Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cât de scumpă ți se pare viața în orașul în care locuiești

Bucureștiul este pe locul 9 într-un clasament care analizează percepția locuitorilor în ce privește costul vieții, raportat la veniturile pe care le obțin, arată un studiu realizat de Storia.ro și agenția D&D Research și prezentat de actualdecluj.ro.

Pe primul loc în clasament se află Brașovul, pe locul al doilea Cluj-Napoca, urmat de Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova. Pe ultimele poziții s-au situat Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamt și Satu-Mare.

„Costul general al vieții reprezintă percepția pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viața în orașul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coșul de alimente, utilitățile, plata pentru bunurile și serviciile necesare traiului obișnuit. Pe de alta parte, percepția despre costul general al vieții este influențată și de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraș. Spre exemplu, un cost al vieții care pare la prima vedere mai neavantajos poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în conditiile în care aceștia simt că au parte de alte beneficii arondate calității vieții. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi în același timp și mai sigură, modernă sau mai verde”, a explicat Vlad Tureanu, Partener și Quantitative Research Director în cadrul D&D Research, citat de actualdecluj.ro.

Potrivit studiului, în topul celor mai avantajoase cartiere din țară din punctul de vedere al percepției costului vieții se află cartierul Grigorescu din Cluj, urmat de cartierul Titan din București și Gavana 3 din Pitești.

(Sursa Studiu realizat de Storia.ro și agentia D&D Research)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult