Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cele mai neplăcute comportamente pe Zoom

zoom - meeting

Foto Alexander Korzh / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne „zoomificăm” ușor, ușor, dar chiar dacă am început să comunicăm cu semenii noștri mai mult online, nu avem nicio scuză pentru a face rabat de la politețe sau norme de comunicare în mediul de business.

Iată un top al celor mai deranjante comportamente pe care oamenii le manifestă pe Zoom:

 • „Vezi că ești pe Mute!”. Devine cea mai rostită propoziție în pandemie în comunicarea online. E tare greu să operăm cu butonul ce seamănă cu un microfon. Alții exagerează și și-ar dori să aibă o telecomandă magică și să-și poată pune șeful, consoarta sau copiii … pe mute
 • Știți cum arată fantoma de pe Zoom? Păi ești tu atunci când ”scrollezi” telefonul și te prefaci că ești atent la conversație … sau atunci când te uiți fix la cameră și mimezi interes, dar te gândești numai la prăjitura aia faină de se simte din cuptor, căci deh, lucrul de acasă are și avantajele sale.
 • Nas înfundat sau respirație grea în cască – pe asta nici nu știi cum să o adresezi…
 • Bâțâiala pe scaun, mai ales când te concentrezi, și scârța, scârța – e ca butonul ăla de la pix pe care îl țăcăneai în ședințele alea interminabile și toți se uitau încruntați la tine. Chiar dacă au camerele închise, tot încruntați sunt.
 • De ce trebuie să-ți văd eu patul nefăcut? Există background-uri virtuale atât de faine…
 • Probleme tehnice: nu te aud! Nu te văd! E de la tine? E de la mine? A picat netul.. Care te-ai logat pe rețeaua mea, v-am spus că asta e pentru serviciul lui tati!
 • Ronț, ronț! Păi ce să fac dacă mă țin ăștia în Zoom-uri de dimineață… mi-e foame!
 • Hide and seek. Lasă, omule, camera aceea deschisă dacă așa e protocolul call-ului. De ce te joci cu noi hide & seek?

Cu siguranță ai observat și tu alte comportamente deranjante, ni le împărtășești?

Articol preluat de pe blogul autorului

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Eu cred ca a fost sarit primul si cel mai important comportament tampit, care le provoaca pe unele din lista.
  Si anume provocarea de sedinte zoom inutile si/sau la care sunt invitati participanti care nu au nicio treaba cu subiectul discutiei, ca tot e virtual si nu conteaza, si mai bine sa fie mai multi ca poate nu vin toti.
  Asta e din acelasi film cu spamatul, in care pui in copie toata cooperativa la niste mailuri inutile doar ca sa arati cat esti de ocupat si de important.
  • Like 6


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult
Text: Amalia Sterescu/ Voce: Florin Negruțiu
sound-bars icon