Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Campania „Pay with blood”, realizată de UNTOLD împreună cu Mc Cann Erickson, a fost premiată cu Silver Lion, la Cannes Lions

pay with blood

photo icon Pay with blood

Campania „Pay with blood”, marca UNTOLD a primit premiul Silver Lion, la secțiunea PR, la cea mai prestigioasă competiție din industria creativității din Europa, Cannes Lions. 

„Acest premiu demonstrează încă o dată puterea acestei campanii și impactul extraordinar pe care l-a avut pe plan internațional, dar și național. „Pay With Blood” a fost o campanie la care s-a muncit foarte mult și ne bucurăm că rezultatele nu au întârziat să apară chiar și din partea celui mai important festival din industria creativității europene”, a spus Adrian Chereji, director marketing și comunicare UNTOLD.

Festivalul Internațional al Creativității „Cannes Lions” este considerat unul dintre cele mai importante evenimente de profil, iar în acest an campania de donare de sânge, „Pay with blood”, realizată împreună cu McCann Erickson, a fost nominalizată la două categorii: PR și Media. 

„Mulți străini au profitat de pe urma legendei lui Dracula. Era timpul ca și românii să folosească acest lucru pentru o cauză nobilă. "Pay with blood" e o campanie care atrage atenția asupra unei probleme naționale: lipsa donatorilor de sânge. În același timp, poziționează UNTOLD încă de la prima ediție ca un festival matur, plin de creativitate, bine ancorat în cultura și în realitatea românească", a arătat Cătălin Dobre, executive creative director McCann Erickson România.

Campania de donare de sânge va fi reluată și în acest an. Scopul proiectului este acela de a încuraja donarea de sânge dar și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mic de donatori de sânge în România. Dacă anul trecut campania a fost realizată doar în două orașe, Cluj și București, anul acesta proiectul va fi extins și în alte centre universitare. Și în acest an campania va fi dezvoltată alături de McCann Erickson precum și cu sprijinul platformei online Și Eu Donez

De Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, Și eu donez a anunțat înființarea Rețelei Donatorilor Benevoli de Sânge, un proiect promovat împreună cu UNTOLD Festival. Și eu donez este singura platformă tehnologică dedicată donării de sânge, care va integra machine learning, cu ajutorul Microsoft, partenerul de tehnologie al proiectului. 

Festivalul Internațional al Creativității „Cannes Lions” se desfășoară în perioada 18-24 iunie și strânge peste 10.000 de participanți din 90 de țări. Câștigarea trofeului Lion este considerată de specialiști ca fiind una din cele mai importante realizări în domeniul creativității și poziționarea la cel mai înalt nivel în industrie. 

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca peste 150 de artiști internaționali de renume.

În 2015, Cluj-Napoca a intrat agresiv, direct în top, într-o industrie evaluată la peste 7 miliarde de dolari anual. În lume, piața muzicii electronice crește 10-12 procente pe an, iar o felie foarte importantă o reprezintă evenimentele.

UNTOLD a fost, la prima ediție, cel mai premiat festival din lume- Best Major Festival 2015, Brand of the Year 2015, iar despre campania socială de promovare PAY WITH BLOOD, realizată împreună cu McCann România, au scris BBC, CNBC, Time, The Guardian.

Adunate, averile artiștilor care urcă pe scenele din Cluj în primele zile din august valorează sute de milioane de dolari. Afrojack, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Tiesto, Faithless, Parov Stelar, alături de alte 30 de nume ale muzicii electronice vor cânta și mixa pentru 200.000 de spectatori. Fiecare este motorul unei mașinării distincte: acești DJ au case de producție, emisiuni radio, serii de podcast, canale de Youtube. Paginile lor de Facebook și Twitter cumulează fani cât populația Germaniei. Zack O'Malley Greenburg de la Forbes estimează, într-o analiză publicată în august anul trecut, că DJ-ii din TOP 10 mondial au încasat în 2015 peste 274 de milioane de dolari.

Republica este partener media oficial al UNTOLD Festival la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM și a lansat o secțiune specială dedicată evenimentului. Transilvania After Party își propune să fie un ghid pentru cei care vor să cunoască una dintre cele mai frumoase părți ale României. Punctul de plecare este Clujul și festivalul Untold. Le oferim participanților, atât români, cât și străini, dar și celor vor să petreacă o săptămână de neuitat în această regiune a României, un ghid în limbile română și engleză, realizat cu susținerea Bancii Transilvania. Distribuiți-l pentru a face România cunoscută în toată lumea!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult