Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cât ajunge să câștige un IT-ist bun în România. Antreprenorul Iulian Stanciu, „În fața ta”

„Revoluția fiscală” începută de Guvernul Tudose va scădea veniturile programatorilor, dacă este dusă la bun sfârșit în forma actuală, spune Iulian Sanciu, directorul general al eMag.

Foto: Captură Digi24

„Noi, antreprenorii și asociațiile patronale ale industriei de IT, am spus tare și clar că ar fi o greșeala strategică să scoți acest sprijin acordat programatorilor, care din calculele cu mutarea contribuțiilor ajung să plăteascaă cu 6% mai mult. Am înțeles că există o promisiune că se va găsi o soluție ca să nu sufere programatorii și sper să continue acest sprijin”, a declarat Stanciu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, adăugând că industria IT&C are o contribuție la creșterea PIB care se apropie de 15%.

Un IT-ist care lucrează în România are, dacă este la început, un salariu net de aproximativ 3.000 de lei, iar odată cu acumularea experiențe veniturile cresc.„Ajung la 10.000-12.000, există care trec și de 20.000 net pe lună”, afirmă el. 

Acesta povestește că, pentru a se angaja în anumite joburi din compania pe care o conduce, candidații au de rezolvat anumite probleme. „La business developement le dam sa rezolve niște probleme care nu au toate variabilele, ca să vedem cum se descurcă cu incertitudinile, cum improvizează. Ai un restaurant și ar trebui să-i dai drumul peste o săptămână si dăm puține elemente legate de câte mese, cam câți clienți ar trebui să ai și cât ar trebui să consume, în medie. Vedem cum improvizează, cum vine cu planul”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Citesc astfel de articole şi mă enervez, iar enervarea-mi ridică tensiunea, eu fiind hipertensiv. Adică, după mutarea contribuţiilor la contribuabil tot poporul începe să plătească mai mult, că altfel n-are Dragnea de unde să-şi achite facturile. Însă "trebuie să se facă ceva" pentru IT-işti, pentru doctori, pentru profesori, pentru dracu' cu cârlionţi. Da' n-ar fi mai bine să se facă ceva PENTRU TOŢI şi aşa să beneficieze şi IT-iştii, şi doctorii, şi profesorii, şi infirmierele şi... şi.. şi...?
    • Like 2
    • @ Dragoş Anghelache
      Eu n-am beneficiat niciodata de vreun discount de la statul roman, pentru ca sunt IT-isti cu experienta (am vreo 17 ani, daca nu mai bine, am inceput de la 16 ani), doar ca ai mei au vrut sa am un parcurs economico-financiar si am terminat liceul de contabilitate si facultatea de marketing. IT-ul a fost hobby-ul meu din liceu transformat in profesie, cu multa munca si incepand de la zero. Si da, pentru asa ceva, salariul este 12-13000 de lei net, dar ca sa castigi banii astia, iti trebuie munca si experienta, Niciun pusti cordit nu are banii astia la 20 de ani, exceptand zona programatorilor care e un pic supra evaluata. IT-ul nu e un domeniu critic pentru Romania cum ar fi medicii sau profesorii dar e domeniul care aduce cei mai multi bani la buget, din motivul asta dragnea il protejeaza. Imaginati-va ce se intampla daca pleaca din Romania jumatate din companiile care au sediul prin Pipera si in zona adiacenta a statiei de metrou Aurel Vlaicu, cat si alea din Cluj sau Timisoara. Dam faliment cu totii. Iar diferenta majora este urmatoarea: IT-ul e o ramura privata a economiei, care produce valoare adaugata, celelalte enumerate de mine mai sus sunt servicii sociale. Ca sa ai bani de servicii sociale, trebuie sa faci investitii, ceea ce Psd nu a facut NICIODATA. Investitii in economie, in infrastructura, in domeniul public (simplificarea legilor, procedurilor, etc) astfel in mod organic, _TOATA_ lumea o va duce bine.
      • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult