Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”

Fostul premier Dacian Cioloș i-a răspuns într-un mesaj pe Facebook liderului PSD Liviu Dragnea, după ce acesta l-a îndemnat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să discute cu Dacian Cioloș despre depășirea deficitului bugetar, pentru că oricum „se întâlnesc foarte des".

„Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar și responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017.

Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker. Am explicat deja românilor de ce deficitul a fost depășit prin măsuri populiste adoptate anul acesta de guvernarea PSD-Alde.

Adevărata problemă e că neputința aceasta a domnului Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunțate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simți în buzunarul românilor”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Fostul premier a adăugat că „există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”.

Anterior, Liviu Dragnea a acuzat Comisia Europeană de discurs dublu, susținând că dacă „Franta sau Spania" depășesc deficitul, „nu se supără nimeni".

Comisia Europeană a avertizat luni autoritățile din România, în Recomandările specifice de țară, asupra abaterii de la obiectivele bugetare pe termen mediu în 2016, precum și în ce privește riscurile induse de legea salarizării unitare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult