Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”

Fostul premier Dacian Cioloș i-a răspuns într-un mesaj pe Facebook liderului PSD Liviu Dragnea, după ce acesta l-a îndemnat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să discute cu Dacian Cioloș despre depășirea deficitului bugetar, pentru că oricum „se întâlnesc foarte des".

„Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar și responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017.

Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker. Am explicat deja românilor de ce deficitul a fost depășit prin măsuri populiste adoptate anul acesta de guvernarea PSD-Alde.

Adevărata problemă e că neputința aceasta a domnului Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunțate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simți în buzunarul românilor”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Fostul premier a adăugat că „există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”.

Anterior, Liviu Dragnea a acuzat Comisia Europeană de discurs dublu, susținând că dacă „Franta sau Spania" depășesc deficitul, „nu se supără nimeni".

Comisia Europeană a avertizat luni autoritățile din România, în Recomandările specifice de țară, asupra abaterii de la obiectivele bugetare pe termen mediu în 2016, precum și în ce privește riscurile induse de legea salarizării unitare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult