Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Popescu Piedone, ridicat de DNA de pe Aeroportul Otopeni. Primarul sectorului 5, pus sub urmărire penală

Cristian Popescu Piedone - captura

UPDATE: Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar de corupție, a anunțat vineri DNA într-un comunicat. 

„După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului. În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv”, au transmis procurorii anticorupție.

Știrea inițială:

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri de pe Aeroportul Otopeni și a fost dus la audieri într-un nou dosar de corupție, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, Piedone urma să plece din țară, iar pe numele său exista un mandat de aducere.

Curtea de Apel București ar urma să pronunțe, după mai multe amânări, decizia definitivă în procesul Colectiv, în care Piedone a fost condamnat în prima instanță la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

65 de oameni au murit în urma incendiului de la Colectiv, în timp ce alți 150 au fost grav răniți. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alt fake news , asta e in germania sa-si ia o felie de tort , avionul a fost oprit pentru alerta cu bomba !Si d'acolo , a plecat in ITALY !
    • Like 0
  • Poate, in sfarsit, va da socoteaa acest impostor analfabet, abuziv cu cei lipsiti de prtectie, ajuns la functii ce nu le-ar fi visat in alte vremuri. Locul lui, alaturi de altii, de protectorii lui, este la puscarie cat mai mult posibil. Un spagar ordinar.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult