Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ce înseamnă intrarea Facebook pe piața criptomonedelor și de ce va afecta industrii întregi, de la Fintech la Marcom și eCommerce

Facebook - icee

Facebook schimbă din nou regulile jocului - de data aceasta nu e vorba doar despre felul în care comunicăm sau ne promovăm anumite produse.

Acum este vorba despre factorul cheie ce pune totul în mișcare: banii.

În acest sens, 18 iunie pare a fi o dată extrem de importantă și asta deoarece e de așteptat ca Facebook să anunțe intrarea pe piața criptomonedelor, un proiect desfășurat sub supravegherea lui David Marcus, fost Președintre PayPal și VP Facebook Messenger.

Conform TechCrunch, Libra ar urma să fie numele monedei despre care deja se știu următoarele:

>>> Moneda ar urma să fie transferată fără taxe suplimentare prin intermediul produselor Facebook, inclusiv Messeger și Whatsapp

>>> Facebook lucrează la un sistem de implementare a criptomonedei în interiorul Facebook Ads

>>> Pentru a elimina problemele cauzate de fluctuațiile de prețuri din timpul unei plăți sau a unui proces de negociere, Libra ar urma să fie o monedă cu preț stabil

Pentru a avea o mai bună perspectivă asupra zonei cryptocurrency, Facebook dorește să creeze o fundație independentă care să administreze Libra, mutare ce ar permite rețelei să evite reglementările legate de faptul că deține prea multă putere asupra unei monede globale.

Putere ce va fi dată de rolul major pe care Libra îl va juca în industrii diverse & complexe: de la felul în care e organzat sistemul de plăți, până la facilitarea micro-tranzacțiilor pentru articolele din Facebook Ads și la schimbul financiar din eCommerce.

Ultimele detalii legate de intrarea Facebook pe piața criptomonedelor vor fi dezbătute la iCEE.fest: UPGRADE 100, alături de Aviv Lichtigstein, CEO & Fondator la 101 Blockchains – o nouă prezentare în acest sens fiind inclusă pe scena principală – agenda completă este aici.

Cel mai mare festival din regiune dedicat transformărilor provocate de internet și tehnologie – aici în detaliu cum arată programul - va avea loc la București, joi si vineri, săptâmâna acesta, organizatorii anunțând o agendă cu peste 180 de speakeri de la marile companii din digital si tehnologie.

Google și Facebook vin la Bucuresti cu cel mai mare număr de speakeri și traineri din istoria de 8 ani a festivalului.

Vezi aici detaliile legate de prezența și contentul oferit de Facebook și Googe la festival.

Pe site-ul UPGRADE 100 găsești studii de caz spectaculoase și un preview a ce va fi pe scena festivalului care va avea loc în București, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

SPEAKERII, grupați pe domenii de interes, sunt listați aici.

AGENDA festivalului este publicată aici.

BILETELE care au mai rămas disponibile sunt aici.

Celor 11 linii de conținut se adaugă speakeri-vedetă precum Salim Ismail, co-fondator „Singularity University”, Marcus Shingles, ex-CEO XPRIZE Foundation, psihologul Davin JP Phillips sau futurologul Matthew Griffin.

iCEE.fest: UPGRADE 100 este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, MedLife, Majoritas Academy și a altor susținători.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alien check icon
    Feisbuc sacs.
    Acum ceva vreme au blocat știrile și réclamele la cryptos, fără discriminare. Pe baza de integrity & stuff. Acum vor sa și-o lanseze pe a lor. Nu e un pic de ipocrizie și un damf de conflict de interese?
    • Like 0
    • @ Alien
      Marcu check icon
      Eu nu sunt de acord. E ca si cum ai spune ca e ipocrit din partea Antena 3 ca nu dau reclame la emisiuni produse de Digi 24, in schimb fac reclame la emisiunile lor. Sau e conflict de interese din partea Milka daca face reclama la Oreo, avand in vedere ca sunt din acelasi grup (Kraft), dar nu face reclama la biscuitii 365 de la MegaImage? Ar fi conflict de interese daca Facebook ar fi o institutie publica, platita din taxe si impozite si ar favoriza o companie fata de alta. Dar noi uitam ca Facebook nu e institutie publica aflata in slujba cetateanului, ci o corporatie al carui scop este sa faca profit, altfel actionarii vor vinde instant detinerile si vor cumpara actiuni la Google sau Apple.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult