Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cristian Popescu Piedone, ridicat de DNA de pe Aeroportul Otopeni. Primarul sectorului 5, pus sub urmărire penală

Cristian Popescu Piedone - captura

UPDATE: Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar de corupție, a anunțat vineri DNA într-un comunicat. 

„După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, au transmis procurorii anticorupție.

Știrea inițială:

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri de pe Aeroportul Otopeni și a fost dus la audieri într-un nou dosar de corupție, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, Piedone urma să plece din țară, iar pe numele său exista un mandat de aducere.

Curtea de Apel București ar urma să pronunțe, după mai multe amânări, decizia definitivă în procesul Colectiv, în care Piedone a fost condamnat în prima instanță la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

65 de oameni au murit în urma incendiului de la Colectiv, în timp ce alți 150 au fost grav răniți. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alt fake news , asta e in germania sa-si ia o felie de tort , avionul a fost oprit pentru alerta cu bomba !Si d'acolo , a plecat in ITALY !
    • Like 0
  • Poate, in sfarsit, va da socoteaa acest impostor analfabet, abuziv cu cei lipsiti de prtectie, ajuns la functii ce nu le-ar fi visat in alte vremuri. Locul lui, alaturi de altii, de protectorii lui, este la puscarie cat mai mult posibil. Un spagar ordinar.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult