Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Coronavirus în România: 7.733 de cazuri noi, 120 de decese și 974 persoane la ATI

spital - pat - covid -

Foto: Edward Olive / Alamy / Alamy / Profimedia

România se apropie de 8.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi. Autoritățile au raportat azi 7.733 de noi îmbolnăviri. 120 de români au murit în ultimele 24 de ore din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

La terapie intensivă sunt internați 974 de pacienți Covid-19, cel mai mare număr de pacienți în stare gravă.

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 7.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

(clic pe imagine pentru a mări)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Realitatea demonstrează că modelul matematic de răspândire a virusului în progresie geometrică se verifică și că rația este în creștere de la 1,1 la 1,2-1,3 și că măsurile impuse pentru micșorarea acestei rații sunt ineficiente. Dacă vom continua în acest mod până la sfârșitul anului se va contamina majoritatea populației, iar simpla izolare/carantină fără identificarea celor infectați nu va face decât să prelungească cu câteva zile ritmul de infectare.
    Singura soluție viabilă este aceea prin care, în focarele identificate ( localități cu densitate mare de locuitori, transportul în comun și spațiile de lucru închise ), se trece la testarea în masă, izolarea și monitorizarea celor identificați ca fiind infectați cu retestare după 7-8 zile.
    Verificarea mijloacelor de transport în comun trebuie să devină regulă, iar spațiile închise trebuie dotare cu aparate de ventilație cu surse de raze UV-C încorporate.
    Slovacia a aplicat testarea la întreaga populație având o populație de cca. 5 milioane și o să vedem în maxim 2 săptămâni micșorarea drastică a infectărilor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult