Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cătălin Drulă demisionează de la șefia USR

 Cătălin Drulă demisionează din USR. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

După ce a obţinut un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, iar la locale a pierdut mulţi primari în funcţie, şeful USR, Cătălin Drulă, a anunţat că va convoca alegeri pentru funcţia sa.

„Asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum rezultatul și voi convoca alegeri pentru un nou președinte USR în cel mai scurt timp”, a spus Drulă, într-o declaraţie de presă, potrivit SpotMedia.

„În 2020 am avut un scor politic de 8% la locale, înțeleg că acum avem scorul politic de circa 12%, în creștere. Președințiile de CJ sunt extrem de greu de câștigat”, a mai spus Drulă. 

Sursele Republica susțin că primarul Dominic Fritz de la Timișoara se bucură de susținerea partidului și sunt mulți care îl vor președinte. Luați în calcul pentru șefia USR, pe langa Fritz, mai sunt Elena Lasconi, care a obținut un nou mandat la Câmpulung, dar și Lucian Viziteu, care a câștigat la rândul său un nou mandat la primăria municipiului Bacău. 

„Eu cred că în democrație rezultatele se obțin prin organizare. Fără partide nu poți obține rezultate. Forma de organizare într-o democrație sunt partidele. Văd oameni care caută soluția independenților, dar partidele reprezintă baza democrației. Votul PSD-PNL e legat de votul de la primărie. Gândiți-vă bine cu cine votați, e vorba despre viitorul copiilor noștri", a ținut să mai spună liderul USR, citat de G4Media.

În alegerile locale, USR a făcut alianţă cu PMP şi Dreapta Unită, o mișcare care a nemulțumit o parte din electoratul tradițional al partidului. 

USR a pierdut ambele primării pe care le avea în Bucureşti, la Sectorul 1 și Sectorul 2, dar și la Braşov, unde Allen Coliban a recunsocut înfrângerea în faţa fostului primar George Scripcaru de la PNL.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • RazvanP check icon
    Too little too late
    • Like 1
  • Asta este o greseala , singurul de altfel care ar putea sa-l inlocuiasca pe Drula ar fi NIcusor Dan.
    • Like 1
    • @ Radu Bogdan
      Ovidiu check icon
      Nu cred că Nicușor e un om de partid. Ar fi culmea ca după ce a câștigat la scor primăria, ca independent, să se lege de picior cu o piatră de moară precum actualul USR. Nici nu cred că i-ar plăcea și că ar dispune de timpul și energia necesară că să repună pe șine USR -ul. Un job ca cel de primar general, coplet dedicat Bucureștilor, te absoarbe cu totul.
      • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult