Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce este glampingul, un concept care prinde teren în România. „Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia?”

glam Green Camp - Adventure Glamping

Foto Facebook Green Camp - Adventure Glamping

Glampingul, o formă de lux a campingului tradiţional, a câştigat tot mai mult teren în România, odată cu pandemia. Cazarea se face în corturi speciale, cu dimensiuni generoase, în interiorul cărora poți regăsi confortul din hoteluri de 4-5 stele, spune Cătălin Câmpeanu, antreprenor în turism, care deține glampingul Green Camp de la poalele munţilor Buzăului.

„Pe lângă experiența cazării în aer liber. ai și restaurant în aer liber, cu o terasă imensă, iar turiștii se pot conecta cu ei și cu natura”, a afirmat antreprenorul, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Câmpeanu spune că întrebarea care îi este adresată cel mai des de către cei interesați de glamping este legată de grupul sanitar.

„Baia este la comun. Cele mai multe întrebări în momentul rezervării sunt de genul: dar cum arată baia? (..) După ce oamenii ajung la noi în locație, zona cea mai lăudată nu e restaurantul, nu sunt corturile, nu e atmosfera, ci grupul sanitar. Toți zic wow, ce tare e grupul sanitar! Nu mă așteptam la așa ceva. Ne-am dorit să oferim un grup sanitar de 5 stele, în afară de curățenie și igienă, care sunt exemplare, designul e foarte cosy și îți câștigă încrederea”, adaugă antreprenorul.

Conceptul s-a dezvoltat tot mai mult în unele țări, iar pandemia i-a determinat și pe români să caute astfel de experiențe inedite. 

Cum a mers business-ul său în pandemie? „Pot să spun că ne-a ajutat situația covid. Românii au fost nevoiți să se orienteze către turismul intern, au căutat locații care să le ofere experiențe”. Pe lângă dormitul sub cerul liber, turiștii pot experimenta activităţi outdoor în munţii Buzăului, precum rafting pe râul Buzău, caiac pe lacul Siriu, sau drumeții montane.

„Fii activ, fă ceea ce îți place și o să fii mult mai câștigat decât să ai un concediu poate într-o locație all inclusive, în care ceea ce faci e doar să dormi și stai la piscină și la bar”, sună îndemnul întreprinzătorului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult