Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Comisia Europeană propune suspendarea a 65% din fondurile UE destinate Ungariei

Viktor Orban - Getty

Comisia Europeană a propus duminică suspendarea a 65% din fondurile UE destinate Ungariei, aproximativ 7,5 miliarde de euro, din cauza corupției și a nerespectării normelor statului de drept. „Decizia de astăzi este o demonstrație clară a hotărârii Comisiei de a proteja bugetul UE și de a utiliza toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura acest obiectiv important”, a declarat comisarul pentru Buget Johannes Hahn.

Este pentru prima dată când UE folosește mecanismul introdus în urmă cu doi ani care condiționează acordarea banilor europeni de respectarea regulilor democratice.

Cele 27 de state membre au la dispoziție trei luni pentru a lua o hotărâre în acest sens. Pentru adoptarea propunerii Comisie Europene este nevoie în Consiliul European de o majoritate calificată. Aceasta presupune voturile a cel puțin 55% din cele 27 de țări, reprezentând minimum 65% din întreaga populație a UE.

Ungaria s-a angajat duminică să-şi îndeplinească toate angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană pentru a evita blocarea celor 7,5 miliarde de euro, bani ce reprezintă 5% din PIB-ul său estimat pentru 2022. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult