Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cele mai neplăcute comportamente pe Zoom

zoom - meeting

Foto Alexander Korzh / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne „zoomificăm” ușor, ușor, dar chiar dacă am început să comunicăm cu semenii noștri mai mult online, nu avem nicio scuză pentru a face rabat de la politețe sau norme de comunicare în mediul de business.

Iată un top al celor mai deranjante comportamente pe care oamenii le manifestă pe Zoom:

  • „Vezi că ești pe Mute!”. Devine cea mai rostită propoziție în pandemie în comunicarea online. E tare greu să operăm cu butonul ce seamănă cu un microfon. Alții exagerează și și-ar dori să aibă o telecomandă magică și să-și poată pune șeful, consoarta sau copiii … pe mute
  • Știți cum arată fantoma de pe Zoom? Păi ești tu atunci când ”scrollezi” telefonul și te prefaci că ești atent la conversație … sau atunci când te uiți fix la cameră și mimezi interes, dar te gândești numai la prăjitura aia faină de se simte din cuptor, căci deh, lucrul de acasă are și avantajele sale.
  • Nas înfundat sau respirație grea în cască – pe asta nici nu știi cum să o adresezi…
  • Bâțâiala pe scaun, mai ales când te concentrezi, și scârța, scârța – e ca butonul ăla de la pix pe care îl țăcăneai în ședințele alea interminabile și toți se uitau încruntați la tine. Chiar dacă au camerele închise, tot încruntați sunt.
  • De ce trebuie să-ți văd eu patul nefăcut? Există background-uri virtuale atât de faine…
  • Probleme tehnice: nu te aud! Nu te văd! E de la tine? E de la mine? A picat netul.. Care te-ai logat pe rețeaua mea, v-am spus că asta e pentru serviciul lui tati!
  • Ronț, ronț! Păi ce să fac dacă mă țin ăștia în Zoom-uri de dimineață… mi-e foame!
  • Hide and seek. Lasă, omule, camera aceea deschisă dacă așa e protocolul call-ului. De ce te joci cu noi hide & seek?

Cu siguranță ai observat și tu alte comportamente deranjante, ni le împărtășești?

Articol preluat de pe blogul autorului

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Eu cred ca a fost sarit primul si cel mai important comportament tampit, care le provoaca pe unele din lista.
    Si anume provocarea de sedinte zoom inutile si/sau la care sunt invitati participanti care nu au nicio treaba cu subiectul discutiei, ca tot e virtual si nu conteaza, si mai bine sa fie mai multi ca poate nu vin toti.
    Asta e din acelasi film cu spamatul, in care pui in copie toata cooperativa la niste mailuri inutile doar ca sa arati cat esti de ocupat si de important.
    • Like 7
    • @ Parerist
      Absolut și de altfel e și singura chestie enervantă! Restu-s niște fandoseli inutile. Da mă rog probabil aici sunt două modalitați diferite de a lucra. Probabil unii lucrează la program și alții sunt plătiți la oră și atunci mna, mentalitațile diferă.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
Text: Amalia Sterescu/ Voce: Florin Negruțiu
sound-bars icon