Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Când Parlamentul se unește în prag de alegeri: legea conversiei creditelor în franci elvețieni a trecut cu unanimitate de voturi și merge pe masa președintelui

Creditele în franci elvețieni vor putea fi convertite în lei la cursul de la data încheierii contractului. Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni a trecut marți de Camera Deputaților cu 248 de voturi „pentru”. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege. 

În comisiile de specialitate din Parlamemt a fost eliminat plafonul de 250.000 de franci elvețieni, precum și pragul de îndatorare de 50%.

Peste 50.000 de persoane care au credite în franci ar putea beneficia de rate mai mici odată cu adoptarea acestei legi. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Soldul împrumuturilor în franci elvețieni este de 5,7 miliarde lei, la jumătate faţă de situația din anul 2008. Pentru 24.391 de credite în franci s-a făcut conversie, iar 9.137 au fost restructurate anul trecut şi primele 8 luni din 2016, potrivit datelor Băncii Naționale a României.

Oficialii BNR au explicat că o conversie a împrumuturilor în franci le-ar provoca băncilor pierderi de aproximativ 2,4 miliarde de lei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult