Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Câte aberații pot să încapă într-o singură frază

Lia Olguța Vasilescu discurs

Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

„Sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil, de exemplu, sau chiar tătici, pentru că se intră și în concediu de paternitate, dar, pentru faptul că scriu pe niște bloguri, primesc sume de bani fictive, din punctul nostru de vedere”. (Lia Olguța Vasilescu, minsitrul Muncii)

În cursa pentru poziția de prima Tovarășă a Partidului, Gabriela Firea are o competitoare redutabilă. Nu e zi de la Dumnezeu ca marea gargaragioaică Lia Olguța Vasilescu să nu ne dea câte o veste-șoc în română, engleză sau franceză. După dublarea salariilor și impozitul pe gospodărie „ca-n America”, plafonarea indemnizațiilor pentru mame este ultima dintre ele. Las la o parte că tocmai PSD s-a bătut mai an ca să elimine plafonul, dar urmăriți motivarea pe care doamna ministru o dă acestei „decizii”. Atâtea aberații într-o singură frază doar Lia Olguța Vasilescu putea înghesui. Prin urmare:

„Sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil...” Multe, multe? Cam câte? Le-a numărat doamna ministru? E un fenomen, o pandemie, o urgie? N-au loc de muncă stabil, așa-i? Parazitează societatea. N-au servici și se uită la video, tovarăși!

„...sau chiar tătici, pentru că se intră și în concediu de paternitate”. Ah, burjuii care intră în concediu de paternitate doar ca să beneficieze de indemnizație! Dar câtă tandrețe în demascarea impostorilor: mămici, tătici, pupici de la doamna ministru! Or fi mulți tătici de-ăștia? Sau sub 1 la sută?

„...dar, pentru faptul că scriu pe niște bloguri...” Bloguri, da? Gravidele astea care au un loc de muncă stabil, dar o ard burghez pe bloguri or fi un pericol pentru buget, nu zic nu. În fond ce să facă o gravidă când i se umflă picioarele și sânii, când are arsuri și dureri de spate? Dă iama pe bloguri, normal. Asta cu blogurile i-o fi sunat doamnei Vasilescu la fel de decadent ca lui Gigi Becali, care le zicea în simplitatea lui globuri. Isteață foc, doamna Olguța vede imediat unde se ascunde dușmanul de clasă: pe bloguri. Încercați, doamnă, și cu vlogurile, sunt mai mici, dar sar mai sus. Aveți o responsabilitate și pentru viitor, ce Dumnezeu!

„...primesc sume de bani fictive, din punctul nostru de vedere”. Aha, deci mămicile de pe bloguri primesc sume fictive de bani. Toate, toate? Sau câteva? Cam câte? E un fenomen sau o gogoașă de prostit lumea? Sunt câteva cazuri izolate sau o conspirație națională a gravidelor și a consorților acestora? Sau or fi chiar consorțiile alea, corporațiile, multinaționalele. O fi Soros în spate, Marele Țap? Apoi dacă cineva primește o sumă fictivă, cum zice doamna ministru, acea persoană comite o ilegalitate, deci e problema statului să repare acea ilegalitate: să confiște sumele încasate ilegal și să se îndrepte penal împotriva persoanei care a încălcat legea. Dacă constați o ilegalitate, întărești legea, nu dărâmi legea. Dacă l-ai prins pe unul la furat, îl bagi la închisoare, nu schimbi codul penal (deși aici mulți politicieni ar fi în dezacord...) 

Doamna Olguța Vasilescu, atunci când vede o pată pe perete, în loc să dea cu trafaletul, dărâmă casa. 

Până și Liviu Dragnea, care i-a înghițit multe chiftele doamnei în chestiune, s-a luat a doua zi cu mâinile de cap: Ce făcuși, Olguțo? Vrei să ne omori pe toți sub dărâmături?

Și i-a dat mustrare verbală. Care va dura fix până la viitoarea emisiune omagială transmisă în direct din biroul doamnei ministru.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Stimate autor al articolului, va inteleg ura viscerala impotriva PSD, ca opozant care a pierdut alagerile. Ceea ce nu inteleg este atunci cand cineva face spume la gura atunci cand adevarul nu este de partea sa. Trebuie sa ai o mentalitate malefica , sa ti se para "o aberatie" sa limitezi o indemnizatie de cresterea copilului care acum se ridica (statistica usor de verificat) si la 35.000 de euro/ luna. In ce lume "fictiva" traiti , sa va oripilati ca se propune plafonarea la 5.000 de lei, in Romania lui 2017, cand cu toate spumele celor ca dvs., s-a reusit ridicarea salariului minim pe economie la doar 1.450 lei. Statistica din noiembrie 2015 indica situatia ca 40% din salariatii romani aveau salariul minim. Aceste indemnizatii sunt platite de la buget, deci din banii nostri ai tuturor. Indemnizatia pana la urma, asa cum se si numeste, este pentru cresterea copilului. Nu orice copil are nevoie de conditii asemanatoare de crestere ? Dvs. impartiti copiii in copii de rang 1 si copiii de rang 5 ? Foarte moral! N-am ce sa zic! Deci 5.000 lei/luna este de plans pentru favorizatii societatii, dar 1.450 lei/ luna ( de multe ori pentru o intreaga familie, de 3,4 sau 5 persoane) este chiar prea mult in viziunea PNL,USR si a multinationalelor care-si duc castigurile in afara tarii. Dvs. de fapt interesul cui aparati ? O tara intreaga realizeaza ca aceasta "viziune" a neoliberalismului ,al carui glas sunteti, reprezinta interesele oricui, numai a majoritatii poporului roman nu. Binele unei natiuni este dat de binele marii majoritati, nu al unei paturi nesemnificative.
    • Like 0
  • Îmi plac foarte mult articolele de pe site-ul dumneavoastră.
    • Like 0
  • Un articol devastator! FELICITARI!
    • Like 0
  • Stati putin ca n-am priceput! Olguta spune pe 'globul' ei ca mamicile primesc sume de bani fictive.Din cat mi-amintesc eu,cuvantul 'fictiv' inseamna ceva ce nu exista,SF.Poate a vrut sa spuna infime,mici,modeste,etc.Dar daca vrea sa acuze 'mamicile' si 'taticii' care primesc sume de bani science fiction,nu cred ca are sanse.Pe bune,eu propun sa numaram oamenii inteligenti,educati si pregatiti pentru inaltele functii pe care le detin acolo,sus! Daca numaram prostii si incultii riscam sa ne apuce urmatoarele alegeri si sa o luam de la capat.
    • Like 0
  • John check icon
    E o zicala mai veche pe meleagurile noastre : Gura bate curul.

    Sume fictive. Probabil doamna ministru a vrut să spună : sume necuvenite legal. Să presupunem că și diploma doamnei de la facultatea de litere și istorie este imaginară și să-I facem cadou un Dex, noi, prietenii Republicii. )))))
    • Like 2
  • Tragedia este ca aberatiile acestea afecteaza grav viata familiilor si a copiiilor.
    Inaintea alegerilor PSD a eliminat plafonul de 3400 ron pentru indemnizatia mamelor. La fel au marit salariile si pensii speciale stiind ca nu sunt prevazute surse de finantare. Au facut tot ce au putut sa saboteze financiar guvernul Ciolos. si in paralel sa-l someze public la TV sa nu schimbe anumite lucruri. (prin vocea aroganta a d-lui Dragnea).
    • Like 4
    • @ Adriana Miut
      Ionel check icon
      Inaintea alegerilor PSD nu avea cum sa mareasca ce spui tu pentru ca la guvernare erau tehnocratii !!!! Asta cu sabotatul cred ca este fortata......Tot ce spui au facut dupa preluarea puterii......iar pensiile speciale au fost indexate cu 5 %, la fel ca toate pensiile...
      • Like 0
    • @ Ionel
      Guvernul Ciolos a fost instalat la Palatul Victoria in 17 nov. 2015 dupa demisia lui Ponta din 04.11.2011.

      Eu vorbesc despre perioada dinainte de Colectiv cand abia se instalase guvernul Ciolos care avea deja niste obligatii de mariri de salarii la bugetari angajate de Ponta fara asigurare de surse bugetare. Si anume: Majorarea salariilor pentru 48 de demnitari de rang inalt, prevăzută în Ordonanţa 14/2015, a fost aprobată în ultima şedinţă de Guvern condusă de premierul interimar Gabriel Oprea, pin care '' Presedintele, premierul si sefii celor doua camere din Parlament aveau un salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015. Salariul brut al vicepremierului era de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalti inalti demnitari, ministri si sefi de servicii secrete, erau plătiți cu cate de 19.055 lei brut, salariul net urmand sa fie de 13.365 lei. ''
      https://www.dcnews.ro/salariile-lui-iohannis-i-ale-demnitarilor-taiate-de-senatori_490080.html
      La 15.iun.2015-Parlamentarii şi-au MĂRIT pensiile. Proiectul pensiilor speciale, votat de peste 300 de parlamentari functie de numarul de mandate.
      Dupa demisia lui Ponta PSD stia deja ca toate promisiunile nu erau sustinute de surse financiare si in aceasta situaita dezastruoasa au hotarat sa nu avanseze o nominalizare pentru un nou premier PSD. Dar nici nu voiau ca tehnocratii sa poata realiza ceva bun asa ca au inceput sa incarce prin decizii parlamentare in plus obligatii financiare pe spatele guvernului datorita puterii majoritatii toxice pe care o aveau impreuna cu ALDE.
      Va rog sa cautati in presa online si veti gasi toate afirmatiile mele. D-l Oprea a avut o contributie consistenta in sabotarea financiara a guvernului Ciolos si implicit a bugetului tarii. Raspunde cineva in fata legii?
      • Like 0
  • Daca nu ne pot convinge ne aburesc !
    • Like 1
  • m vor s- o plafoneze.Cand au avut dreptate?
    • Like 0
  • Flo check icon
    Lasand la o parte cele spuse de tovarasa, o problema totusi exista....iar o plafonare ar fi justa. Exista sume umflate mai ales in privat.....
    • Like 2
    • @ Flo
      Ai dreptate Flo aici fac și eu pe avocatul diavolului ,totuși deși în multe alte domenii Olguta abereaza ,în domeniul ăsta are dreptate. Românul speculează orice posibilitate de câștig necuvenit. Și ca reprezentanții de dreapta să nu vină cu prejudecăți de genul legea e lege am sa exemplific. Dacă e pe bază de procent atunci să se i-a în calcul toată perioada lucrată și nu ultimul an pentru a-și îndesa în anul ăla toate sporurile sau concediile neluate în alți ani. La pensie ar trebui să fie la fel altfel vom avea aberații de genul pensiilor speciale cumulate cu pensia obișnuită care împart contribuabilii în cetățeni de rangul 1 ,2 sau 3. Grupul juriștilor, avocaților și fostilor magistrați având un puternic lobby în parlament au creat astfel de aberații ( pensie de serviciu ca fost magistrat 85 % din salariu pe ultimul an când cumulează pe repede înainte toate veniturile posibile în așa fel încât sa fie pensia mai mare decât salariu plus pensia din alte activități ) ca și cum românii de rand ar primi pensie pentru fiecare loc de muncă avut. La parlamentari e la fel , pensie specială plus pensie normală de locurile de muncă precedente. Așa s-a ajuns la pensii de 40.000 de lei ca cel al unui fost procuror care a fost anterior șef de penitenciar. Dacă e lege atunci sa fie pentru toți la fel. Nu cred că unii au șapte guri și alții doar una.
      • Like 2
    • @ Flo
      Părerea mea: o plafonare "justă" nu exista. Cei care primesc bani multi pentru copii au plătit, la rândul lor, taxe mari statului român. Asta nu se pune? Adică atunci când statul a luat nu s-a supărat? Nu a plafonat impozitul și taxele gândind că acel contribuabil plătește prea mult? Și apoi, daca avem oameni cu salarii sau venituri mari trebuie sa găsim vinovații tot printre cei care muncesc și câștigă? Asta doar că să vadă cei care nu muncesc ( din varii motive) că statul, ca haiducul, ia de la bogați pentru a da săracilor? Pe scurt: toar'sa Olguța a găsit hiba. Învrăjbește categorii sociale și asta de va vedea, din păcate, tot în scăderea natalității sau intr-un val de plecări din țară pentru cei care își pot găsi ușor un loc de muncă în afară.
      • Like 0
  • Ce te mira la acesti ciocoi noi.. Ai vazut si legea gratierii uite este ba nu e!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult