Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Condamnarea la ridicol

Nu știu dacă în istoria României, soarta țării a mai depins vreodată în asemenea măsură de o găinărie. De o hotărâre judecătorească în procesul unei găinării.

Adesea, în instituții ale statului nostru se întâmplă ca niște angajate să nu facă nimic, nici măcar să dea pe la serviciu, și totuși să ia leafă. Ceea ce nu se poate decât cu știința șefilor falselor angajate și funcționează pe bază de amantlâc, nepotism, politică, șpagă, în toate combinațiile posibile. 

Două femei au primit salariu din banii Direcției Protecției Copilului Teleorman, ele activând, de fapt, la PSD. Acest lucru s-a făcut cu știrea responsabilei Bombonica Prodana, în acel moment soția cu acte a lui Liviu Dragnea. Ce pretinde numitul Dragnea este că, deși ne aflam în județul Teleorman, deși el era șeful PSD și al Consiliului Județean, deși era soțul zisei Bombonica, nu a avut cunoștință de respectiva găinărie – așa ceva nu poate să creadă nici țața Gica din Orbeasca, lângă Alexandria, sau vreunul dintre nenumărații elevi care au clasat județul primul la note sub 5 în Evaluarea Națională.

Dosarul Bombonica este departe de a fi cea mai gravă problemă penală a lui Liviu Dragnea. În schimb, este cât se poate de clar. Însă asupra magistraților care trebuie să judece, ca și asupra întregii Justiții române, se exercită o presiune enormă. Marșul proinfractori și legile tăvălugite de PSD-ALDE, amenințările explicite la adresa magistraților proferate de echipa Dragnea-Tăriceanu, achitările la nivel înalt din ultima vreme, tind spre crearea unei atmosfere de teamă, resemnare și „orientare” printre oamenii legii: „Ăștia sunt tari, e mai bine să nu te pui cu ei...”.

Dacă Dragnea va fi condamnat, fie și în primă instanță, la închisoare, toată mașinăria distrugătoare de democrație, meșterită de inculpat, se va poticni. Va fi un semnal de neatârnare pentru toți magistrații. Vor înțelege că nu sunt la cheremul partidului. Că dacă nu cedează, nu pot fi îngenuncheați. Lupta va continua, dar de pe alte poziții.

Dacă va fi achitat, mesajul este de supunere. Supunere a judelui față de ștabul politic. Și acest mesaj se duce până la simplul cetățean. Căci paznicii conștiinței unui popor sunt judecătorii. O țară în care ei devin servi și complici ai Puterii nu mai poate fi liberă – fără dreptate, nu există libertate.

Ce vrea Dragnea, după ce ar pune Justiția să-i pupe papucul, o spune limpede maestrul său spiritual, de care se străduiește din răsputeri să fie băgat în seamă, preșpăratul Trump: „E o idee bună ce-a rezolvat Xi Jinping, să fii ales pe viață. Mi-ar plăcea să stea poporul american drepți în fața mea, cum stau coreenii în fața lui Kim Jong-un”. Înaintemergători sunt secretarul general PSD Neacșu și ministrul de Interne Dan, cu zicerile: „Oriunde, i-ar fi luat cu dubele...”, respectiv, „Nu i-au luat pe ăștia?” la adresa câtorva tineri cu pancarte și strigături supărătoare în Parlament – niște șobolani fasciști...

Există și a treia posibilitate: încă o amânare. Asta însă, ar însemna, pe lângă lașitate și oportunism, ceva și mai rău pentru Înalta Curte a Justiției Române: condamnarea la ridicol.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se închid porțile pentru Liviulică ! Poporul a înțeles pănă la urmă cu cine are de a face !! RESPECT PENTRU DECIZIA JUDECATORILOR !
  • Like 0
 • Domnule C.T.Popescu....în primul rând vreau să vă felicit pt. tot ce realizați pe postul digi tv. împreună cu domnul Prelipceanu..!
  Eu de când eram adolescent visam să am o discotecă în cartierul unde m-am născut...!Acest vis m-a costat peste 20 de ani din viață,viață petrecută prin străinătăți:
  Prima oară după revoluție am lucrat în Turcia...era primul stat,(chipurile occidental)unde se putea lucra fiind plătit mult mai bine decât în România.Am lucrat aproximativ 10-12 ani în diferite domenii:construcții,șantier naval,demolări,ospătar în Antalia(sezonier),procesator fructe de mare(Istanbul)...după programul de 10-12 ore lucram și hamal la mutat mobilă...și tot felul de munci ocazionale.
  Văzând ca nu pot ține pasul cu cei ce se îmbogățeau în România peste noapte,mi-am chemat și mama care a muncit cot la cot cu mine ca să pot pune bani deoparte.
  Apoi s-au stricat treburile în Turcia,deoarece după marea inflație,turcii au făcut acea reformă(care a fost apoi aplicată și la noi)de tăiere a zero-urilor de pe bani...determinându-mă să mă orientez spre o altă țară;Iugoslavia!
  Acolo am lucrat aproximativ 2 ani la o fabrică particulară de făcut manual bolțari de beton...(aveam mâinile crăpate de la lopată)în orașul Pojarovăț.Viza de ședere era de 3 luni și trebuia să mă întorc în țară pt.a putea lucra în regulă.Pentru a nu mai cheltui atâți bani făcând acest tranzit periodic am renunțat și ultimul an am lucrat sărind din viză....Am fost prins de poliție fiind judecat și sancționat cu muncă gratuită în folosul comunității iugoslave...lucrând ca gunoier fără plată într-un regim semideschis doar pt mâncare,seara dormind într-un mic penitenciar care era plin de români aflați în aceiași situație!După 45 de zile m-au expulzat în România cu interdicția de a mai intra în Iugoslavia pe o perioadă de 3 ani.Întors în România,am observat cu stupoare că totul era deja...vândut,demolat,falimentat și împărțit între milionari de carton neocomuniștii....!
  Ce am putut face cu banii strânși cu sudoare...!
  Am reușit să demolez casa bunicii din partea mamei(care decedase)și după ce am vândut apartamentele (al meu și al mamei)unui antreprenor român plin de bani+vânzarea casei tatălui meu(care decedase între timp)împreună cu cele 8 ha de pământ arabil+acțiunile mele și ale mamei mele directorilor societăților unde am lucrat înainte de revolutie(astfel au devenit din directori patroni)am reușit să construiesc la roșu clădirea discotecii mult visate!
  Astfel am rămas din nou fără bani și a trebuit să plec din nou în străinătate....
  Am ales să plec în Spania,Barcelona unde am lucrat 8 luni la o fabrică de mase plastice câte 12 ore pe zi.Acolo într-o seară fiind obosit în timp ce descărcam din tir saci de materie primă(granule de plastic,sacul având peste 50 kg)am alunecat și mi-am rupt tibia și lucrând la negru neavînd asigurare am fost nevoit să mă întorc în țară,deoarece după operația făcută la urgență în Barcelona nu am mai putut muncii o perioadă de 6 luni.
  După un an de ședere în țară (timp în care am lucrat ca agent de pază în portul Constanța)a trebuit să mă operez din nou pentru extragerea implanturilor metalice ce le aveam puse la Barcelona.Îmi aduc aminte cu plăcere un lucru inedit la acea vreme:
  Doctorul ortoped când mi-a făcut radiografie înainte de operație pt a vedea de unde trebuiesc extrase implanturile puse de catalani,imediat m-a operat fără șpagă cu condiția să îi las lui acele șuruburi astfel cei 500€ ce îi aveam pregătiți au rămas neatinși.Eu cred că acele șuruburi au fost folosite de către doctor la alt pacient cu o șpagă de 10 ori mai mare deoarece erau din platină!
  Acum ce vă pot spune domnule Popescu?!?
  Sunt de aproape 7 ani rezident cu acte în Italia,Piacenza am lucrat în domeniul centrale industriale tip CET și actualmente sun în șomaj (1200€ lunar)
  Cu banii câștigați cu multă sudoare(am lucrat și în ture de noapte)am mai avansat cu discoteca reușind să o utilez cu grupuri sanitare,centrală termică,amenajarea barului,etc...
  Acum sunt în litigiu cu patronul italian deoarece are să-mi plătească din urmă pe perioada de 5 ani suma de 20 000€...dar această problemă nu este numai a mea...
  O grămadă de români se află în Italia în această situație...situație în cazul în care sunteți interesat vă pot da detalii în viitor...
  Deja în Octombrie 23 fac venerabila vârstâ de 51 de ani și cred că voi apuca să-mi văd visul îndeplinit și mai sper că voi apuca atât timp cât voi mai trăi să-i văd pe toți cei ce ne-au distrus țara muncind cum am muncit și eu în Iugoslavia într-un penitenciar semideschis doar pt mâncare în folosul comunității de oameni cinstiți ai acestui popor ce nu are inamici exteriori pe cât are interiori!
  Așa cum a zis marele nostru Alexandru Ioan Cuza:
  "Atunci când funcționarii statului stau la masă cu tâlharii trebuie să instaurăm legea marțială!
  Toți ce vor fi dovediți vinovați vor fi Investigați de procuratura militară(unde nu există pedepse minime, ci numai maxime)și judecați de un tribunal militar în public drept pildă pentru amatori apoi confiscate averile și băgați la ocnă....!
  Și mai avem în istoria noastră multe exemple de lideri ce ne face să ni se ridice parul pe noi și să ne dea lacrimile...!
  Al dumitale fan și susținător,domnule
  CRISTIAN TUDOR POPESCU,
  Cătălin Mateescu


  • Like 0
 • Justiția încă e acolo.... Justiție!
  • Like 2
 • Justiția din România a fost deja condamnată la ridicol, de judecătorii CCR.
  Amânarea repetată a sentinței lui Dragnea ar condamna Justiția la lașitate și curvie: un fel de Coana Justițica pusă în genunchi, legată la ochi, cu un deget băgat în gură și apoi ridicat în aer, ca să vadă de unde bate vântul, iar cu cealaltă mână executând un hand/blow -job diverșilor bărbați de stat care au nevoie de serviciile ei...
  • Like 2
 • Daddy condamnat cu executare!!! Mă duc să mă îmbăt ✌️✌️✌️
  • Like 5
  • @ Florian Nicolaescu
   Sa curga berea, stimate coleg! Vorba cuiva: He-He! Si noroc@bautura!
   Sa fie clar: noi pe dragnea il iubim, ca ca el nu mai gasim!
   • Like 5
  • @ Iron Spike
   Nu va grabiti cu sarbatoritul. A fost achitat pentru invinuirea de fals si condamnat pentru abuz in serviciu. Miza schimbarilor in CP este abuzul in serviciu ,,,,care va disprea (hocus pocus- va fi definita intr-un fel in care fapta nu va mai exista ) si atunci ld va fi curat ca lacrima . Sper din suflet sa nu reuseasca hocus pocus!
   • Like 1
  • @ Gabi Costescu
   Deh, dar avem si noi dreptul la sfanta tuica de etapa, nu? :))
   Dar intr-adevar, trebuie sa fim constienti ca lupta ar putea fi doar la inceput. In definitiv, ce mai are de pierdut un borfas - in afara de libertate? Asa ca poate merge la rupere, mai ales cand are o haita de nemernici in preajma.
   • Like 2
  • @ Iron Spike
   check icon
   Varianta corectă este:
   ”Liviu Dragnea, te iubim
   Că ca tine nu găsim!”
   Adaug și preferata mea:
   ”Liviu Dragnea să trăiască
   Că-i capul la țara noastră!”
   • Like 1
 • dracnea ştie foarte bine ce-l aşteaptă în cazul unei condamnări. Şi e dispus să dea foc ţării, doar să scape
  • Like 1
 • Robert check icon
  Nu mi se pare imposibil ca decizia sa fii fost luată peste capul lui Dragnea.
  Pe principiul"- Stai fata liniștită ca am io grijă!"
  Până la urmă însă rămân mărturiile am înțeles. Probe din cate stiu ioc... si aici este o problemă care îi îndreptățește anumite frustrări lui Dragnea. Există o posibilitate de răzbunare din partea soției pentru vreun amantlăc al soțului. Nu știu cine ar fi avut ultimul cuvânt de zis în fața celorlalți angajați ce acum sunt martori .
  • Like 0
 • Eu cred ca nimanui din cei implicati in acest proces nu-i mai pasa daca este o gainarie sau nu. Cred ca nici argumentele (juridice) pro si contra vinovatiei nu mai conteaza in situatia in care s-a ajuns astazi. Mai cred de asemenea ca, datorita celor pe care le-am spus mai inainte, acest proces este, intr-adevar, un process politic. Nu ar fi fost politic daca aceasta viermuiala PSD-ALDE din Parlament nu ar fi fortat emanarea unor legi ale justitiei vadit dedicate unor sefi politici. In aceste conditii, avand un proces politic, mi se pare normal sa castige cei care politic detin puterea. Eu zic ca deja suntem prea acaparati de o decizie previzibila a unor judecatori si nu mai observam ca, de fapt, tara nu mai este guvernata, ca moneda nationala a luat-o la vale, ca dobanzile bancare se maresc, ca nu prea mai merge nimic in economie. Au sa-l scape pe Dragnea de o sentinta defavorabila in acest process si au sa-l si albeasca in cealalta sentinta in care a fost deja condamnat. Pe noi insa cine ne salveaza? Are cineva vre-o idee? Ar putea Presedintele sa foloseasca ce i-a mai ramas (CSAT-ul) pentru a schimba ceva? Eu nu ma pricep dar sper ca exista oameni (inclusiv in PSD) care pot gasi solutii. Altfel alternativele noastre personale se vor reduce la a ramane in Romania sau a o parasi....
  • Like 0
 • Al Lui Al Lui check icon
  Este o cauza simpla, iar hotararea instantei este lesne de pronuntat ! Mai ales, cand Bombonica lu' Dragnea, si-a recunoscut vinovatia.....Ce-ar putea spune judele oare : tu, Dragnea esti nevinovat, iar tu, Bombonico la fel, desi, tu ti-ai recunoscut vina si ulterior ai achitat prejudiciul reclamat de Parchet, facand totul din proprie initiativa ! Am un feeling personal, legat de momentul achitarii acestui prejudiciu, ce-mi pare mai degraba legat de aparitia IRINEI langa Daddy cool in public, decat de constiinta Bombonicai ....
  • Like 3
 • Domnule CTP, sincer, nu pot sa fiu de acord cu ideea ca aceste fapte sunt o "gainarie". Nu poti spune asta unor oameni care nu isi gasesc un serviciu sau care nici nu indraznesc sa viseze la o slujba calduta, "la stat". Faptul ca acest lucru a fost posibil este o marsavie, nu o gainarie. Pentru mine,in orice caz asa imi par lucrurile.
  • Like 3
  • @ Nica Cristina
   Pe lângă cazul Belina și, mai mult ca sigur multe alte tunuri din care și-a acumulat averea, cazul Bombonica este într-adevăr o găinărie. La fel ca în cazul lui Adrian Năstase, cu o avere comparabilă cu a lui Dragnea, condamnat pentru niște amărâte de termopane.
   • Like 3
  • @ Florian Nicolaescu
   Cu Teldrum a dat o salvă de tunuri mai ceva ca „orgile lui Stalin”! :)) vezi ancheta recorder partea a 3a...
   • Like 2


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult