Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Când Parlamentul se unește în prag de alegeri: legea conversiei creditelor în franci elvețieni a trecut cu unanimitate de voturi și merge pe masa președintelui

Creditele în franci elvețieni vor putea fi convertite în lei la cursul de la data încheierii contractului. Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni a trecut marți de Camera Deputaților cu 248 de voturi „pentru”. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege. 

În comisiile de specialitate din Parlamemt a fost eliminat plafonul de 250.000 de franci elvețieni, precum și pragul de îndatorare de 50%.

Peste 50.000 de persoane care au credite în franci ar putea beneficia de rate mai mici odată cu adoptarea acestei legi. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Soldul împrumuturilor în franci elvețieni este de 5,7 miliarde lei, la jumătate faţă de situația din anul 2008. Pentru 24.391 de credite în franci s-a făcut conversie, iar 9.137 au fost restructurate anul trecut şi primele 8 luni din 2016, potrivit datelor Băncii Naționale a României.

Oficialii BNR au explicat că o conversie a împrumuturilor în franci le-ar provoca băncilor pierderi de aproximativ 2,4 miliarde de lei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult