Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Când Parlamentul se unește în prag de alegeri: legea conversiei creditelor în franci elvețieni a trecut cu unanimitate de voturi și merge pe masa președintelui

Creditele în franci elvețieni vor putea fi convertite în lei la cursul de la data încheierii contractului. Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni a trecut marți de Camera Deputaților cu 248 de voturi „pentru”. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege. 

În comisiile de specialitate din Parlamemt a fost eliminat plafonul de 250.000 de franci elvețieni, precum și pragul de îndatorare de 50%.

Peste 50.000 de persoane care au credite în franci ar putea beneficia de rate mai mici odată cu adoptarea acestei legi. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Soldul împrumuturilor în franci elvețieni este de 5,7 miliarde lei, la jumătate faţă de situația din anul 2008. Pentru 24.391 de credite în franci s-a făcut conversie, iar 9.137 au fost restructurate anul trecut şi primele 8 luni din 2016, potrivit datelor Băncii Naționale a României.

Oficialii BNR au explicat că o conversie a împrumuturilor în franci le-ar provoca băncilor pierderi de aproximativ 2,4 miliarde de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult