Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ce poți face cu 96 de lei în stațiunea Mamaia? Plătești parcarea pentru 24 de ore

Mașini la Mamaia

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Costul parcării în stațiunea Mamaia a fost un subiect fierbinte și în sezonul estival 2021. Autoritățile au fost criticate de hotelieri pe motiv că sperie turiștii, edilii le-au reproșat celor cu afaceri în Mamaia că nu au locurile de parcare obligatorii și că nu au închiriat spațiile puse la dispoziție, dar când s-a tras linie nu s-a ajuns la consens.

Așa se face că tariful de ZONA ZERO, aplicabil în toată stațiunea Mamaia, va intra în vigoare la miezul nopții de 30 aprilie spre 1 mai 2022, fix când vor sări dopurile șampaniilor cărate cu roabe pline de artificii. Și tot de la ora 00.00, cardurile turiștilor vor fi debitate cu 96 lei dacă vor să achite 24 de ore de parcare.

Informații utile pentru cei care aleg să vină cu mașina în Mamaia

Cum cei mai mulți dintre cititorii www.funkytravel.ro folosesc telefoanele mobile pentru a citi articolele, o să mă refer la modalitatea de a achita parcarea prin intermediul aplicației Constanța Parking. Este și singura posibilitate de a achita pentru 24 de ore. În cazul în care vrei să te trezești din trei în trei ore ca să achiți prin sms, îți urez succes.


Ultima opțiune de plată în aplicație te duce spre tarfiul pentru 24 de ore, respectiv un cost de 96 de lei/zi. Din păcate, nu există opțiunea pentru mai mult de o zi ceea ce însemnă că dacă stai mai mult de 24 de ore în Mamaia, trebuie să repetați operațiunea.

Articol publicat inițial pe Funky Travel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Multumim pentru informatie, dar nici anul acesta nu venim. Vom face o tura cu bicicletele in Toscana.
  • Like 2
  • @ Nume
   Vacanta frumoasa ! Ne vedem la Montecatini Terme , din 18 August . ( Sic , domnule Cojanu )
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult