Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ce este glampingul, un concept care prinde teren în România. „Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia?”

glam Green Camp - Adventure Glamping

Foto Facebook Green Camp - Adventure Glamping

Glampingul, o formă de lux a campingului tradiţional, a câştigat tot mai mult teren în România, odată cu pandemia. Cazarea se face în corturi speciale, cu dimensiuni generoase, în interiorul cărora poți regăsi confortul din hoteluri de 4-5 stele, spune Cătălin Câmpeanu, antreprenor în turism, care deține glampingul Green Camp de la poalele munţilor Buzăului.

„Pe lângă experiența cazării în aer liber. ai și restaurant în aer liber, cu o terasă imensă, iar turiștii se pot conecta cu ei și cu natura”, a afirmat antreprenorul, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Câmpeanu spune că întrebarea care îi este adresată cel mai des de către cei interesați de glamping este legată de grupul sanitar.

„Baia este la comun. Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia? (..) După ce oamenii ajung la noi în locație, zona cea mai lăudată nu e restaurantul, nu sunt corturile, nu e atmosfera, ci grupul sanitar. Toți zic wow, ce tare e grupul sanitar! Nu mă așteptam la așa ceva. Ne-am dorit să oferim un grup sanitar de 5 stele, în afară de curățenie și igienă, care sunt exemplare, designul e foarte cosy și îți câștigă încrederea”, adaugă antreprenorul.

Conceptul s-a dezvoltat tot mai mult în unele țări, iar pandemia i-a determinat și pe români să caute astfel de experiențe inedite. 

Cum a mers business-ul său în pandemie? „Pot să spun că ne-a ajutat situația covid. Românii au fost nevoiți să se orienteze către turismul intern, au căutat locații care să le ofere experiențe”. Pe lângă dormitul sub cerul liber, turiștii pot experimenta activităţi outdoor în munţii Buzăului, precum rafting pe râul Buzău, caiac pe lacul Siriu, sau drumeții montane.

„Fii activ, fă ceea ce îți place și o să fii mult mai câștigat decât să ai un concediu poate într-o locație all inclusive, în care ceea ce faci e doar să dormi și stai la piscină și la bar”, sună îndemnul întreprinzătorului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult