Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce-au ascultat artiștii pe care noi i-am ascultat în 2016? #10deascultat 2016 (Partea a-II-a)

#10deascultat 2016 (Partea a-II-a)

photo icon Ce-au ascultat artiștii pe care noi i-am ascultat în 2016? Sursa: Oameni și Gusturi

Fără prea multe adnotări față de prima parte a acestui demers, repet întrebarea la care au răspuns artiști pentru care 2016 a fost un an prodigios sau cu care noi ne-am ciocnit armonios pe ici, pe colo: Electric Brother, Sergiu Six Mitrofan (byron), Daniel Rocca (Firma), Sebastian Burneci (Bucharest Jazz Orchestra & Urma), Hanno Hoefer (Nightlosers), Mihnea Blidariu (Luna Amară), Mihai Iordache, Alexei Țurcan (Travka) Oigăn (Kumm, Moon Museum & RATB), Jurjak, Doru Trăscău (The Mono Jacks), Lucia, Cătălin Rulea (The Pixels & Toulouse Lautrec) și Corina Ciuplea (Muse Quartet). 

Ce-ți vei aduce aminte despre 2016 - mai exact- ce piesă, concert, eveniment sau producție muzicală din România te-a marcat anul ăsta?

Oameni și Gusturi

Pentru cine a ratat preambulul, el poate fi găsit aici, însă simt din nou nevoia unui disclaimer: acest demers nu e un clasament, ci o enumerare subiectivă alcătuită din alegerile celor numiți mai sus.

#10 de ascultat 2016, Romania.

1. ELECTRIC BROTHER ROCKS - full album și eveniment de lansare audiție în Dolby Atmos (vezi : Electric Brother ROCKS in Dolby Atmos! Interviu cu Fratele Electric despre noul său album.)

* ales de Oigăn (Kumm, Moon Museum & RATB), Sebastian Burneci (Bucharest Jazz Orchestra & Urma) & Electric Brother.

2. byron, 10 ani - concert aniversar (vezi: byron la 10 ani și 10 întrebări)

*ales de Lucia & Sergiu Six Mitrofan (byron)

3. A-C LEONTE - album Angel Minus Wings (vezi: Leonte are A-C de cojocul jazz-ului)

*ales de Mihai Iordache

4. TOMMA ALISTAR - Molecule Waltz

*ales de Corina Ciuplea (Muse Quartet)

5. #COLECTIV - Concert comemorativ @Fabrica, 30 octombrie

*ales de Daniel Rocca (Firma)

6. SOUL SERENADE

*ales de Hanno Hoefer (Nightlosers)

7. I'M THE TRIP - album A True Story About Vampire Love

*ales de Mihnea Blidariu (Luna Amară)

8. THE NOISE - Orașul

*ales de Doru Trăscău (The Mono Jacks)

9. PIXELS - Marea Neagră

*ales de Cătălin Rulea (The Pixels & Toulouse Lautrec

10. TRAVKA - În aer

*ales de Alexei Țurcan (Travka)

2016 - EPILOG:

Dragi artiști,

Mulțumim pentru bucățile din voi la care noi avem acces prin creații, compoziții, versuri, prezențe sau concerte. Mulțumim pentru că indiferent de ceea se întâmplă în realitatea zilnică muzica voastră ne oferă nouă momente de escapism. Mulțumim pentru curajul cu care vă afișați prin emoții și trăiri pe care nu toți știm să le punem în armonii.

Mulțumim pentru că, de fapt, ne însoțiți pe drumul dintre aici și acolo!

Photo credit: tumblr.com

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult