Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Clipul de prezentare a României: „ultimii lupi liberi” sunt din Norvegia, iar lanurile care „se unduiesc în bătaia vântului” sunt din Rusia

lupul - film de promovare- Guvern

În filmul oficial de prezentare a României dat publicităţii joi de Guvern apar imagini din Norvegia și Rusia.

„România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru (...) a pădurilor virgine, sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa şi pentru urşii carpatini, a aurului si argintului, (...) a oamenilor ce au traversat o istorie cu măreţe izbânzi, dar şi cu teribile încercări”, se spune în filmul de promovare comandat de Executiv.

Imaginile în care apare un lup sunt realizate de un fotograf norvegian și pot fi cumpărate de pe Shutterstock, cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate, potrivit Digi24.

Detaliul a fost descoperit de Octav Ganea, fotoreporter la Inquam Photos.

Nici imaginile cu lanul de grâu nu sunt din România, ci din Rusia și pot fi achiziționate, de asemenea, de pe internet.

Clipul se încheie cu mesajul „La mulţi ani România”, scris fără virgulă înainte de numele ţării.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se putea? Se putea sa nu fie un rahat acoperit cu poleiala aurie pana si in chestia asta? Pana si in magicul filmulet? Intr-un fel are sens, e perfect reprezentativ.
    • Like 3
  • Am vazut ceva asemanator in varianta romana a revistei National Geographic acum cativa ani.Nobilul traducator scria despre rainforest folosind termenul de "ploaie de padure".Probabil acelasi personaj a facut clipul,fiind la maturitate profesionala.
    • Like 2


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult