Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Care a fost cel mai bun ministru al educației de după revoluție? Remus Pricopie, fost ministru: Este o întrebare foarte simplă...

Ministru ușă

„Care este cel mai bun ministru al Educației de după 1989?” a fost întrebat de către jurnalistul Florin Negruțiu fostul ministru al Educației Remus Pricopie, în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

„Este o întrebare foarte simplă: Liviu Maior. Vreți să argumentez? Patru ani! Singurul ministru care a avut un mandat de patru ani, în rest au fost vreo 30 de miniștri, eu am stat doi ani și sunt undeva pe locul cinci în materie de longevitate. În acești patru ani a refondat tot ce înseamnă legislație, reguli în sistemul de educație. Oamenii - probabil, e o chestie tehnică - puțin știu că noi din 1990 până în 1995 nu am avut legea educație. Am funcționat în baza unei hotărâri de guvern anuală care arăta cam așa. A făcut legea educației, cu echilibru, cu calmul dumnealui, a pus la punct proiectele cu Banca Mondială care au asigurat reforma educației nu numai în timpul mandatului său, dar și după, și a finalizat statutul personalului didactic, a clarificat problema învățământului particular - aveam 128 de universități particulare - a adoptat legea învățământului particular, și toate astea le-a făcut în liniște și fără să se laude cum fac din păcate atât unii foști miniștri ai educației, dar și alți foști sau actuali demnitari”, a spus Remus Pricopie. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cel mai bun a fost Mircea Miclea care și-a depus demisia de onoare pentru ca nu a primit 5% din pib. Cred ca e caz unic in Ro.
    • Like 0
  • si era (Liviu Maior) un om de invatamant , cum se spune - a avut un "incident" cu cea mai eleganta-reusita greva (miscare) studenteasca, cand studentii premianti au protestat, sustinandu-si colegii codasi , pt ca ministrul a intentionat sa taxeze rateurile dar incalcand principiul gratuitatii invatamantului (incalcare frecventa si azi)
    • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult