Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Călin Popescu Tăriceanu, despre OUG 114: Dacă nu încheiem discuțiile până la sfârșitul lunii, avem o soluție de rezervă de a proroga termenul de aplicare

Călin Popescu Tăriceanu - (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea) 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că termenul de intrare în vigoare a ordonanței 114, așa-numita ordonanță a lăcomiei, ar putea fi prorogat, în cazul în care discuțiile pentru modificările acesteia nu vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni.

„Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuţiile pe Ordonanţa 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârşitul lunii, avem o soluţie de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuţiile şi definitivăm textul ordonanței de urgență", a spus Călin Popescu Tăriceanu la o întâlnire cu reprezentanţii oamenilor de afaceri, potrivit Agerpres.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a admis duminică, la Antena 3, că OUG 114 va fi modificată, în urma criticilor din partea partenerilor internaționali.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aceasta ordonanta este ca si teza lui Marx, Capitalul, sau ca si tot felul de scrieri legate de doctrina comnist - umanista. Si nu ma mir ca au scris-o in felul asa, pentru ca e doar o justificare de a pune mana pe bani.

    In forma asta, nu stiu cine ar face parteneriat in aceasta initiativa, doar foloseste celor ce au scris-o, din pacate.

    Si ma mir ca domnul Tariceanu nu o traduce un pic, adica explica esenta ei de o maniera mai clara.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult