Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Corina Șuteu, propusă de premierul Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Culturii

Secretarul de stat Corina Șuteu este propunerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Culturii. 

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în funcția de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, a declarat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Într-un interviu pentru Republica.ro, fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, declara că i-a propus primului ministru să o numească în locul său pe Corina Șuteu și că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, el va refuza să își dea demisia de la minister.

Ulterior, premierul a anunțat pe pagina de Facebook că îl va revoca marți pe Vlad Alexandrescu. Anunțul lui Cioloș a venit cupă ce Alexandrescu a trimis Grupului pentru Dialog Social, o scrisoare în care acuza presiuni din partea oamenilor politici și faptul că un coleg din Guvern a încercat chiar să îl intimideze. „E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă”, a scris Dacian Cioloș. 

Corina Șuteu a condus ICR New York și este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu, pana acum, nu am auzit ca oameni de cultura sa protesteze pentru un ministru.... Domnilor guvernanti, daca acest lucru nu va spune nimic, e cazul sa abandonati acest minister. In definitiv, ce poate sa insemne cultura pentru o natiune?...
    • Like 1
  • O experta in politici culturale( se recomnada) care prin expertiza ei de directoare a ICR New York din timpul lui Patapievici prin expoziţia „Freedom for Lazy People” a expus exponatele care contineau simboluri fasciste si antisemite precum poneiul roz cu zvastica pe crupa.Iohan nu-si dezminte dubla cetatenie,faptul ca parintii sai traiesc in Germania,ca la Sibiu s-au restituit licee, scoli, gradinite, filarmonica si un camin de batrani catre FDGR, succesor al organizatiei naziste Grupul Etnic German de catre primarul Klaus Iohannis. Acesta se afla in conflict de interese, fiind primar si presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la vremea respectiva. Aceste abuzuri in serviciu si evidentul conflict de interese au fost si sunt trecute,cu vederea.Se recunoaste oficial, continuarea doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German.Numirea unei purcele roz cu zvastica pe crupa ne da siguranta ca in cultura romanesca totul merge conform indicatiilor.
    • Like 2
    • @ Barbu Dan Florin
      O interpretare cel putin hilara a unei piese de arta indoielnice. De la Iohannis la poneiul roz cu svastica... Cum zicea un domn clasic: "daca vrei neaparat poti gasi rapoarte interesante intre piramida lui Keops si bolta arcadei palatului Bruckenthal". Daca e vreo urma de nazist prin Romania ar trebui cautata in noul partid PRU
      • Like 2
    • @ Barbu Dan Florin
      Aveti un discurs rasist, misogin si vulgar.

      In mod normal moderatorul acestui site nu ar trebui sa publice comentarii ca ale d-voastra.
      • Like 1
  • E deja comedie. Neagra!
    • Like 1
  • Oricât de tehnocrat s-ar dori guvernul Cioloş, tot politic este.
    • Like 1
  • Corina Suteu e o adevarata profesionista si speram sa fie lasata sa aduca o noua viziune in Ministerul Culturii!

    Succes!
    • Like 4
    • @ dordetine
      Samsara check icon
      E bine că nu e amatoare, deşi arată ca o gospodină hrănace :)) De profesioniste e nevoie în toate domeniile, chiar şi în cea mai veche meserie din lume...
      • Like 1
    • @ Samsara
      Tipica rautate feminina fata de alta femeie care are si creieri pe care stie sa ii foloseasca.

      Pe alte meleaguri femeile au invatat ca traiesc intr-o lume in care barbatii detin functiile cele mai importante si unei femei ii este mult mai greu sa se realizeze profesional, de aceea e mult mai bine ca ele, femeile, sa fie unite si sa se ajute unele pe altele.
      Poate o sa invatati si dumneavoastra ca e nevoie si de creieri, nu numai de ochi frumosi si alunecosi.
      • Like 3
    • @ Samsara
      Da-mi voie sa ghicesc, casnica? E cam singurul motiv pentru a fi morocanoasa cu profesionistii
      • Like 2
    • @ Samsara
      Ce limbaj suburban! Și nu e prima data cînd comiteți comentarii de un nivel al politeții fioros de jos! Ce mă uimește e că vi se permite de către redacție să insultați în acest fel pe alți comentatori.
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult