Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cea mai ciudată cerere de a investi într-o afacere, povestită de antreprenorul Felix Pătrășcanu

Imagine cu Felix Pătrășcanu, cofondator al FAN Courier. Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Oamenii de afaceri de succes sunt asaltați de tot felul de cereri pentru a susține anumite proiecte sau a investi în altele. Felix Pătrășcanu, cofondator al FAN Courier, a declarat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că de-a lungul anilor i s-au propus tot felul de investiții, inclusiv să investească în escrocherii. Dar acesta a spus că poate cea mai ciudată cerere de investiție a fost aceea de a investi într-o crescătorie de bondari.

„Am fost rugat să investesc în tot felul de combinații, le spun eu. Adică băgăm banii în ceva și după aia dăm țeapă și dispărem. Și mi s-au propus efectiv acest gen de lucru. Dar cred că cea mai stranie cerință a fost de a investi într-o crescătorie de bondari pentru a poleniza serele de castraveți și roșii ale României”, a povestit Felix Pătrășcanu.

Întrebat dacă a refuzat această cerere de a investi în afacerea cu bondari, antreprenorul Felix Pătrășcanu a mai spus că nu a înțeles exact structura acelei afaceri. 

Totodată, cofondatorul FAN Courier a ținut să mai precizeze că are o mulțime de prieteni, dar nu le-ar spune tuturor prieteni. „Da, într-adevăr, bogăția îți aduce lângă tine o mulțime de oameni care vor ceva de la tine. Da, sunt asaltat și de acest fel de oameni. Am câte două sau trei cerințe pe săptămână să investesc într-un proiect sau să văd lucruri. Dar am foarte mulți prieteni, pentru că și particip la viața cetății în foarte multe forme și sunt ales și după acest criteriu al bucății”, a mai spus Felix Pătrășcanu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 90% din "proaspetii antreprenori" , pleaca de la conceptul ca ei au idei de super afaceri -bineinteles ideea valoraza cel putin 50% din beneficiile viitoare (unii vor si 90%).
    Investitorul trebuie sa vina cu 100% aport de capital ! iar daca afacerea da chix, Investitorul pierde banii investiti iar antreprenorul isi ia jucariile/ideea si pleaca .....
    Cam asa functioneaza in mintea Romanilor afacerile....fratie la cistig, dar la paguba sunt exonerati !?
    • Like 1
    • @ cetateanul turmentat
      Funcționează așa numai dacă investitorul e turmentat :)
      • Like 0
    • @ Andrei Tarlea
      eG-Irinel Columbeanu nu cred ca afost turmentat cind a investit in cimentul minune...deci scenariul este posibil....
      • Like 0
    • @ cetateanul turmentat
      Nu l-aș lua pe Columbeanu sau alți câțiva ca el drept exponenți ai investitorilor români. Cădem în eroarea generalizării când nu e cazul.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult