Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cîțu trimite inspecția financiară la Primăria Capitalei: Nimeni n-a mai călcat pe acolo de 10 ani să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor

Gabriela Firea-Foto Inquam Photos / Octav Ganea

 Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că va trimite o inspecție economico-financiară la Primăria Capitalei, după ce a aflat că în ultimii zece ani „nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor”

.„Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo”, a spus Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

„Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanțelor.

Cîțu a adăugat că va fi realizată o analiză la toate companiile de stat, pentru a se vedea cum au fost cheltuiți banii publici, precizând că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Primăriei Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Aștept cu nerăbdare ca politicianul gen fiirea, de tip jeg uman isteric și țâfnos sa dispară din politica. Încă nu mi-am pierdut speranța. Mi-e indiferent dacă iese pe usa din fata prin alegeri sau pe usa din spate cu catuse.
    • Like 0
  • E cineva atat de atata incat sa nu.si dea seama ca un ministru din alt partid trimite control asupra unui primar din alt partid ? Daca firea are tradatori, controlul iese prost si guvernarea actuala iese bine. E o situatie win win pentru guvernare - daca o prinde cu ceva, perfect. Daca nu, tocmai datorita vigilentei lor nu putea fura firea.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult