Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cristian Tudor Popescu, după căderea Guvernului Dăncilă: „Pentru mine a fost o insultă umană și intelectuală să vorbesc despre această doamnă”

CTP la Jurnalul de seară

„Pentru mine a fost o insultă umană și intelectuală să vorbesc vreme de 2 ani despre această doamnă”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la finalul guvernării Dăncilă. Nu se aștepta ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să treacă. „N-am crezut că unii dintre pesediștii vor avea curajul să iasă la scenă deschisă și să voteze”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea Jurnalul de seară de la Digi24.

„A pierdut după părerea mea pentru că nu a oferit perspective. Nu a reușit să stăpânească partidul ca Dragnea. A adunat o camarilă în jurul ei, dar partidul în întregimea lui nu a reușit să-l stăpânească

Niște inși de la ALDE și apoi PSD și-au spus: Unde mergem noi cu Dăncilă, ne ajută cu ceva, ne dă ceva Dăncilă? Nu vedem succesul cu ea. Și n-au mai mizat pe Dăncilă, ceea ce era și firesc pentru că persoana este complet inadecvată”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Șpăgile” promise sau oferite în schimbul voturilor n-au funcționat. Însă „cadourile” oferite de Guvernul Dăncilă în teritoriu vor pune probleme următorului guvern. „Ce s-a dat s-a dat din banii noștri. Guvernul trebuie să astupe ce găuri a făcut pentru a câștiga la această moțiune d-na Dăncilă”, a spus jurnalistul. 

Acesta spune că spectacolul acestei moțiuni care nu l-a încântat deloc. „Am văzut niște oameni vrăjiți de propriul lor discurs, a fost o afacere de sală cu care oamenii nu au avut nicio treabă. Credeți că știe vreun simplu cetățean ce conține moțiunea?”, a întrebat el. 

Jurnalistul a atras atenția și asupra nivelului extrem de jos al discuției. „S-au insultat într-un mod de anii 50. După discursul ăla al lui Dăncilă ar fi trebuit ca întreaga opoziție să foie arestată și trimisă la canal”, crede el.

În opinia sa, „Viorica Dăncilă e un exemplu de studiu psihologic care ar putea fi făcut în legătură cu această persoană. Ea s-a autoconvins cât a fost plantată în scaunul ăla, s-a autoconvins că e o eroina. Ea consideră că e o victimă trântită la pământ de odioasa hidră a reacțiunii, se duce și plânge: Ați văzut ce mi-au făcut, nenorociții ăștia, eu care am vrut să fac pentru români. E convinsă de acest lucru. E impostoarea perfectă. L-ați văzut pe Tăriceanu cum vorbea? A vorbit doar despre sine întotdeuna. Și așa mai departe, Ponta cu glumițele. Tentația tuturor de a face glumițe într-un astfel de moment . Eu vin aici ca un naiv batran și vorbesc de moment istoric. (Moderator: E bine sau rău că pleacă Viorica Dăncilă?) E bine. Pentru mine a fost o insultă din punct de vedere uman și intelectual să vorbesc despre această persoană, să fiu silit să vorbesc vreme de aproape 2 ani despre această doamnă”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu as tace chitic onorabile oamenii aia ne reprezinta in relatiile cu strainii si cu poporul care ia dospit. Ma rog, poate nu pe toti.
  • Like 0
 • Atat de agramata, atat de imbecila, cu tupeu, o maimuta cu brosa, si a fost premierul Romaniei! O sa ramana in istorie ca o perioada istorica rusinoasa.
  • Like 2
 • GabiC check icon
  „Viorica Dăncilă e un exemplu de studiu psihologic care ar putea fi făcut în legătură cu această persoană.|
  Poate psihiatric!
  • Like 1
 • madam VVV a fost o insultă pt.Ronania și în P.E. și. că Premier! glumind, in premiera, Premiera,"
  • Like 1
 • În mod normal, ce s-a dat, ce s-a promis și nu este legal va fi anulat. Următoarea conducere, oricare ar fi ea (inclusiv Ponta împreună cu oricine, pentru ca numai împreună vor avea majoritate=un singur dușman) trebuie sa clarifice clar situația financiara actuala a tarii. Dacă pana acum ne luptam cu justiția sa o supunem, acum e timpul ei. Nu mai are cine tine spatele,, CCR-ul reformat, și făcute cunoscute datoriile și contractele ilegale(ce pot fi anulate) ale camarilei PSD-iste
  • Like 5
  • @ Cantemir Hritcu-mesenschi
   Clar ,ca lumina zilei ce trebuie sa faca noul guvern,incepand cu "extirparea" posturilor create pentru incompetenti la toate nivelurile,desfiintarea pensiilor "nesimtite",a SS =gestapoo-ul impotriva magistratilor,OUG 114,REFORMAREA CCR,urgenta nr.1 pt.ca ei numai URGENTA nu o inteleg pt.puzderia de OUG date fara a exista urgenta .
   • Like 4
 • Daniel check icon
  Buna seara domnule Cristian Tudor Popescu.
  Comentati in seara in care a trecut motiunea Dancila ca privitor la incompetenta acesteia si a altora de seama ei s-ar putea face un studiu de caz.Cred ca exista deja asa ceva si se numeste efectul Dunning – Kruger (descoperit de cei 2 psihologi si publicat in anul 1999), care spune in esenta că un individ, cu cât este mai incompetent, cu atât e mai probabil să se autoevalueze ca fiind mai competent.O descriere mai amanuntita o gasim pe Wikipedia.Multumec
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult