Sari la continut

Cadoul de nuntă de la „nașa” Firea pentru toți tinerii care se căsătoresc: Primăria le va da „un stimulent financiar” de 1500 de lei

Firea - tineri căsătoriți

Foto: Facebook Gabriela Firea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în ședința de joi propunerea Gabrielei Firea de a acorda un stimulent financiar de 1.500 de lei tinerilor care se căsătoresc, dar și posibilitatea de a cumpăra apartamente la preț redus.

Pentru a primi acești bani, cel puțin unul din soți trebuie să fie la prima căsătorie, să aibă domiciliul sau reședința în București și să aibă între 18 și 35 de ani. 

„Potrivit Constituţiei, statul, prin autorităţile administraţiei publice, este dator să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, întemeierea şi consolidarea familiilor şi, pe de altă parte, să combată fenomenul de excluziune socială. Statisticile arată că, în perioada 2010 - 2015 a crescut substanţial vârsta medie a soţilor în momentul căsătoriei, respectiv de la 32,6 ani la 34,5 ani pentru bărbaţi şi de la 29,8 ani la 31,6 ani pentru femei. Acest lucru, coroborat cu faptul că cea mai mare rată a fertilităţii se înregistrează la grupa de vârstă 25-29 de ani, demonstrează necesitatea unor acţiuni care să-i încurajeze pe tineri să-şi întemeieze familii la vârste mai timpurii decât în prezent", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei susține că a identificat 11 potenţiale amplasamente, în toate cele 6 Sectoare, unde se pot construi ansambluri de locuinţe sociale, de serviciu şi pentru tineri.  Potrivit reprezenților primăriei, în total ar putea fi construite circa 12.000 de unităţi locative, prețul lor urmând să fie sub cel al pieței

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 1. Donatia, stimulentul poate stimula abuzul: ma marit azi, incasez suma maine, divortez la notar poimaine! Exita prevederi pentru prevenirea acestei conduite? 2. Apoi, de ce, din banii mei, se stimuleaza legalizarea unei relatii? Cu ce profit eu din asta? Dau bani pentru drumuri, ca merg pe ele; dau bani pentru politie, ca am nevoie sa fiu in siguranta; dau bani pentru sanatate, pentru ca am nevoie de ea; dau bani pentru scoala, pentru ca am nevoie sa traiesc mai degraba intre oameni cultivati si care gandesc cu propriul cap, decat intre ignoranti ... Dar ca Ionica si Fanica sa poarte un act in buzunar, in ce fel imbunatateste viata comunitatii, ca sa fie motivata aceasta comunitate sa le "sponsorizeze" legalizarea relatiei lor intime, pe care altminteri o duceau si o vor duce tot in intimitate ...
  • Like 0
  • @ Anca Paduraru
   Aceasta solutie este tot pentru abonatii la, mina intinsa.Nici un tinar educat si normal la cap nu se va casatorii ca-i da Fierea 1500 de lei.In schimb sa vedeti cum isi legalizeaza relatiile toti cei ce au votat PSD.Aia mai colorati .In privinta caselor poate pri anul3000 daca vom mai fi.Manipularea ,,eu am vrut ,dar nu m-au lasat,,este o strategie pe care PSD a probat-o de multi ani.Stiu ca oamenii pentru 10 lei fac orice(unii oameni,din pacate prea multi).
   • Like 0
  • @ Filimon Luminita
   "Aia mai colorati". Vai,doamnã, dvs aveti doar gene albe,ca calcarul?(cacografie intentionatã)Sau v-ati nãscut direct din spuma mãrii,ca Afrodita? E bine cã îmbunãtãtiti valoarea geneticã a poporului român-mai mult sau mai putin colorat.Felicitãri!
   • Like 0
  • @ Anca Paduraru
   RucsRucs
   Logica statului nu este de a redistribui niste bani doar ca sa profite cetateanul X Y de ele, sau fiecare cetetean. Eu, din impozitele pe care le platesc, sunt de acord ca statul sa directioneze o suma si spre copiii supradotati, si spre cei cu handicap, si spre cei cu pasiuni sportive etc, desi nici eu si nici familia mea nu ne incadram in niciuna din aceste situatii. Din banii publici (deci si ai mei) o parte s-au dus si spre stadionul Lia Manoliu, desi eu nu sunt microbista. Se subventioneaza reviste culturale. Se fac tot felul de cercetari, conferinte, care pe mine, personal, nu ma privesc. Etc etc. Tocmai asta e una din ratiunile statului: sa dea bani spre segmente pe care un cetatean, ca individ, nu ar vrea sa le finanteze, dar care sunt obligatorii intr-un stat democratic, care trebuie sa acopere nevoile tuturor indivizilor, nu doar ale unora.
   • Like 0
  • @
   Sunt flatata !Cum doamna,o femeie asa de desteapta,va coboriti sa cititi ce scriu aia prosti sau mai putin prosti.Sau a-ti apucat sa luati cumva SCOPOLAMINA?
   • Like 0
  • @ Rucs
   Da. Faceti repetii nenecesare. Tocmai ce am scris si eu in acest sens. Inclusiv in ce priveste finantarea cu buna stiinta si draga inimia a educatiei, care imi profita mie INDIRECT, iar nu direct, cum e mersul pe sosea, de exemplu. Dar revin la intrebare: ce folos public, general, am eu, aveti dvs, avem noi toti, cei care nu suntem parte la mariaj, din faptul ca le sponsorizam uniunea legala cu 1500 lei?
   • Like 0
  • @ Filimon Luminita
   Nu. Doar butilscopolamina bromid. E bine cã "Dr. Goagãl" vã oferã multe informatii. E rãu cã nu oferã si creier pt. intelegerea,SESIZAREA NUANTELOR,sistematizarea acelor informatii. Sãnãtate!
   • Like 0
  • @
   Desteapta ,modesta si mai ales bine crescuta,mai sunteti.Pe vremea mea se mai citea si cite o carte!Cred ca totusi nu trebuie sa mai folositi derivate ale scopolaminei.Daca totusi insistati, pot sa va ofer eu Trompeta ingerilor.S-a cam inmultit .Si asa vroiam sa mai donez din ea,numai ca eu o folosesc ca planta de decor.Si vezi si roz in fata ochilor,sau poate galben sau alb.Dupa dorinta!
   • Like 0
  • @ Filimon Luminita
   Mi-ati fãcut ziua mai veselã!Am citit rãspusul dvs.,m-am amuzat copios ,m-am crucit si am exclamat:"Mare e Grãdina Domnului si multe proaste sunt in ea!" Fudulia ,semisfertodoctia si autosuficienta vi se trag,probabil,de la genele acelea imaculate.Asta e! Natura mai face si glume proaste! P.S.-pe vremea mea se citeau FOARTE ,FOARTE MULTE cãrti(nu doar,câte una,ca pe vremea dvs.) Si s-au "lipit"! In consecintã,colegii mei de generatie au bun-simt ,îsi cunosc limitele profesionale si nu-si " bagã nasul" in domenii pentru care NU au pregãtirea necesarã. Link-urile si spoiala de pe "Goagãl" nu tin loc de competente! Oare veti reusi sã ìntelegeti asta? Mã ìndoiesc! Si,da,aveti dreptate: sunt si frumoasã si desteaptã si modestã!
   • Like 0
  • @
   O!!!!Prea frumoasa,desteapta,bine crescuta,atotcunoscatoare si mai ales modesta fiinta,cele peste 3000 de carti pe care le-am citit or fi suficiente ,pentru desteptaciunea voastra.Si jur ca nici una nu era de Sandra Braun!Si ca o semidocta ce ma considerati,va rog, nu mai coboriti la nivelul meu si mai plictisiti si pe altii, cu cele mai sus amintite atribute ale prea minunatiei voastre.ADIO(pentru totdeauna).Daca ma intelegi,prea frumoasa..........etc.
   • Like 0
 • Paul
  Pai parca nu erau bani de pus in aplicare o sentința judecătorească vis a vis de clădirea nașei lu' The Clown Fii rea. Campioana formei fără fond și prințesa găinilor care trag iepuri se vrea președinta... Asta arată încă o data cât de mult a decăzut societatea românească, dacă oameni de o asemenea calitate tintesc la asemenea funcții in stat.
  • Like 0
  • Presupun că d-na Firea este pregătită să candideze la ceva și a început deja campania electorală.
   • Like 3
   • @
    Aveti dreptate .E pe trambulinã! Direct spre Cotroceni!
    • Like 0
   • @
    Dacă nu știi să sari de la trambulină îți cam frîngi gîtul. Dar doamna știe, nu-i așa? O ajută sforile!
    • Like 0
   • @
    AIA cu "sforile" e relativã. A mai fost unul,Geoanã, care s-a culcat presedinte si s-a trezit prostãnac!
    • Like 0
   • @
    P.S.- si nici Ponta nu s-a simtit mai bine in 2014!
    • Like 0
   • @
    Păi tocmai d-aia, i-au lipsit sforile.
    • Like 0
   • @
    Aici ar putea fi o altă situație: începînd cu „era Băsescu”, perdantul pierde tot, inclusiv libertatea, dacă nu pricepe că a pierdut, așa cum s-a întîmplat cu Năstase. Ponta, mai abil (a învățat de la Șefu’ Năstase) s-a retras el, cică de bună voie. Aceste detalii arată că România este încă departe de un sistem democratic sănătos, totul se rezolvă pe la spate și prin sfori.
    • Like 0


  Îți recomandăm

  Mihai Goțiu - Mirel Palada

  „Din păcate pe pauza publicitară s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut, domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goțiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment, din păcate au trebuit să părăsească amândoi platoul", a anunțat Nadia Ciurlin, moderatoarea emisiunii care îi avea ca invitați cei doi politicieni.

  Citește mai mult

  medici

  Atât eu, cât şi Alin, co-autorul acestui articol, suntem copii de doctori. Avem aproape săptămânal același tip de conversaţie cu mamele noastre: - Ce faci, mamă? - Ce sa fac, mă lupt să-mi fac meseria. E plin de pacienţi, dar iar s-a blocat sistemul.

  Citește mai mult

  iphone X

  Apple a lansat marți iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X.

  Citește mai mult

  Întrebare: ce se întâmplă în România în vreme ce DNA, Parchetul General, DIICOT sunt anchetate la cererea ministrului Justiției, șefa DNA este acuzată că vrea urmărirea ștabilor și nu a chioșcarilor, președintele – scos din procesul de numire a procurorilor-șefi, la propunerea ministrului Justiției, inspecția judiciară supusă ministrului Justiției la propunerea ministrului Justiției, magistrații – cu toții sub urmărire penală, la propunerea ministrului Justiției?

  Cristian Turor Popescu
  Citește mai mult