Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”

Fostul premier Dacian Cioloș i-a răspuns într-un mesaj pe Facebook liderului PSD Liviu Dragnea, după ce acesta l-a îndemnat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să discute cu Dacian Cioloș despre depășirea deficitului bugetar, pentru că oricum „se întâlnesc foarte des".

„Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar și responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017.

Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker. Am explicat deja românilor de ce deficitul a fost depășit prin măsuri populiste adoptate anul acesta de guvernarea PSD-Alde.

Adevărata problemă e că neputința aceasta a domnului Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunțate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simți în buzunarul românilor”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Fostul premier a adăugat că „există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”.

Anterior, Liviu Dragnea a acuzat Comisia Europeană de discurs dublu, susținând că dacă „Franta sau Spania" depășesc deficitul, „nu se supără nimeni".

Comisia Europeană a avertizat luni autoritățile din România, în Recomandările specifice de țară, asupra abaterii de la obiectivele bugetare pe termen mediu în 2016, precum și în ce privește riscurile induse de legea salarizării unitare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult