Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cătălin Drulă demisionează de la șefia USR

 Cătălin Drulă demisionează din USR. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

După ce a obţinut un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, iar la locale a pierdut mulţi primari în funcţie, şeful USR, Cătălin Drulă, a anunţat că va convoca alegeri pentru funcţia sa.

„Asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum rezultatul și voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp”, a spus Drulă, într-o declaraţie de presă, potrivit SpotMedia.

„În 2020 am avut un scor politic de 8% la locale, înțeleg că acum avem scorul politic de circa 12%, în creștere. Președințiile de CJ sunt extrem de greu de câștigat”, a mai spus Drulă. 

Sursele Republica susțin că primarul Dominic Fritz de la Timișoara se bucură de susținerea partidului și sunt mulți care îl vor președinte. Luați în calcul pentru șefia USR, pe langa Fritz, mai sunt Elena Lasconi, care a obținut un nou mandat la Câmpulung, dar și Lucian Viziteu, care a câștigat la rândul său un nou mandat la primăria municipiului Bacău. 

„Eu cred că în democrație rezultatele se obțin prin organizare. Fără partide nu poți obține rezultate. Forma de organizare într-o democrație sunt partidele. Văd oameni care caută soluția independenților, dar partidele reprezintă baza democrației. Votul PSD-PNL e legat de votul de la primărie. Gândiți-vă bine cu cine votați, e vorba despre viitorul copiilor noștri", a ținut să mai spună liderul USR, citat de G4Media.

În alegerile locale, USR a făcut alianţă cu PMP şi Dreapta Unită, o mișcare care a nemulțumit o parte din electoratul tradițional al partidului. 

USR a pierdut ambele primării pe care le avea în Bucureşti, la Sectorul 1 și Sectorul 2, dar și la Braşov, unde Allen Coliban a recunsocut înfrângerea în faţa fostului primar George Scripcaru de la PNL.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • RazvanP check icon
  Too little too late
  • Like 1
 • Asta este o greseala , singurul de altfel care ar putea sa-l inlocuiasca pe Drula ar fi NIcusor Dan.
  • Like 1
  • @ Radu Bogdan
   Ovidiu check icon
   Nu cred că Nicușor e un om de partid. Ar fi culmea ca după ce a câștigat la scor primăria, ca independent, să se lege de picior cu o piatră de moară precum actualul USR. Nici nu cred că i-ar plăcea și că ar dispune de timpul și energia necesară că să repună pe șine USR -ul. Un job ca cel de primar general, coplet dedicat Bucureștilor, te absoarbe cu totul.
   • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult