absolvenților agramați și/sau analfabeți funcțional. Minciuna era una dintre condițiile găștilor politice; ca și șpaga, ori intervențiile în favoarea... Părerea mea.
Cînd ești prost, ce mai contează dacă ești chior sau nu?
Și nu, nu eu am pretenția să văd o imagine de ansamblu într-un ecran cît palma, tu o ai!
Așadar, chiar ați confirmat spusele acestuia, precum și graba cu care insistați să contraziceți ceva inventat. Copilul trebuia să fie ”ajutat” de către adultul care îl supraveghează pentru a folosi în mod util lui resursele electronice.
Copiii mei folosesc gadget-urile doar pentru perioade de timp convenite, și în majoritatea timpului pentru lecții și informații adiacente.
Accesul la internet nu mai înseamnă de multă vreme cablul sau fibra optică, iar cartelele SIM sunt foarte viabile.
În ceea ce privește lipsa de interes a politrucilor pentru mediul rural (în special), pentru învățământ, sănătate și tineret, în particular, au fost de fapt doar pârghiile prin care și-au asigurat perpetuarea spre robinetul cu bani publici; și doar în complicitate cu cei cărora le-a fost aruncată câte o firimitură: țigani, pensionari, ”sociali” ... ”nouă ce ne dă?!”, dar și profitorii agramați și semi-analfabeți angajați în instituțiile statului.
În cazul copiilor, și în mod particular pentru învățământ, asigurarea mijloacelor (gadget-urilor) necesare studiului de la distanță este în folosul României, pe termen lung, dar nu este în interesul mafiei roșii (politice) pe termen scurt. Politrucii ne vor proști, supuși și dependenți, ori tineretul este cel care asigură plata pensiilor viitoare, asigură volumul bugetului național, asigura perenitatea poporului deznădăjduit acum. Așadar, chiar și în acest mod, mijloacele necesare accesului nediscriminatoriu la învățământ, pe lângă dreptul elementar legal, constituie și o obligație constituțională, refuzată de către mafia politică până în prezent. Minciuna și corupția din conducerile școlilor și inspectoratelor (toate numite politic) a dus la multiplicarea numărului absolvenților agramați și/sau analfabeți funcțional. Minciuna era una dintre condițiile găștilor politice; ca și șpaga, ori intervențiile în favoarea... Părerea mea.