Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ce este glampingul, un concept care prinde teren în România. „Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia?”

glam Green Camp - Adventure Glamping

Foto Facebook Green Camp - Adventure Glamping

Glampingul, o formă de lux a campingului tradiţional, a câştigat tot mai mult teren în România, odată cu pandemia. Cazarea se face în corturi speciale, cu dimensiuni generoase, în interiorul cărora poți regăsi confortul din hoteluri de 4-5 stele, spune Cătălin Câmpeanu, antreprenor în turism, care deține glampingul Green Camp de la poalele munţilor Buzăului.

„Pe lângă experiența cazării în aer liber. ai și restaurant în aer liber, cu o terasă imensă, iar turiștii se pot conecta cu ei și cu natura”, a afirmat antreprenorul, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Câmpeanu spune că întrebarea care îi este adresată cel mai des de către cei interesați de glamping este legată de grupul sanitar.

„Baia este la comun. Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia? (..) După ce oamenii ajung la noi în locație, zona cea mai lăudată nu e restaurantul, nu sunt corturile, nu e atmosfera, ci grupul sanitar. Toți zic wow, ce tare e grupul sanitar! Nu mă așteptam la așa ceva. Ne-am dorit să oferim un grup sanitar de 5 stele, în afară de curățenie și igienă, care sunt exemplare, designul e foarte cosy și îți câștigă încrederea”, adaugă antreprenorul.

Conceptul s-a dezvoltat tot mai mult în unele țări, iar pandemia i-a determinat și pe români să caute astfel de experiențe inedite. 

Cum a mers business-ul său în pandemie? „Pot să spun că ne-a ajutat situația covid. Românii au fost nevoiți să se orienteze către turismul intern, au căutat locații care să le ofere experiențe”. Pe lângă dormitul sub cerul liber, turiștii pot experimenta activităţi outdoor în munţii Buzăului, precum rafting pe râul Buzău, caiac pe lacul Siriu, sau drumeții montane.

„Fii activ, fă ceea ce îți place și o să fii mult mai câștigat decât să ai un concediu poate într-o locație all inclusive, în care ceea ce faci e doar să dormi și stai la piscină și la bar”, sună îndemnul întreprinzătorului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult