Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Coronavirus în România. Încă 1.150 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, 43 de pacienți au decedat. Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Nu vedem o diminuare a severității cazurilor internate, iar asta este îngrijorător”

coronavirus in Romania - Octav Ganea

Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică 1.150 de noi infecții cu coronavirus și 43 de decese, în ultimele 24 de ore. Două dintre persoanele care au murit, de la ultima raportare, nu aveau alte boli.

„Nu vedem o diminuare a severității cazurilor internate, iar asta este îngrijorător”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 3.893 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.287.

Dintre acestea, 474 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.938.491 de teste. Dintre acestea 14.871 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.021 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.850 la cerere.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Locuiesc în Marea Britanie unde în prezent se raportează peste 6000 de cazuri zilnic. În casa noastră locuim 4 adulți și 2 bebeluși. Acum câteva zile au fost răciți cei 2 bebeluși și unul dintre adulți, având inclusiv febră. Adultul a făcut testul pentru coronavirus. A ieșit pozitiv. Încă un adult a făcut testul, de data aceasta a ieșit rezultat negativ. Toți din casă am făcut mai târziu testul care determină existența anticorpilor, implicit dacă am avut coronavirus. 5 teste au ieșit negative, un test pentru unul dintre bebeluși nu a putut fi efectuat. Concluzia este că primul test, swab, a fost fals pozitiv. Dincolo de grijile noastre, grijile celor de acasă pentru noi și implicatiile financiare, pentru că am stat izolați, apar niște întrebări. Câte astfel de teste sunt fals pozitive? Ies acestea pozitive și dacă ai simptome de răceală sau gripă? De ce nu se fac publice aceste chestiuni?
    • Like 0
  • Nume check icon
    Cred ca ar fi momentul sa avem si o raportare zilnica a numarului de pacienti activi atat in spitale cat si acasa. Aceasta cifra, impreuna cu cea de la ATI, cred ca ne ajuta sa intelegem mult mai bine situatia generala, iar daca vrem sa fim si mai corecti sa raportam aceste numere - cele din spitale - referitor la numarul de paturi disponibile COVID-19, respectiv ATI
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult