Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cristian Tudor Popescu, despre înlăturarea lui Tudorel Toader: „A fost o execuție rituală. E un mesaj pentru Tăriceanu în cursa prezidențială”

Todorel Toader (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Înlăturarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției a fost „o execuție rituală” și reprezintă un mesaj pentru Călin Popescu Tăriceanu, a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. Din perspectiva politicii PSD, retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader nu se justifica în acest moment, a comentat el.

„Ce s-a întâmplat cu Tudorel Toader acum e un mesaj din partea lui Liviu Dragnea pentru Tăriceanu în cursa prezidenţială.

Această mişcare a lui Dragnea de a-l da jos pe Tudorel Toader nu se justifică din punctul de vedere al politicii partidului, al PSD-ului acum.

Tudorel Toader ce făcea? Nu făcea. N-a dat cele două OUG. Dar a făcut atâtea lucruri <minunate> pentru PSD, fie şi numai dacă ne gândim că a înlăturat-o pe Kovesi şi a adus-o pe Adina Florea care acum munceşte cu spor la secţia Gestapo.

În continuare avea lucruri de făcut acum cu noul procuror general pe care urma să-l numească. Nu voia să dea ordonanţele. Şi ce dacă? Domnul Iordache lucrează în Parlament, le scoatem pe acolo”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de Seară.

Acesta a mai spus că mișcarea a creat stupoare în rândul membrilor PSD, însă rolul său a fost altul: reconfirmarea autorității lui Liviu Dragnea. „Asta a fost o execuţie rituală pentru a reconfirma partidului că e tare şi în acelaşi timp i-a transmis lui Tăriceanu un mesaj, i-a sucit mâna la spate. A arătat că Tăriceanu nu poate să îl împiedice să îl dea jos pe Tudorel Toader”, a subliniat jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sincer as prefera ca tara sa se ridice si sa ii dea jos PE TOTI, incepand cu penalul nr 1 al tarii - alias Liviu Dragnea.
  • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Ma scuzati, ce intelegeti exact prin "tara sa se ridice"? Credeti ca mai sintem in Evul Mediu sau macar la 1907?! "Ridicatul" tarii are loc periodic si se numeste VOT. Altfel ati observat sper ce se intimpla chiar la un protest autorizat, ma refer la 10 august. Nu va iluzionati cu un nou 1989, acolo a fost mina rusilor, doar n-o sa-mi explicati ca romanii au infruntat temuta securitate pentru ca a fost sanctionat un popa maghiar!
   • Like 1


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult