Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Chestie de percepție

Carmen Dan și Teodor Meleșcanu

Carmen Pulan Gazam și Străvechea Cutră Alb în Cap de câte voturi a mâncat au părăsit Internele și Externele cu curul sus, ca victime politice care și-au făcut decât datoria, cum ar veni.

Cică au percepție publică negativă, zis-au într-un glas Dăncilă și Tăriceanu. Adicătelea, n-au nicio problemă de competență, legalitate și nemernicie în funcție, da dacă prostimea care votează nu precepe asta, ce să-i faci?... 

Că așa guvernează percitorii guvernului PSD-ALDE, după percepție, nu după fapte și legi.

Și cu răspunderea penală pentru reprimarea votanților din 10 august și 26 mai cum rămâne? Păi, vinovați sunt cei bătuți în Piața Victoriei și ținuți pe străzi în Europa – că e ș-asta o chestie de percepție.

P.S.

Prin anii `90, pe când dl Meleșcanu era la PSD (PDSR), așteptam împreună pe hol la Antena 1 să fim introduși pe platou în emisiunea lui Marius Tucă. Distinsul sugea în stil Castro dintr-o havană și își făcea încălzirea cugetând politic cu glas scăzut către subsemnatul.

Când ne-a făcut fata semn să intrăm, a stins trabucul fumat până la jumătate, l-a pus pe policioara jupuită de deasupra caloriferului și i-a zis fetii să aibă grijă de el, că-l recuperează când ieșim. Pe urmă, s-a întors zâmbind înțelept-unsuros către mine și a precizat: „Sunt social-democrat, ce mama mă-sii!”

Pe-asta cum o percepeți?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult