Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ce-au ascultat artiștii pe care noi i-am ascultat în 2016? #10deascultat 2016 (Partea a-II-a)

#10deascultat 2016 (Partea a-II-a)

photo icon Ce-au ascultat artiștii pe care noi i-am ascultat în 2016? Sursa: Oameni și Gusturi

Fără prea multe adnotări față de prima parte a acestui demers, repet întrebarea la care au răspuns artiști pentru care 2016 a fost un an prodigios sau cu care noi ne-am ciocnit armonios pe ici, pe colo: Electric Brother, Sergiu Six Mitrofan (byron), Daniel Rocca (Firma), Sebastian Burneci (Bucharest Jazz Orchestra & Urma), Hanno Hoefer (Nightlosers), Mihnea Blidariu (Luna Amară), Mihai Iordache, Alexei Țurcan (Travka) Oigăn (Kumm, Moon Museum & RATB), Jurjak, Doru Trăscău (The Mono Jacks), Lucia, Cătălin Rulea (The Pixels & Toulouse Lautrec) și Corina Ciuplea (Muse Quartet). 

Ce-ți vei aduce aminte despre 2016 - mai exact- ce piesă, concert, eveniment sau producție muzicală din România te-a marcat anul ăsta?

Oameni și Gusturi

Pentru cine a ratat preambulul, el poate fi găsit aici, însă simt din nou nevoia unui disclaimer: acest demers nu e un clasament, ci o enumerare subiectivă alcătuită din alegerile celor numiți mai sus.

#10 de ascultat 2016, Romania.

1. ELECTRIC BROTHER ROCKS - full album și eveniment de lansare audiție în Dolby Atmos (vezi : Electric Brother ROCKS in Dolby Atmos! Interviu cu Fratele Electric despre noul său album.)

* ales de Oigăn (Kumm, Moon Museum & RATB), Sebastian Burneci (Bucharest Jazz Orchestra & Urma) & Electric Brother.

2. byron, 10 ani - concert aniversar (vezi: byron la 10 ani și 10 întrebări)

*ales de Lucia & Sergiu Six Mitrofan (byron)

3. A-C LEONTE - album Angel Minus Wings (vezi: Leonte are A-C de cojocul jazz-ului)

*ales de Mihai Iordache

4. TOMMA ALISTAR - Molecule Waltz

*ales de Corina Ciuplea (Muse Quartet)

5. #COLECTIV - Concert comemorativ @Fabrica, 30 octombrie

*ales de Daniel Rocca (Firma)

6. SOUL SERENADE

*ales de Hanno Hoefer (Nightlosers)

7. I'M THE TRIP - album A True Story About Vampire Love

*ales de Mihnea Blidariu (Luna Amară)

8. THE NOISE - Orașul

*ales de Doru Trăscău (The Mono Jacks)

9. PIXELS - Marea Neagră

*ales de Cătălin Rulea (The Pixels & Toulouse Lautrec

10. TRAVKA - În aer

*ales de Alexei Țurcan (Travka)

2016 - EPILOG:

Dragi artiști,

Mulțumim pentru bucățile din voi la care noi avem acces prin creații, compoziții, versuri, prezențe sau concerte. Mulțumim pentru că indiferent de ceea se întâmplă în realitatea zilnică muzica voastră ne oferă nouă momente de escapism. Mulțumim pentru curajul cu care vă afișați prin emoții și trăiri pe care nu toți știm să le punem în armonii.

Mulțumim pentru că, de fapt, ne însoțiți pe drumul dintre aici și acolo!

Photo credit: tumblr.com

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult