Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce poți face cu 96 de lei în stațiunea Mamaia? Plătești parcarea pentru 24 de ore

Mașini la Mamaia

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Costul parcării în stațiunea Mamaia a fost un subiect fierbinte și în sezonul estival 2021. Autoritățile au fost criticate de hotelieri pe motiv că sperie turiștii, edilii le-au reproșat celor cu afaceri în Mamaia că nu au locurile de parcare obligatorii și că nu au închiriat spațiile puse la dispoziție, dar când s-a tras linie nu s-a ajuns la consens.

Așa se face că tariful de ZONA ZERO, aplicabil în toată stațiunea Mamaia, va intra în vigoare la miezul nopții de 30 aprilie spre 1 mai 2022, fix când vor sări dopurile șampaniilor cărate cu roabe pline de artificii. Și tot de la ora 00.00, cardurile turiștilor vor fi debitate cu 96 lei dacă vor să achite 24 de ore de parcare.

Informații utile pentru cei care aleg să vină cu mașina în Mamaia

Cum cei mai mulți dintre cititorii www.funkytravel.ro folosesc telefoanele mobile pentru a citi articolele, o să mă refer la modalitatea de a achita parcarea prin intermediul aplicației Constanța Parking. Este și singura posibilitate de a achita pentru 24 de ore. În cazul în care vrei să te trezești din trei în trei ore ca să achiți prin sms, îți urez succes.


Ultima opțiune de plată în aplicație te duce spre tarfiul pentru 24 de ore, respectiv un cost de 96 de lei/zi. Din păcate, nu există opțiunea pentru mai mult de o zi ceea ce însemnă că dacă stai mai mult de 24 de ore în Mamaia, trebuie să repetați operațiunea.

Articol publicat inițial pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Multumim pentru informatie, dar nici anul acesta nu venim. Vom face o tura cu bicicletele in Toscana.
    • Like 2
    • @ Nume
      Vacanta frumoasa ! Ne vedem la Montecatini Terme , din 18 August . ( Sic , domnule Cojanu )
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult