Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Clipul de prezentare a României: „ultimii lupi liberi” sunt din Norvegia, iar lanurile care „se unduiesc în bătaia vântului” sunt din Rusia

lupul - film de promovare- Guvern

În filmul oficial de prezentare a României dat publicităţii joi de Guvern apar imagini din Norvegia și Rusia.

„România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru (...) a pădurilor virgine, sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa şi pentru urşii carpatini, a aurului si argintului, (...) a oamenilor ce au traversat o istorie cu măreţe izbânzi, dar şi cu teribile încercări”, se spune în filmul de promovare comandat de Executiv.

Imaginile în care apare un lup sunt realizate de un fotograf norvegian și pot fi cumpărate de pe Shutterstock, cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate, potrivit Digi24.

Detaliul a fost descoperit de Octav Ganea, fotoreporter la Inquam Photos.

Nici imaginile cu lanul de grâu nu sunt din România, ci din Rusia și pot fi achiziționate, de asemenea, de pe internet.

Clipul se încheie cu mesajul „La mulţi ani România”, scris fără virgulă înainte de numele ţării.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se putea? Se putea sa nu fie un rahat acoperit cu poleiala aurie pana si in chestia asta? Pana si in magicul filmulet? Intr-un fel are sens, e perfect reprezentativ.
    • Like 3
  • Am vazut ceva asemanator in varianta romana a revistei National Geographic acum cativa ani.Nobilul traducator scria despre rainforest folosind termenul de "ploaie de padure".Probabil acelasi personaj a facut clipul,fiind la maturitate profesionala.
    • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult