Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Consiliul European acordă Ucrainei și Moldovei statutul de țări candidate la UE. „Este un moment istoric”

Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski

Foto: Profimedia

Liderii celor 27 de state UE au decis joi să acorde statutul de țări candidate la UE Ucrainei și Moldovei. „Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE”, a scris președintele președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter, felicitându-i pe șefii celor două state. „Viitorul nostru este împreună”, a adăugat el.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis pe Twitter că viitorul Ucrainei este în UE și a scris că le este recunoscător liderilor puropeni.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră decizia un „semnal puternic și fără echivoc de susținere a cetățenilor noștri și a viitorului european al Moldovei. Suntem recunoscători și dedicați să avansăm pe calea reformelor.” „Este o zi istorică”, a scris la rândul său pe Twitter.

Potrivit președintelui Klaus Iohannis, „s-a ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic al României și a unor demersuri intense”. Totodată, a precizat șeful statului, 

Totodată, Consiliul European a decis să acorde perspectivă europeană Georgiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cu ce pret?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult