Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Coronavirus în România. Încă 1.150 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 43 de pacienți au decedat. Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Nu vedem o diminuare a severității cazurilor internate, iar asta este îngrijorător”

coronavirus in Romania - Octav Ganea

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică 1.150 de noi infecții cu coronavirus și 43 de decese, în ultimele 24 de ore. Două dintre persoanele care au murit, de la ultima raportare, nu aveau alte boli.

„Nu vedem o diminuare a severității cazurilor internate, iar asta este îngrijorător”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 3.893 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.287.

Dintre acestea, 474 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.938.491 de teste. Dintre acestea 14.871 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.021 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.850 la cerere.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Cred ca ar fi momentul sa avem si o raportare zilnica a numarului de pacienti activi atat in spitale cat si acasa. Aceasta cifra, impreuna cu cea de la ATI, cred ca ne ajuta sa intelegem mult mai bine situatia generala, iar daca vrem sa fim si mai corecti sa raportam aceste numere - cele din spitale - referitor la numarul de paturi disponibile COVID-19, respectiv ATI
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult