Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cătălin Beciu, vicepreședinte ALDE: „Ieri a avut loc prima manifestație nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Animalelor, mi-e scârbă de voi”

Cătălin Beciu

Cătălin Beciu, vicepreședinte ALDE, scrie într-o postare pe Facebook că protestele față de ordonanța grațierii au fost „prima manifestație nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România”, iar cei ieșiți în stradă sunt „niște cretini” și „animale”, de care lui îi este „scârbă”.

El a revenit ulterior cu o altă postare la finalul căreia spune că ”înainte să îmi analizați limbajul folosit în postare, la adresa manifestanților, vă atrag atenția că m-au făcut mizerabil, prin scandări, la maximă audiență, pe toate televiziunile”.

Postarea inițială a vicepreședintelui ALDE, Cătălin Beciu:

„Ieri a avut loc prima manifestație nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România.

Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii.

Mai vor şi încălcarea Constituției, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman.

Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toți ăia care ați fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă.

Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituția, care vă garantează dreptul la viață...

Astăzi, nu sunt sigur.

Fac spume când văd nazişti.

Multe spume.

Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micțiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii!

Editez:

A, ştiu că limbajul nu-i politic.

Şi?

Sunt om de afaceri.”


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Uitati ce om de afaceri a faot Beciu : "Beciu a fost membru PDL, PNL si PLR. Cătălin Beciu detine firma Selas, care s-a ocupat cu semaforizarea orasului si care opereaza un club de golf și polo călare, la Gorgota." Extras de aici: http://myploiesti.ro/secrete/item/4376-cine-e-ploiesteanul-ajuns-secretar-de-stat-la-ministerul-energiei. Pentru cine intelege. Pentru restul :traiasca democratia si.libertatea.
  • Like 0
 • Un presedinte de partid care recunoaşte implicit că Statul nu este capabil să impună respectarea tuturor legilor țării, daca ii tii in pușcării mizerabile incalci Constitutia, daca ii gratiezi colectiv ii ierti de consecintele incalcarii legii deci subminezi statul de drept. Daca intr-adevar ar fi asa, (nu este), atunci am putea spune ca statul si societatea sunt in prag de colaps, un fel de cadere a Romei. In realitate exista solutii, doar ca sunt solutii nefavorabile lor.
  • Like 0
 • Imi Imi Imi Imi check icon
  De voi au fost date și făcute aceste legi și acum când vă loviți de ele și ajungeți în pușcăriile "moderne" pt că sunteți egali în fața legii cu hoții de doi bani vrei să ne spui că pt voi "nemuritorii" constituția țării nu garantează dreptul la demnitate în pușcăriile noastre?
  • Like 0
 • Având in vedere limbajul nazist al. D-lui Beciu, ar trebui,deci, să-i fie in primul rand scârbă chiar de el însuși, conform mesajului din final.
  • Like 0
 • Cri check icon
  In mod normal, Dl. Tariceanu ar trebui sa-l dea urgent afara din ALDE si in suturi pe un astfel de individ care a evadat din groapa de gunoi a societatii sau, mai probabil, de la vreun azil psihiatric.
  Acest biet pitecantrop nu este decat o gluma sinistra a naturii, o eroare genetica.
  Locul lui este in grotele din precambrianul timpuriu, nu intre oameni.
  Iata cum intoleranta si ura fatza de cei care au opinii diferite pot sa deformeze in mod monstruos gandirea si limbajul unui om.  • Like 0
 • Mai bine haimana
  Decât trădător
  Mai bine huligan
  Decât dictator
  Mai bine nazist
  Decât afacerist
  • Like 1
 • Dl.Beciu este vicepresedinte la un soi de liberali..Liberalii stiam eu sunt adeptii libertatii de exprimare,a libertatiilor de tot felul..Ca limbajuk Dlui Beciu este al unui afacerist nu ma indoiesc..Afaceriile se fac peste tot.revanzatorul cartofiilor pe piata este tot u n afacerist..La acest om al afaceriilor ii se pare ca cei care au iesit sa-si articuleze parerea sunt nazisti, si mai bine . animale naziste...Dragutul de el.Domnul vicpresedinte.
  Unii ar putea sa va numeasca .acrobat.acrobat pe trumpalina.si asta ar fi un compliment..
  Pana ce lumea nu va fi disciplinat si sa va aplaude pentru toate smecheriile deochiate faceti-va afacerile linistit.Cel mic si cel mare.
  • Like 0
 • check icon
  Beciu, ai un nume predestinat, locul tău chiar este într-un beci!
  Ce afaceri de succes ai făcut tu, mă, cu așa un limbaj? Afaceri cu statul, probabil...
  Câtor oameni le plătești tu salarii, și ce sume uriașe le dai ca să suporte așa un dobitoc drept șef?
  • Like 0
 • check icon
  Bun, deci lumea a ieșit în stradă să apere democrația, să sprijine lupta împotriva corupției, rețelele de socializare au zbîrnît continuu... Dar cînd un amărît ca Puzdrea, condamnat pe nedrept la mulți de pușcărie și eliberat după 11 ani cine a ieșit în stradă? Dar cînd alți amărîți, no-name-uri, de care mai auzim din cînd în cînd, ce au făcut rețelele de socializare? Ăștia nu merită proteste? De ce? Fiindcă sînt niște amărîți, vai de capul lor, mulți în mediul rural, departe de lume, cu 2-3-4-5 copii și care sînt arestați fiindcă ar fi furat găina vecinului ca să mănînce. PENTRU ACEȘTIA DE CE NU AȚI IEȘIT ÎN STRADĂ? Pentru aceștia de ce nu ați luat atitudine? Erau prea „ieftini”? No names?
  • Like 0
  • @
   check icon
   Vorbesti cumva de Puzdrea-ala cu engross-ul din anii 90? Amarat? Cred ca-ti lipsesc proprietatile unor cuvinte din dictionar. Habar n-am daca a fost condamnat pe nedrept dar amarat-in niciun caz. Daca e vorba de acelasi personaj. In.verea respectiva se cunostea f bine cum s-au facut banii la engross-ul lui Puzdrea
   • Like 0
 • Felul in care isi scuipa furia nu il califica drept Om, fie el si de afaceri. Imi inchipui limbajul sau atunci cand negociaza un contract. In plus habar nu are ce inseamna nazismul dar foloseste termenul si face si spume, cum zice el si atunci un consult medical ar fi indicat.
  • Like 1
  • @ Catalin Rebei
   check icon
   Poate e om de afaceri cu afaceri pe centura. Impresar de tiganci care-si ofera serviciile. Pe alea nu cred ca le "manageriesti' prea bine daca nu ai limbajul specific acestui "om" de afaceri.
   • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult