Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Bombonica” CCR pentru Liviu Dragnea

Curtea Constituţională (CCR) a respins, marţi, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate în legătură cu abuzul în serviciu, ridicată de fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, scrie News.ro, care citează surse din cadrul CCR.

Judecătorii CCR au declarat inadmisibilă sesizarea privind sintagma ”îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu” întrucât s-au pronunţat în trecut pe acest subiect.

În ceea ce priveşte stabilirea un prag minim pentru prejudiciul la abuzul în serviciu, Curtea Constituţională a arătat că nu este sarcină sa să decidă un astfel de prag, au precizat aceleaşi surse.

”CCR va recomanda Parlamentului să impună un prag la abuzul în serviciu”, a declarat însă un judecător CCR pentru News.ro.

Judecată pentru abuz în serviciu, Bombonica Prodana, a cerut instanei supeme  să sesizeze CCR în legătură cu articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, aceasta motivând că în Codul Penal nu există un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infracțiune. Iar instanța i-a admis cererea.

În același dosar este judecat și fostul său soț, șeful PSD, Liviu Dragnea, acuzat de procurori că între iulie 2006 și decembrie 2012 ar fi determinat-o pe şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu și să menţină în grila de salarizare două membre PSD care nu ar fi trecut pe la serviciu, însă ar fi încasat salariul. Bombonica Prodana este acuzată că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu și-a sancționat subordonatele încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Astazi Curtea Constitutionala a pus BOMBONICA PE COLIVIA LUI DRAGNEA, netezindu-i drumul catre o destinatie sigura, chiar daca nu exotica
  • Like 0
  • @ Initiativa Civica
   Dee Dee check icon
   Propagandiștii încearcă s-o dreagă prin continuarea manipulării. CCR a cerut prag, adică GHINION! :)
   • Like 0
 • check icon
  Ca să nu fim răutăcioși apreciem totuși un prag de un leu prejudiciul pt. care nu ești vinovat,altfel plătești ca peste tot,ai furat,distrus intenționat sau din neglijență,plătești,punct.
  • Like 1
  • @
   Anon check icon
   Fix la un leu ma gandeam si eu :D
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult