Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce poți face cu 96 de lei în stațiunea Mamaia? Plătești parcarea pentru 24 de ore

Mașini la Mamaia

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Costul parcării în stațiunea Mamaia a fost un subiect fierbinte și în sezonul estival 2021. Autoritățile au fost criticate de hotelieri pe motiv că sperie turiștii, edilii le-au reproșat celor cu afaceri în Mamaia că nu au locurile de parcare obligatorii și că nu au închiriat spațiile puse la dispoziție, dar când s-a tras linie nu s-a ajuns la consens.

Așa se face că tariful de ZONA ZERO, aplicabil în toată stațiunea Mamaia, va intra în vigoare la miezul nopții de 30 aprilie spre 1 mai 2022, fix când vor sări dopurile șampaniilor cărate cu roabe pline de artificii. Și tot de la ora 00.00, cardurile turiștilor vor fi debitate cu 96 lei dacă vor să achite 24 de ore de parcare.

Informații utile pentru cei care aleg să vină cu mașina în Mamaia

Cum cei mai mulți dintre cititorii www.funkytravel.ro folosesc telefoanele mobile pentru a citi articolele, o să mă refer la modalitatea de a achita parcarea prin intermediul aplicației Constanța Parking. Este și singura posibilitate de a achita pentru 24 de ore. În cazul în care vrei să te trezești din trei în trei ore ca să achiți prin sms, îți urez succes.


Ultima opțiune de plată în aplicație te duce spre tarfiul pentru 24 de ore, respectiv un cost de 96 de lei/zi. Din păcate, nu există opțiunea pentru mai mult de o zi ceea ce însemnă că dacă stai mai mult de 24 de ore în Mamaia, trebuie să repetați operațiunea.

Articol publicat inițial pe Funky Travel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Multumim pentru informatie, dar nici anul acesta nu venim. Vom face o tura cu bicicletele in Toscana.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult