Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cristian Tudor Popescu, despre înlăturarea lui Tudorel Toader: „A fost o execuție rituală. E un mesaj pentru Tăriceanu în cursa prezidențială”

Todorel Toader (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Înlăturarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției a fost „o execuție rituală” și reprezintă un mesaj pentru Călin Popescu Tăriceanu, a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. Din perspectiva politicii PSD, retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader nu se justifica în acest moment, a comentat el.

„Ce s-a întâmplat cu Tudorel Toader acum e un mesaj din partea lui Liviu Dragnea pentru Tăriceanu în cursa prezidenţială.

Această mişcare a lui Dragnea de a-l da jos pe Tudorel Toader nu se justifică din punctul de vedere al politicii partidului, al PSD-ului acum.

Tudorel Toader ce făcea? Nu făcea. N-a dat cele două OUG. Dar a făcut atâtea lucruri <minunate> pentru PSD, fie şi numai dacă ne gândim că a înlăturat-o pe Kovesi şi a adus-o pe Adina Florea care acum munceşte cu spor la secţia Gestapo.

În continuare avea lucruri de făcut acum cu noul procuror general pe care urma să-l numească. Nu voia să dea ordonanţele. Şi ce dacă? Domnul Iordache lucrează în Parlament, le scoatem pe acolo”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de Seară.

Acesta a mai spus că mișcarea a creat stupoare în rândul membrilor PSD, însă rolul său a fost altul: reconfirmarea autorității lui Liviu Dragnea. „Asta a fost o execuţie rituală pentru a reconfirma partidului că e tare şi în acelaşi timp i-a transmis lui Tăriceanu un mesaj, i-a sucit mâna la spate. A arătat că Tăriceanu nu poate să îl împiedice să îl dea jos pe Tudorel Toader”, a subliniat jurnalistul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sincer as prefera ca tara sa se ridice si sa ii dea jos PE TOTI, incepand cu penalul nr 1 al tarii - alias Liviu Dragnea.
    • Like 1
    • @ andreea dragusin
      Ma scuzati, ce intelegeti exact prin "tara sa se ridice"? Credeti ca mai sintem in Evul Mediu sau macar la 1907?! "Ridicatul" tarii are loc periodic si se numeste VOT. Altfel ati observat sper ce se intimpla chiar la un protest autorizat, ma refer la 10 august. Nu va iluzionati cu un nou 1989, acolo a fost mina rusilor, doar n-o sa-mi explicati ca romanii au infruntat temuta securitate pentru ca a fost sanctionat un popa maghiar!
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult