Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cele mai neplăcute comportamente pe Zoom

zoom - meeting

Foto Alexander Korzh / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne „zoomificăm” ușor, ușor, dar chiar dacă am început să comunicăm cu semenii noștri mai mult online, nu avem nicio scuză pentru a face rabat de la politețe sau norme de comunicare în mediul de business.

Iată un top al celor mai deranjante comportamente pe care oamenii le manifestă pe Zoom:

 • „Vezi că ești pe Mute!”. Devine cea mai rostită propoziție în pandemie în comunicarea online. E tare greu să operăm cu butonul ce seamănă cu un microfon. Alții exagerează și și-ar dori să aibă o telecomandă magică și să-și poată pune șeful, consoarta sau copiii … pe mute
 • Știți cum arată fantoma de pe Zoom? Păi ești tu atunci când ”scrollezi” telefonul și te prefaci că ești atent la conversație … sau atunci când te uiți fix la cameră și mimezi interes, dar te gândești numai la prăjitura aia faină de se simte din cuptor, căci deh, lucrul de acasă are și avantajele sale.
 • Nas înfundat sau respirație grea în cască – pe asta nici nu știi cum să o adresezi…
 • Bâțâiala pe scaun, mai ales când te concentrezi, și scârța, scârța – e ca butonul ăla de la pix pe care îl țăcăneai în ședințele alea interminabile și toți se uitau încruntați la tine. Chiar dacă au camerele închise, tot încruntați sunt.
 • De ce trebuie să-ți văd eu patul nefăcut? Există background-uri virtuale atât de faine…
 • Probleme tehnice: nu te aud! Nu te văd! E de la tine? E de la mine? A picat netul.. Care te-ai logat pe rețeaua mea, v-am spus că asta e pentru serviciul lui tati!
 • Ronț, ronț! Păi ce să fac dacă mă țin ăștia în Zoom-uri de dimineață… mi-e foame!
 • Hide and seek. Lasă, omule, camera aceea deschisă dacă așa e protocolul call-ului. De ce te joci cu noi hide & seek?

Cu siguranță ai observat și tu alte comportamente deranjante, ni le împărtășești?

Articol preluat de pe blogul autorului

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Eu cred ca a fost sarit primul si cel mai important comportament tampit, care le provoaca pe unele din lista.
  Si anume provocarea de sedinte zoom inutile si/sau la care sunt invitati participanti care nu au nicio treaba cu subiectul discutiei, ca tot e virtual si nu conteaza, si mai bine sa fie mai multi ca poate nu vin toti.
  Asta e din acelasi film cu spamatul, in care pui in copie toata cooperativa la niste mailuri inutile doar ca sa arati cat esti de ocupat si de important.
  • Like 7
  • @ Parerist
   Absolut și de altfel e și singura chestie enervantă! Restu-s niște fandoseli inutile. Da mă rog probabil aici sunt două modalitați diferite de a lucra. Probabil unii lucrează la program și alții sunt plătiți la oră și atunci mna, mentalitațile diferă.
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult
Text: Amalia Sterescu/ Voce: Florin Negruțiu
sound-bars icon