Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Clasele primare vor relua cursurile din 10 ianuarie, iar elevii de gimnaziu și liceu se vor întoarce la școală din 3 ianuarie

Scoala - Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar vor relua cursurile pe 10 ianuarie, în timp ce elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal revin la școală luni, pe 3 ianuarie, potrivit structurii anului şcolar 2021-2022, modificate în noiembrie anul trecut de Ministerul Educaţiei.

Semestrul întâi se va încheia pe 14 ianuarie pentru toți elevii, iar din 17 ianuarie va începe semestrul al doilea, fără o vacanță intersemestrială, ca în alți ani.

Următoarea vacanță a elevilor este programată în primăvară, între 15 aprilie și 1 mai. 

Structura anului școlar prevede că ultima zi de cursuri a anului școlar 2021-2022, înainte de vacanța de vară, va fi vineri, 10 iunie. Excepție vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la data de 3 iunie, clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, care vor face cursuri până pe 27 mai și clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional - care vor avea ore până la data de 1 iulie 2022.

Evaluarea Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a vor susține pe 14 iunie 2022 proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 16 iunie la Matematică. Pe 17 iunie 2022 se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 30 iunie.

Bacalaureat 2022. Elevii de clasa a XII-a vor susține în perioada 20-23 iunie probele scrise, iar publicarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, va avea loc pe 27 iunie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult