Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Candidatul independent la Camera Deputaților, Valeriu Nicolae: Suntem la 17 voturi de prag. Din opt contestații am recuperat 29 de voturi. Am mai depus 28 de contestații

Valeriu Nicolae - Foto: Facebook Valeriu Nicolae

Foto: Facebook Valeriu Nicolae

Candidatul independent la Camera Deputaților, Valeriu Nicolae, a scris pe Facebook că în prezent se află la distanță de 17 voturi de pragul electoral, după ce prin mai multe contestații a recuperat 29 de voturi. Valeriu Nicolae susține că are suspiciuni că unele dintre voturile sale nu au fost înregistrate corect.

„Suntem la 17 voturi de prag. Din opt contestații am recuperat 29 de voturi. Asta a generat un val de verificări din partea celor care m-au votat. Patru dintre ei, oameni pe care îi cunosc personal, nu și-au regăsit voturile acolo unde au votat. Așa că am mai depus 28 de contestații”, a scris Valeriu Nicolae.

„O mare parte a oamenilor din USR PLUS sunt oameni de toată isprava și pe mulți dintre ei îi admir. USR PLUS e partidul pe care l-am votat și pentru care am făcut campanie deschis deși asta a supărat o parte a celor care intenționau să mă voteze. Nu regret deloc asta. Diferența pe plus a voturilor de la senat față de cele de la camera deputaților mi se datorează si mie”, adaugă Valeriu Nicolae.

Îți recomandăm

„Eu, în prostia mea, chiar am crezut că alegerile sunt pe bune și că numărătoarea se face așa cum trebuie în București. După ce am descoperit că 15 voturi au fost anulate aiurea tocmai ce am aflat că încă 8 au fost inregistrate aiurea. Trăim într-un banc foarte prost. Suntem la 23 de voturi de prag, cu șapte contestații rămase. Și astea căci echipa de voluntari a găsit anomalii și am avut tupeul să facem cerere de renumărare unde arăta ciudat. Netflix cu Ciolan”, scria joi pe Facebook Valeriu Nicolae.

Grupul civic informal Nutotei care îl susține pe candidatul independent Valeriu-Ciolan Nicolae în cursa pentru Camera Deputaților - a anunțat vineri într-un comunicat că a identificat peste 25 de secții de votare „cu suspiciuni rezonabile de erori”, după ce anterior, „alte 8 contestații fuseseră depuse, reușindu-se identificarea, în favoarea candidatului, a 29 de voturi greșit alocate (63% din diferența pentru reușită)”.

„În acest moment, mai sunt necesare doar aproximativ 17 voturi ceea ce, din analiza statistică de până acum, este rezonabil pentru a se putea obține prin reverificări. Nu mai puțin de 30 de voluntari, printre care și cinci juriști cu experiență, au analizat într-un efort concentrat toate procesele verbale din circumscripția 42 București.

Neîmpăcați cu situația la limită de a nu avea decât 17 voturi lipsă pentru accederea în Parlament, grupul Nutotei își dorește ca prin acest demers, unic in istoria postdecembristă, un candidat independent valoros, dedicat și om al faptelor, să poată schimba modul de a face politică de până acum”, se arată în comunicatul transmis de grupul civic informal Nutotei.

Valeriu Nicolae a explicat, pe scurt, pe blogul său, de ce a ales să candideze ca independent pentru un mandat la Camera Deputaților: „Am făcut cât de mult bine am putut. Pentru binele făcut am devenit Cetățeanul European al Anului 2013 și am apărut la România te iubesc! În 2018 am câștigat un premiu de la Regina Suediei pentru lucrurile pe care le-am făcut în Ferentari. Încerc să pun umărul și să sprijin oameni oriunde este nevoie și pot. Din Parlament, putem face chiar mai mult bine. Pentru asta candidez”.

Datele publicate de Biroul Electoral Central (BEC) arată că Valeriu Nicolae are 16.329 de voturi, echivalentul a 2,94% din total în București.

Suntem la 17 voturi de prag. Din opt contestații am recuperat 29 de voturi. Asta a generat un val de verificări din...

Posted by Valeriu Nicolae on Thursday, December 10, 2020

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • M-as bucura mult daca Valeriu ar intra in Camera Deputatilor . In primul rand pentru ca este un om remarcabil si in al doilea poate experienta lui va determina si alti oameni de valoare care nu vor sa se inregimenteze intr-un partid , sa participe la viata politica.
    • Like 2
  • Corina check icon
    Cred că există o nepăsare impardonabilă a membrilor secțiilor de votare față de independenți și voturile acordate lor (dacă nu cumva mai rău). Asta trebuie să înceteze. Toate voturile sunt egale!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult