Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Christmas Market Challenge. Am fost în târgul de Crăciun din Constanța. Concluzia: se putea mult, mult mai bine

targ de Craciun  Constanta

Am plecat într-o călătorie prin România în încercarea de a realiza un #christmasmarketchallenge. Prima destinație a fost Craiova, apoi Bogdan a scris despre Iași, am povestit despre experiența de la Sibiu și a fost și rândul celor două din București. Textul despre Brașov este scris de Emil Tatu, pentru că noi am rămas blocați în traficul dintre Sibiu și Brașov, iar ultima oprire a fost la Constanța.

La Constanța, târgul de Crăciun nu are brad și roată, iar caruselul este cel mai luminat loc din tot parcul

Târgul de Crăciun de la Constanța a fost anunțat de organizatori drept “un loc de poveste care aduce magia tradiționalului Târg de Crăciun în orașul de la malul mării. Sunetul cald al colindelor de Crăciun și clinchetul vesel al clopoțeilor vor răsuna pe aleile cu luminițe strălucitoare. Iar aroma dulciurilor și mireasma de scorțișoară a vinului fiert vor cuprinde atmosfera veselă a serilor de decembrie.”

Descrierea din comunicatul organizatorilor se potrivește doar pentru caruselul aflat la intrarea în târg. Este cel mai spectaculos din toate târgurile vizitate de noi. Prețul biletului este același ca în toate locurile prin care am fost și același este și timpul alocat pentru o cursă: 10 lei pentru două minute.

Din ce am văzut în social media este și singurul loc instagramabil. Restul este cufundat într-o semibeznă! Din păcate, târgului îi lipsește și piesa principală pe care am întâlnit-o în toate orașele colindate de noi și de prietenii noștri. Să nu vă mire, dar nu există brad de Crăciun! În schimb, sunt instalații care împodobesc doi copaci din interiorul parcului. Dacă organizatorii s-au gândit la mediu și nu au vrut să taie un brad, iar pomii să fie transformați cu un design de Crăciun, din punctul meu de vedere, nu le-a reușit. 

sursa foto - Târgul de Crăciun Constanța

Apoi zone întregi par că sunt abandonate sau neterminate. Fântâna arteziană din parc nu este luminată, clădirea teatrului este doar pe jumătate îmbrăcată în instalații. Poate că sunt eu prea critic, dar chiar pare că târgul nu este încă finalizat. Să nu uit! Nici roată nu avem în parcul de la malul mării.

 

Târgul de Crăciun din Constanța

Am plătit cu cardul, destul de curat, căsuțe luminate, prețuri ca peste tot

Dacă la târgul din București am criticat căsuțele, cele de la Constanța chiar arată bine. Sunt amenajate în ton cu sărbătoarea, chiar mai multe cu specific tradițional decât în Capitală, iar acolo de unde am cumpărat, am achitat cu cardul. De exemplu, noi am vrut un desert: clătite olandeze, 20 de lei.

 Clătite Olandeze, 20 de lei

Nu înțeleg de când micul a devenit preparat tradițional la Târgul de Crăciun. La Craiova se frigeau mici chiar sub cea mai spectaculoasă instalație de lumini, la București fumul din Piața Constituției se înălța spre Palatul Parlamentului de ziceai că anunța noul Papă, iar la Constanța, grătarul de mari dimensiuni afuma clădirea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. 

Târgul de Crăciun din Constanța

Un lucru trebuie neapărat menționat: cât am fost noi prin parc și am colindat pe alei, târgul era foarte curat, cu pubele amplasate din zece în zece metri.

Piața Ovidiu, iluminată și rece

Fără să-ți îndemne cineva pașii spre Piața Ovidiu, deși așa cred că și-au dorit autorii, plimbarea din Târgul de Crăciun ar trebui să continue pe bulevardul Tomis spre Centrul Vechi. Nu există însă niciun semn care să-ți propună acest lucru! O cupolă cu lumini pornește de la Muzeul de Artă Populară și se oprește la intrarea în Piața Ovidiu. Aici vei găsi câteva instalații care par a fi uitate acolo! Peisajul este și mai trist așa cu instalațiile prinse în acest tablou rece. Cred că și-ar fi găsit mult mai bine locul în zona Târgului de Crăciun. Și chiar dacă au fost montate pentru a fi gata piața de un posibil concert de Revelion, instalațiile puteau fi mutate, pe 27 decembrie, înapoi în Piața Ovidiu. 

Piața Ovidiu

Nouă nu ne-a părut rău că am făcut acest traseu. Plimbarea am încheiat-o cu un răsfăț, la Rozmarine Tapas și Vin. 

Pentru că suntem născuți și crescuți la malul mării, ne-am fi dorit ca orașul Constanța să fie cel mai cel în descrierile noastre. Oricât de dureros ar fi, Târgul de Crăciun de la malul mării nu este impresionant, dar nici pe ultimul loc din cele descrise în #christmasmarketchallenge.

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult