Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Corina Șuteu, propusă de premierul Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Culturii

Secretarul de stat Corina Șuteu este propunerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Culturii. 

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în funcția de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, a declarat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Într-un interviu pentru Republica.ro, fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, declara că i-a propus primului ministru să o numească în locul său pe Corina Șuteu și că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, el va refuza să își dea demisia de la minister.

Ulterior, premierul a anunțat pe pagina de Facebook că îl va revoca marți pe Vlad Alexandrescu. Anunțul lui Cioloș a venit cupă ce Alexandrescu a trimis Grupului pentru Dialog Social, o scrisoare în care acuza presiuni din partea oamenilor politici și faptul că un coleg din Guvern a încercat chiar să îl intimideze. „E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă”, a scris Dacian Cioloș. 

Corina Șuteu a condus ICR New York și este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu, pana acum, nu am auzit ca oameni de cultura sa protesteze pentru un ministru.... Domnilor guvernanti, daca acest lucru nu va spune nimic, e cazul sa abandonati acest minister. In definitiv, ce poate sa insemne cultura pentru o natiune?...
  • Like 1
 • O experta in politici culturale( se recomnada) care prin expertiza ei de directoare a ICR New York din timpul lui Patapievici prin expoziţia „Freedom for Lazy People” a expus exponatele care contineau simboluri fasciste si antisemite precum poneiul roz cu zvastica pe crupa.Iohan nu-si dezminte dubla cetatenie,faptul ca parintii sai traiesc in Germania,ca la Sibiu s-au restituit licee, scoli, gradinite, filarmonica si un camin de batrani catre FDGR, succesor al organizatiei naziste Grupul Etnic German de catre primarul Klaus Iohannis. Acesta se afla in conflict de interese, fiind primar si presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectiva. Aceste abuzuri in serviciu si evidentul conflict de interese au fost si sunt trecute,cu vederea.Se recunoaste oficial, continuarea doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German.Numirea unei purcele roz cu zvastica pe crupa ne da siguranta ca in cultura romanesca totul merge conform indicatiilor.
  • Like 2
  • @ Barbu Dan Florin
   O interpretare cel putin hilara a unei piese de arta indoielnice. De la Iohannis la poneiul roz cu svastica... Cum zicea un domn clasic: "daca vrei neaparat poti gasi rapoarte interesante intre piramida lui Keops si bolta arcadei palatului Bruckenthal". Daca e vreo urma de nazist prin Romania ar trebui cautata in noul partid PRU
   • Like 2
  • @ Barbu Dan Florin
   Aveti un discurs rasist, misogin si vulgar.

   In mod normal moderatorul acestui site nu ar trebui sa publice comentarii ca ale d-voastra.
   • Like 1
 • E deja comedie. Neagra!
  • Like 1
 • Oricât de tehnocrat s-ar dori guvernul Cioloş, tot politic este.
  • Like 1
 • Corina Suteu e o adevarata profesionista si speram sa fie lasata sa aduca o noua viziune in Ministerul Culturii!

  Succes!
  • Like 4
  • @ dordetine
   Samsara check icon
   E bine că nu e amatoare, deşi arată ca o gospodină hrănace :)) De profesioniste e nevoie în toate domeniile, chiar şi în cea mai veche meserie din lume...
   • Like 1
  • @ Samsara
   Tipica rautate feminina fata de alta femeie care are si creieri pe care stie sa ii foloseasca.

   Pe alte meleaguri femeile au invatat ca traiesc intr-o lume in care barbatii detin functiile cele mai importante si unei femei ii este mult mai greu sa se realizeze profesional, de aceea e mult mai bine ca ele, femeile, sa fie unite si sa se ajute unele pe altele.
   Poate o sa invatati si dumneavoastra ca e nevoie si de creieri, nu numai de ochi frumosi si alunecosi.
   • Like 3
  • @ Samsara
   Da-mi voie sa ghicesc, casnica? E cam singurul motiv pentru a fi morocanoasa cu profesionistii
   • Like 2
  • @ Samsara
   Ce limbaj suburban! Și nu e prima data cînd comiteți comentarii de un nivel al politeții fioros de jos! Ce mă uimește e că vi se permite de către redacție să insultați în acest fel pe alți comentatori.
   • Like 2


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult