Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cîțu trimite inspecția financiară la Primăria Capitalei: Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor

Gabriela Firea-Foto Inquam Photos / Octav Ganea

 Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că va trimite o inspecție economico-financiară la Primăria Capitalei, după ce a aflat că în ultimii zece ani „nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor”

.„Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo”, a spus Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

„Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanțelor.

Cîțu a adăugat că va fi realizată o analiză la toate companiile de stat, pentru a se vedea cum au fost cheltuiți banii publici, precizând că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Primăriei Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Aștept cu nerăbdare ca politicianul gen fiirea, de tip jeg uman isteric și țâfnos sa dispară din politica. Încă nu mi-am pierdut speranța. Mi-e indiferent dacă iese pe usa din fata prin alegeri sau pe usa din spate cu catuse.
    • Like 0
  • E cineva atat de atata incat sa nu.si dea seama ca un ministru din alt partid trimite control asupra unui primar din alt partid ? Daca firea are tradatori, controlul iese prost si guvernarea actuala iese bine. E o situatie win win pentru guvernare - daca o prinde cu ceva, perfect. Daca nu, tocmai datorita vigilentei lor nu putea fura firea.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult