Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Când Parlamentul se unește în prag de alegeri: legea conversiei creditelor în franci elvețieni a trecut cu unanimitate de voturi și merge pe masa președintelui

Creditele în franci elvețieni vor putea fi convertite în lei la cursul de la data încheierii contractului. Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni a trecut marți de Camera Deputaților cu 248 de voturi „pentru”. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege. 

În comisiile de specialitate din Parlamemt a fost eliminat plafonul de 250.000 de franci elvețieni, precum și pragul de îndatorare de 50%.

Peste 50.000 de persoane care au credite în franci ar putea beneficia de rate mai mici odată cu adoptarea acestei legi. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Soldul împrumuturilor în franci elvețieni este de 5,7 miliarde lei, la jumătate faţă de situația din anul 2008. Pentru 24.391 de credite în franci s-a făcut conversie, iar 9.137 au fost restructurate anul trecut şi primele 8 luni din 2016, potrivit datelor Băncii Naționale a României.

Oficialii BNR au explicat că o conversie a împrumuturilor în franci le-ar provoca băncilor pierderi de aproximativ 2,4 miliarde de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult