Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cine ne protejează pe noi, cei 30%, de ei, care sunt 70%?

Protest antivaccinist București

Adevărul e că am ajuns într-o fundătură. Avem 30% vaccinați la 70 % nevaccinați în timp ce media europeană se apropie de 80%. Suntem fruntași la noile cazuri raportate și la mortalitate, fruntași în lume. Chiar și în aceste condiții procentele noastre au înghețat, cei nevaccinați nu se înghesuie la centrele de vaccinare. După toate aparențele vom dezvolta inclusiv o tulpină nouă, de sorginte dacică, mult mai agresivă, punând în pericol sănătatea planetei. Democrația pentru noi a însemnat ocazia perfectă de a instaura haosul, harababura și bătaia de joc. Așa cum s-au găsit în plină pandemie oameni de afaceri gata să mai dea câte un tun financiar fără nicio rușine, exact în același fel niște aventurieri politici au găsit de cuviință să-și crească capitalul politic vânzând demagogie la kilogram. În numele libertății de alegere niște iresponsabili sprijină agresiv grupurile anti-vacciniste. Pe de o parte îi sperie pe oameni, iar pe de altă parte le dau senzația că decizia lor e una patriotică. Niciunul dintre acești indivizi nu promovează dreptul cetățenilor de a se vaccina, exclusiv dreptul de a nu se vaccina. Ei susțin sus și tare că sprijină libertatea însă de fapt sprijină sinuciderea în masă. Toți cei care prezintă demonstrații anti-vaccin, fără să precizeze faptul că acolo s-a vaccinat 80% din populație, fără să precizeze că e vorba de un grup nereprezentativ, se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mentalitatea asta românească de a pune totul la îndoială e o meteahna veche la noi. Toată lumea se pricepe la orice, ‘’vorbi și nea Ion/ că e și el om’’. Dacă ar fi vorba despre două triburi care se războiesc în Africa toată lumea ar spune ceva fără să știe nimic despre subiect. Eu am considerat tot timpul că ‘’poiana lui Iocan’’ e o mostră de umor în stilul lui Caragiale, vorbesc niște oameni despre lucruri necunoscute așa după cum îi duce capul pe ei. Acum situația este gravă pentru că întâmplările alea de peste mări și țări ni se întâmplă chiar nouă. Partidele de opoziție, și vorbesc de opoziția clasică pentru că mai nou acum toate partidele sunt în opoziție, au sabotat din gros orice efort al guvernului pentru a combate pandemia prin vaccinare. Și-au urmărit numai interesele meschine de partid, de ciolan. Nici cei de la putere n-au fost mai breji, nu s-au așezat bine la guvernare și-au început o ceartă de zile mari care ne-a aruncat într-o criză absurdă și inutilă.

Acum toată dispută asta, care trebuie să recunosc cu părere de rău, s-a acutizat, între vaccinați și nevaccinați, a ajuns într-un punct al orgoliilor. Un nevaccinat nu va accepta să fie convins să se vaccineze pentru că în mintea lui ar trebui să recunoască că a greșit. Din punctul meu de vedere nu a greșit, dar să se vaccineze măcar acum. Nu știu de ce la noi prind mai repede poveștile fantasmagorice în fața evidențelor simple, nu știu de ce oamenii cred mai curând că totul e sub controlul cuiva fără să accepte că se pot întâmpla lucruri incontrolabile. Nimeni nu a programat ciuma, holera, tifosul, gripa spaniolă, pur și simplu s-au întâmplat. A nu te vaccina nu este un semn de patriotism, din contră, e un semn de egoism. Dacă ești patriot te gândești și la compatrioții tăi, te gândești la țară și te vaccinezi.

O mare parte din medici au sabotat în cele mai neprofesionale moduri campania asta de vaccinare. Începând cu sfaturile date în cabinetele de familie și până la vaccinarea la chiuvetă a prietenilor și cunoscuților de nădejde, a fost doar o sabotare continuă a acestei campanii. Îmi pot închipui că pentru cineva care face o anchetă epidemiologică, încercând să studieze evoluția virusului și a bolii, introducerea de date greșite e o mare mizerie, îi strică toate eforturile lui și a milioane de oameni care se zbat să înțeleagă ce se întâmplă. Pentru acești medici eliminarea din profesia de medic ar fi prea puțin, dosare penale și ani grei de pușcărie. Până la urmă dacă nu-ți respecți profesia și îți permiți să crezi în scenarii și conspirații, dacă ești sceptic și neîncrezător în medicină în general, nu înțeleg de ce mai faci această profesie.

Nici Biserica n-a ajutat, n-a comunicat pe o voce clară și fermă, a lăsat să vorbească toți misticii care vor să ne vindece de o boală prin împărtășanie. Nici măcar nu e în spiritul Bibliei. Nu o să uit nici profesorii care prin exemplul lor personal au descurajat campania de vaccinare. Dascălii ar trebui să fie modele dar de data asta au fost anti-modele.

A mai apărut un specimen interesant, cetățeanul care s-a vaccinat dar care susține mișcările anti în virtutea dreptului de a alege. El e super-democrat, însă în realitate e protejat și îi îndeamnă pe alții să nu fie. Am un prieten anti-vaccinist vaccinat, s-a îmbolnăvit și a trecut ușor prin boală. Pe el îl deranja faptul că și-a pierdut rezervările pentru vacanță nu că a scăpat cu viață fără să viziteze secția de ATI.

Anti-vaccinistii își tot plâng de milă că sunt persecutați, fac demonstrații, în Parlament fac circ, vorbesc pe toate posturile de televiziune. Nu înțeleg cum un grup majoritar e persecutat de un grup minoritar. Adevărata întrebare este: cine ne protejează pe noi , cei 30%, de ei , care sunt 70%.

PS: Aud că strigă la demonstrațiile anti ‘’Mai bine mort/decât vaccinist’’- gura păcătosului, cu toate că vaccinist și comunist n-au nimic în comun.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • În făcătura asta de țară..... Cu un asa zis președinte....... Cu guvern demisionat.... Cu salarii și pensii cât o alocație de copil în UE........ Fiecare este pentru el...... Ce așteptări sa ai?????
    • Like 1
  • Doamne cata poliloghie fac unii pe aici! Nu ar fi mai simplu sa urmam sfaturile specialistilor, medici renumiti, ce, zilnic ne dau acelasi sfat: vaccinati-va! Asta spun toti cei bine pregatiti in domeniul respectiv. Ei sunt singurii ce trebuie ascultati, nu ceilalti medici de alte specialitati, care nu au experianta si expertiza necesara. Iar "politicienii" de mahala si birt, gen sosoaca si altii asemenea ar trebui ignorati total si trasi la raspundere pentru zadarnicirea combaterii bolii, prin teorii elucubrante, imbecile, rau intentionate, care, din pacate, zmintesc mult prea multi indivizi. Asta se petrece la noi si este ingrijorator si periculos. Situatia existenta o demonstreaza.
    • Like 4
  • Eu zic ca e mai grav de atat. Cine ii protejeaza pe cei dublu vaccinati de cei triplu vaccinati? Aici va fu lupta grea.
    • Like 1
    • @ Eugen Malita
      Vladov Vladov check icon
      Ei, na !
      Sa vezi lupta adevarata intre cei cu doza 32 si cei cu doza 33 !!! Si cu cei cam 60% nevaccinati, care vor fi atunci !

      P.S. Era un pamflet si sa il tratam ca atare.
      • Like 2
  • Nu cine. Ce? Vaccinul.
    • Like 2
  • Răspunsul la întrebarea din titlu este simplu: IMUNITATEA. Este evident că această imunitate poate fi obținută în mai multe feluri: prin stilul de viață, pe cale naturală(după boală), prin vaccin(care dacă este unul de calitate ar trebui să aibă ca efect o imunitate sporită ). Multe din cele scrise în articol nu au nici o legătură cu imunitatea, așa că degeaba lăudați pe unii sau blamați pe alții. Mă întreb însă de ce localități/țări cu procent mare al vaccinaților au rata de infectare mare (unele chiar peste 17)?
    • Like 0
  • Pai daca esti vaccinat pe tine te protejeaza vaccinul minune. De ce iti este teama , tu nu vei muri si nici cei 30 % vaccinati.De cand iti pasa asa tare de restul de 70%? Mai stii bancul cu capra vecinului, hai sa sa ne uitam fiecare la capra noastra doar.Zi faina
    • Like 0
  • "Pentru acești medici eliminarea din profesia de medic ar fi prea puțin, dosare penale și ani grei de pușcărie." - 100% de acord.
    • Like 0
  • În orice societate statală, pentru orice direcție - bună sau rea - în care merge societatea, vina sau meritul sunt exclusiv ale conducătorilor. Nu există varianta ”conducători competenți dar popor prost și înapoiat”. Popoarele sunt așa cum sunt (cam la fel la bază) peste tot în lume. Conducătorii au în” fișa postului” imperativul de a fi inteligenți și competenți, NU populația. Populația nu poate fi învinovățită de nimic, niciodată indiferent de direcția în care merge societatea. Altfel, ca exemplu, dacă îi acuzăm pe români (în majoritate) de prostie am putea să îi acuzăm și pe germani de sadism (datorită crimelor naziste la care au participat sau de care măcar au știut). La fel în cazul altor popoare (Rusia și alte țări din blocul comunist inclusiv România) și crimele comuniste etc etc. Deci acest fel de a privi lucrurile prin acuzarea populației simultan cu exonerarea (pupatul în dos) conducătorilor este o ticăloșie, sau măcar prostie, că tot veni vorba de prostie. Iar odată cu pupatul conducătorilor asistăm la demonizarea unei părți a populației de către altă parte a populației. ”Divide et impera”, iar conducătorii își freacă mâinile de mulțumire. Și ca să nu uităm cine ne-a condus așa înțelept prin pandemie până acum și ar vrea să o facă și în continuare, să îi numim, fără discriminare pe toți și să ni-i amintim: PNL, USR-PLUS, UDMR. Dacă PSD-ul a fost numit ”Cernobîlul politicii românești”, sau ”ciuma roșie” atunci ar fi potrivit să-i numim și pe cei de mai sus ”Covidul politicii românești”- într-o țară de nevaccinați în acest sens :):) Și am înțeles (asta ni se tot spune) că Covidul ne ucide în masă - mai ceva ca ciuma :):)
    • Like 3
    • @ Dan Cojocaru
      Vladov Vladov check icon
      Sincer, nu prea pot fi de acord.
      Ppopoarele nu sunt de loc la fel la baza.

      Nu poti spune ca poporul e de vina si nu conducatorii.
      Nu poti spune ca, conducatorii sunt de vina, nu poporul.

      Daca poporul este slab, conducatorii sunt slabi si in consecinta, tara la fel. Vezi Aghanistan, Irak, etc. Sau dictatori, vezi Coreea, Cuba, multe tari africane.
      Daca poporul este puternic, conducatorii sunt la fel. Vezi SUA, Marea Britanie, Germania, etc.
      Exceptiile sunt putine si confirma regula.

      Daca poporul asta era puternic, alea 4 partide pe care le pomenesti nu mai erau de mult. Nu in forma actuala.
      Asa, suportam consecintele de rigoare.
      • Like 6
    • @ Dan Cojocaru
      Încă ceva. Autorul articolului spune: ”Anti-vaccinistii își tot plâng de milă că sunt persecutați, fac demonstrații, în Parlament fac circ, vorbesc pe toate posturile de televiziune. Nu înțeleg cum un grup majoritar e persecutat de un grup minoritar. Adevărata întrebare este: cine ne protejează pe noi , cei 30%, de ei , care sunt 70%.”
      Aici problema e pusă foarte tendențios / ticălos. Fiindcă deși grupul vaccinaților este statistic minoritar, ei sunt de aceeași parte cu cei din conducerea țării. Deci nu categoria vaccinaților îi persecută pe nevaccinați (într-adevăr nici n-ar avea cum) ci chiar iubiții conducători ai țării, pe care autorul articolului îi pupă pe obrăjori cu entuziasm propagandistic. Realitatea e asta: veaccinații (o categorie socială) sunt înverșunați împotriva nevaccinaților (altă catogorie socială). În schimb nevaccinații nu au nimic împotriva celeilate categorii sociale, ci doar împotriva conducerii, pe care o consideră incompetentă și ineptă. Oare care atitudine e mai justificată moral: oameni simpli care atacă alți oameni simpli și pupă conducerea orice ar face aceasta sau oameni simpli care atacă conducerea considerată nesatisfăcătoare?
      Trebuie să menționez în final că am împărțit și eu, în mod incorect, atitudinile sociale în categorii, doar pentru simplificarea discursului. De fapt, nu toți vaccinații / vacciniști sunt agresivi cu cei nevaccinați sau pro-putere și nu toți nevaccinații sunt anti-sistem / anti- conducere, evident. O asemenea gândire simplificatoare și limitată e mai degrabă caracteristică autorului artcolului, Nu mie, dar așa am putut expune ideea mai simplu.
      Cât despre protecția celor 30% față de cei 70% asta e o tâmpenie. Cei 30% sunt vaccinați, deci, așa cum cred ei ”IMUNIZAȚI”. Ce-i mai sperie? A! că se prelungește pandemia și neajunsurile asociate? Ghinion, vorba întâiului competent al țării. Să mai rabde și ei puțin. Față de moartea (totuși asumată conștient) a celor nevaccinați asta e chiar un mizilic. Păstrați proporțiile, vă rog.
      • Like 4
    • @ Dan Cojocaru
      Iar distorsionați și răstălmăciți. Nu mai intru în detalii.
      Vă spun doar atît:

      Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită.

      Degeaba tot încercați să-l scoateți basma curată, aruncînd toată vina pe conducători.
      Ca și cum conducătorii ăștia ar pica de undeva din cer și nu ar fi aleși chiar de poporul „năpăstuit”, după chipul și asemănarea lui.
      • Like 5
    • @ Vladov
      Popoarele sunt la niveluri diferite din mai multe motive: stil, tradiție, dezvoltare economică, condiții geografice, climatice, istorice, vârstă a poprului și relația cu alte state mai puternice sau mai slabe, conducători providențiali sau mediocri etc etc. Dar valoarea lor intrinsecă e cam aceeași la toate. Dacă apare un moment istoric favorabil și / sau niște conducători atipici / providențiali, astea pot propulsa poporul în sus. Dimpotrivă, alte condiții mai mult sau mai puțin obiective pot ”îngropa” o vreme acel popor, care poate chiar dispărea. E un subiect prea vast și profund pentru a ne ”prinde urechile” noi acum în așa ceva și depășim nivelul unor comentarii la un articol. Dar vreau să spun că e greșit drumul demonizării propriului popor. Ideea asta, pe lângă faptul că e total greșită, chiar ne duce în cap pe termen lung. Vom ajunge, ca popor, la rezultate conforme cu felul în care ne considerăm noi înșine..
      • Like 1
    • @ Nelu Mares
      Vladov Vladov check icon
      Cu mare regret.

      Sunt de acord.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Vladov Vladov check icon
      Si cu tine sunt de acord.
      Chiar ai dreptate.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      "Populația nu poate fi învinovățită de nimic, niciodată indiferent de direcția în care merge societatea."
      Ba nu. Din contra.
      Daca nu iti place situatia in care esti si dai vina pe altii nu vei iesi niciodata din situatia aia.

      "Conducătorii au în” fișa postului” imperativul de a fi inteligenți și competenți, NU populația."
      Populatia e vinovata cel putin pentru faptul ca nu stie sa isi aleaga conducatori buni. Sau poate ca cei mai buni au fost deja alesi iar alternativa ar fi si mai rea. Poate ca multimea din care se aleg conducatorii e problema, adica chiar populatia.
      Daca populatia nu trebuie sa fie inteligenta si competenta atunci de unde sa isi ia conducatori?
      Banuiesc un raspuns: din afara populatiei. S-a mai incercat odata aceasta solutie (imediat dupa Cuza) si a fost o perioada buna, pana au venit comunistii.

      Inteleg ca populatia trebuie sa fie o turma de oi, neinteligente, incompetente, fara nici o responsabilitate.
      Ar fi bine sa fie asa, dar macar sa mearga toate in directia in care le spune ciobanul, oricum ar fi el.
      • Like 3
    • @ Nelu Mares
      De aia am zis că e un subiect profund și vast, n-aș fi vrut să intru în dezbateri pe acest subiect. Dar...ca exemplu aș vrea să știu dacă turcii sunt un același popor dintotdeauna, pe care conducători și i-au meritat: pe Baiazid sau pe Erdogan? Italienii la fel: pe marii împărați ai imperiului roman sau pe Berlusconi? Dar să nu amestec conducătorii dinastici cu cei aleși (că iar o să mă acuzați cu ”delicatețe” că am luat-o pe arătură) și să ajung la români. Pe care conducători i-am meritat noi, mai degrabă, că sunt foarte diferiți: Alexandru Ioan Cuza, Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu sau Johannis? Ca să nu mai zic că îl putem include la categoria ”aleși” și pe marele rege Carol I, primul rege al României, pentru care s-au zbătut să-l înscăuneze marii conducători luminați ai vremii, în frunte cu Kogălniceanu. Ce nume! Parcă și sună altfel decât ”Câțu”....Deci pe cine mai merităm? Pe Kogălniceanu sau pe Câțu? Pe Carol I sau pe Johannis? O să-mi replicați că poporul român, ca și altele, a degenerat de-a lungul timpului și deci am avut mereu conducătorii pe care îi merităm. Nici asta nu se justifică total, fiindcă mai-binele și mai răul a venit de multe ori în valuri succesive, în mod alternativ. Dar, repet, hai să nu ne blocăm în discuții de acest fel, doar pentru că vreți Dvs să fiți avocatul actualei conduceri.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      „Panta rei”, Valabil și pentru popoare, printre toate celelalte.
      De acord că subiectul e vast. Dar mă mir, totuși, că nu ați exemplificat și cu poporul egiptean. Cine oare îl reprezintă Tutankhamon sau Abdel Fattah el-Sisi?
      • Like 0
    • @ Nicolae Dolana
      Interpretezi forțat ce am zis eu. Bineînțeles că populația trebuie să facă și ea tot binele de care e în stare. Dar am zis că populația nu poate fi ÎNVINOVĂȚITĂ de nimic. Deci populația nu trebuie să împartă vina cu conducătorii. Populația și-a DESEMNAT conducătorii, pentru a o conduce (democratic) ”în numele ei și pentru sine” ca să parafrazez formularea de la o Procură făcută la notar :) Toate reușitele sau nereușitele societății depind exclusiv de competența / inteligența conducătorilor, aleși democratic de popor. Dar așa cum cel care are ”Procura notarială” răspunde pentru tot și nu poate împărți vina cu cel ce i-a încredințat-o, tot așa și conducătorii, ”managerii de țară” nu se pot îndrepta retroactiv către populație, nici măcar moral, în niciun caz. Dvs vreți să spuneți altceva. Vreți să spuneți că populația poate ușura sau îngreuna misiunea conducătorilor, în mod obiectiv. Da, evident, dar asta nu e o circumstanță atenuantă pentru conducători și nici una agravantă pentru populație. Repet, rezultatele constând în nivelul de trai și depășirea situațiilor de criză este responsabilitatea exclusivă a managementului de țară. De aia și la o societate comercială în insolvență e pus unul profesionist pentru a o scoate din situația de criză și a o readuce pe profit. Și face asta fără să dea vina pe angajații acelei societăți, că ar fi absurd.
      Dar ce observ eu acum? Că iubirea pentru actualii conducători și, în unele cazuri, nerecunoașterea greșelii de la votările trecute îi îndeamnă pe mulți să dea vina mai degrabă pe populație decât pe conducere. Ia să facem un exercițiu de imaginație: dacă acum era PSD la guvernare, cât se considera că e vina PSD-ului de la conducere și cât a populației? Întrebare retorică, cu răspuns cunoscut.
      • Like 1
    • @ Nelu Mares
      Glumă TĂ-TĂ :):):)
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Delia MC Delia MC check icon
      Amestecați politicul aiurea. Ce să-mi facă politicul? Să mă ia de mână, să mă convingă, să-mi dea un premiu? A oferit vaccin si acum le face pe plac cu școala față în față și cu economia care duduie de bubuie. Cu care eu nu sunt de acord. Dar să trimiți toți copiii acasă trebuie să asiguri și părinților o modalitate să stea acasă cu ei. Iar bani nu sunt. Politicul ăsta mi se pare că îi ascultă exact pe antivaxxeri.

      Avem răbdare. Chiar atunci când nu avem acces în spitale fiindcă sunt pline cu pacienți covid. Sper că va dați seama că un om în spital, chiar vaccinat, e mult mai susceptibil să ia virusul. Omul în spital are " comorbidități ".
      Avem răbdare și când copiii ajung la ATI infectați de la școală, copii din părinți vaccinați dar sub 12 ani.
      Avem răbdare și dacă apare o mutație românească să ni se duca buhul în lume și să ne fi vaccinat degeaba.
      Avem răbdare uriașă când antivaxxerii ne porcăiesc și numără lunile așteptând să crăpăm.
      Ne tăvălim de plăcere când vedem cum unii se duc de-a dreptul în prăpastie. Aceia care ne gratulează cu ha-ha-uri și insulte de tot felul. Nu mai putem de bucurie când auzim că mor mai mult de 400 pe zi.
      Au început să pună ha-ha-uri la chestii absolut dramatice. Îmi pare că se dezumanizează. Noi privim asta cu îngrijorare, ei râd. Grozav ce mă bucur.
      O ducem într-o veselie.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Vladov Vladov check icon
      Pai iti spun eu pe care ii meritam, pe aia alesi de popor.

      Toti conducatorii mari (cativa) din storie NU AU FOST ALESI DE POPOR. Pana si Carol a fost adus de o anume clasa politica, in nici un caz de popor.
      Printr-o conjunctură a istoriei au ajuns la putere.
      Alesii poporului sunt ai de au bagat tara in rahat in comunism si aia pe care i-ai pomenit mai sus, care au bagat -o si mai si.

      Simplu si clar.

      Zi-mi ca nu-i asa.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Daca treci pe rosu nu poti sa dai vina pe ochi ca nu au vazut semaforul sau pe creier ca nu a luat decizia de a opri. De vina esti tu, cu totul, inclusiv talpa care nu a apasat pe frana.

      Daca echipa de fotbal nu se califica la campionatul mondial de vina nu e numai antrenorul. Toti jucatorii sunt de vina.

      Daca dupa 30 de ani de democratie, multe guverne si multi parlamentari, suntem tot la coada Europei in multe domenii de vina nu e numai guvernul X, partidul Y sau clasa politica. Conducatorii sunt ochii, creierul si gura poporului. Dar de vina suntem toti. Evident si conducatorii sunt de vina. Dar ei sunt doar o parte din popor.

      Suntem un angrenaj cu 19 milioane de rotite. Nu poti da vina pe cateva mii de rotite (conducatorii) ca nu merge bine angrenajul. Daca ar fi asa am elimina cele cateva mii de rotite si asta ar face angrenajul sa mearga perfect. Dar nu e asa.

      Eu cred ca nerespectarea legilor si regulilor reprezinta motivul pentru care scartaie angrenajul.
      O hartie aruncata pe jos, o amenda trecuta cu vederea de un politist, o nota acordata neobiectiv de un profesor, o licitatie trucata, o prioritate neacordata, o masina parcata aiurea, o carte ramasa necitita pentru la scoala etc. ar putea fi vazute ca incidente izolate fara mare importanata. Dar cand se intampla de un milion de ori si in fiecare zi angrenajul scartaie. Toate astea sunt facute de oamenii din popor. Deci sa nu spuneti ca poporul nu are nici o vina si doar conducatorii sunt vinovati.

      Cred ca la noi toate astea se intampla mult mai des decat la alte popoare considerate mai civilizate.

      Daca fiecare om din popor considera ca nu are nici o vina si doar conducatorii sunt de vina, nu va face nimic sa se corecteze, deci nu se va schimba nimic.
      • Like 3
  • Nucule, tu aveai abordări corecte, nu știu ce-ai pățit tura asta... Titlul este mofturos de-a dreptul! Ideile ciuce ne învață că una-i una și alta-i alta, nu amesteca mere cu pere, ce-are prefectura cu părți ale corpului etc.!
    • Like 4
  • Buna ziua,
    nu inteleg cu ce ii deranjeaza cei nevaccinati pe cei vaccinati. Cei care s-au vaccinat pot transmite virusul la fel ca si cei nevaccinati. De imbolnavit se pot imbolnavi si unii si ceilalti, singura diferenta ar fi dupa cum sustine o parte a presei
    si autoritatile ca cei vaccinati este posibil sa faca o forma de boala mai grava.
    Este foarte curios cum se prezinta la tv si in presa ca oamenii ajung in forme grave la spital pt. ca s-au tratat vezi doamne acasa dupa cum au crezut ei.
    Dar de ce nu se spune adevarul, cum se intampla de fapt si anume: omul constata ca nu se simte bine si e ceva in neregula cu corpul lui, isi face un test rapid si constata ca este pozitiv, anunta medicul de familie si surpriza aproape toti medicii de familie spun sa stai acasa si sa iei paracetamol, asta daca ai febra. Te urca medicul de familie pe platforma DSP, dupa 3,4 zile vine DSP-ul si iti ia probe, mai trec 4 zile si iti vine rezultatul ca esti pozitiv.
    Sa tragem linie si constatam ca omul sta acasa 7, 8 zile cu tratamentul prescris de medicul de familie si anume paracetamol, ca doar Covid.ul este o simpla raceala nu, si mare surpriza la spital se constata ca omul respectiv are o forma grava de Covid.
    Toata situatia catastrofala generata de Covid in care se afla tara cred ca s.ar putea rezolva foarte usor, bineinteles daca ar dori factorii de decizie, prin TRATAMENT AMBULATORIU ADECVAT, prescris de medicii de famile, cu medicamente adecvate pt. Covid, medicamente care deja exista pe piata si bineinteles cu scurtarea perioadei de timp pt. diagnosticare respectiv de la 7, 8 zile in prezent la 1, 2 zile. Si astfel oamenii nu ar mai face forme grave ale bolii si spitalele nu ar mai fi sub presiune.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult