Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Chestie de percepție

Carmen Dan și Teodor Meleșcanu

Carmen Pulan Gazam și Străvechea Cutră Alb în Cap de câte voturi a mâncat au părăsit Internele și Externele cu curul sus, ca victime politice care și-au făcut decât datoria, cum ar veni.

Cică au percepție publică negativă, zis-au într-un glas Dăncilă și Tăriceanu. Adicătelea, n-au nicio problemă de competență, legalitate și nemernicie în funcție, da dacă prostimea care votează nu precepe asta, ce să-i faci?... 

Că așa guvernează percitorii guvernului PSD-ALDE, după percepție, nu după fapte și legi.

Și cu răspunderea penală pentru reprimarea votanților din 10 august și 26 mai cum rămâne? Păi, vinovați sunt cei bătuți în Piața Victoriei și ținuți pe străzi în Europa – că e ș-asta o chestie de percepție.

P.S.

Prin anii `90, pe când dl Meleșcanu era la PSD (PDSR), așteptam împreună pe hol la Antena 1 să fim introduși pe platou în emisiunea lui Marius Tucă. Distinsul sugea în stil Castro dintr-o havană și își făcea încălzirea cugetând politic cu glas scăzut către subsemnatul.

Când ne-a făcut fata semn să intrăm, a stins trabucul fumat până la jumătate, l-a pus pe policioara jupuită de deasupra caloriferului și i-a zis fetii să aibă grijă de el, că-l recuperează când ieșim. Pe urmă, s-a întors zâmbind înțelept-unsuros către mine și a precizat: „Sunt social-democrat, ce mama mă-sii!”

Pe-asta cum o percepeți?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult